Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incert

Rezultatele alegerilor pentru funcţia de rector al USV rămân sub semnul întrebării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezultatele alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, dar şi întreg procesul electoral derulat pe 17 februarie rămân deocamdată sub semnul întrebării. Deşi scrutinul de vineri s-a derulat conform legii şi conform Metodologiei de alegeri avizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), un ordin al ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, semnat pe 16 februarie şi trimis prin fax la USV o zi mai târziu, în plin proces electoral, a dat peste cap întreaga procedură. Prin ordinul amintit, ministrul Cătălin Baba le interzice persoanelor cu vârstă de pensionare să mai voteze la alegerile pentru rector şi, în plus, nu permite membrilor Biroului Electoral să deschidă urnele în lipsa unor reprezentanţi ai MECTS. Aceste două articole din ordin contravin însă legii şi Metodologiei de alegeri, care prevăd că dreptul de a vota îl are orice cadru didactic cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi nu stipulează obligativitatea prezenţei unor reprezentanţi ai MECTS.

 

Un singur universitar aflat la vârsta pensionării nu a putut vota din cauza ordinului

În ciuda viciilor pe care le avea acest ordin, preşedinta Biroului Electoral, Liana Pascariu, a declarat că „am încercat pe cât posibil să respectăm ordinul. Pe lista electorilor a fost o singură persoană cu vârsta de pensionare împlinită şi această persoană nu a mai votat”. Liana Pascariu a precizat că „ordinul a venit în plin proces electoral, în mijlocul alegerilor, pe fax şi nici măcar acum nu am primit originalul”.

În ceea ce priveşte validitatea alegerilor şi a rezultatelor, Liana Pascariu a spus că „deocamdată nu s-au formulat contestaţii. După publicarea rezultatelor alegerilor, care are loc pe 22 februarie, există un termen de 24 de ore în care unul dintre cei doi candidaţi sau orice persoană din mediul academic poate depune contestaţii”. Până la afişarea rezultatelor şi până la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor, validitatea scrutinului rămâne în coadă de peşte.

 

Valentin Popa, noul rector, potrivit rezultatelor neoficiale

Neoficial, câştigătorul primului tur de scrutin pentru alegerea noului rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” este prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, care a reuşit să obţină 19 voturi în plus faţă de singurul său contracandidat, profesorul univ. dr. Aurel Burciu. Pe 22 februarie vor fi afişate rezultatele oficiale, iar validarea alegerilor va fi făcută de către Senatul USV marţea viitoare, pe 28 februarie.

Pe 1 martie va fi finalizat raportul privind alegerile structurilor de conducere şi alegerea rectorului Universităţii „Ştefan cel Mare”. Raportul va fi trimis Ministerului Educaţiei în vederea confirmării rezultatului alegerilor. Există posibilitatea ca ministerul să nu valideze alegerile, dacă se consideră că scrutinul nu s-a derulat în legalitate, cu toate că, potrivit Lianei Pascariu, „conform normelor de interpretare juridică, un ordin ministerial nu este mai presus de lege”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele alegerilor pentru funcţia de rector al USV rămân sub semnul întrebării.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rezultatele alegerilor pentru funcţia de rector al USV rămân sub semnul întrebării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Regele a murit, traiasca regele! trimis de
(21 feb 2012, 15:22:15
Hai nu o mai lalaiti ca avem nevoie de Graur in locul lui Lungu, la primarie. Ordinul ministrului trebuia sa fie trimis prin fax la Monitorul Oficial al Romaniei nu la USV. Daca ministerul a gresit numarul, treaba lor, ordinul nu produce efecte. Si apropo, nu mai puneti hartie in fax, pentru ca toti tampitii si idiotii se trezesc sa va comunice cate ceva.
2.   Intrebari trimis de
(21 feb 2012, 22:51:16
Pentru cine sunt alegerile sub semnul intrebarii ? Poate ne raspunde Oana sau chiar redactia de la Monitorul. Inafara de dezinformarea facuta de cei de la PlusTV duminica, nu retin sa-si mai fi pus cineva intrebari legate de aceste alegeri. Metodologia e foarte clara, a fost aprobata la minister, e publicata pe site. Cine anume pune semne de intrebare ? Poate ne lamuriti si pe noi, sa nu ramanem cu impresia ca incercati sa dezinformati ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei