Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Intervenţie necesară

Pompieri mobilizaţi în centrul Sucevei, pentru a da jos zăpada care cădea peste trecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Încălzirea vremii din ultimele zile face ca zăpada sau ţurţurii de pe acoperişurile clădirilor să pună în pericol integritatea corporală a oamenilor care se deplasează pe trotuare ori să provoace avarii maşinilor. O astfel de situaţie, care, însă, din fericire nu a lăsat în urmă victime sau pagube, s-a petrecut în zona centrală a Sucevei, la clădirea de lângă fostul cinematograf Modern, unde se află magazinul Eurostela.

 

Zăpada cădea pe un trotuar intens circulat

Ieri dimineaţă, proprietarul magazinului, Vasile Corduban, a sunat la Primăria municipiului Suceava, anunţând că de pe imobilul în care se află societatea sa a început să cadă zăpadă direct pe trotuar, punând în pericol trecătorii. Bărbatul pusese în prealabil o serie de mesaje de avertizare, însă spune că oamenii nu prea le luau în seamă.

Vasile Corduban a declarat: „M-am gândit că e un pericol, eu am pus fel de fel de afişe de atenţionare că sunt căderi de zăpadă. Oamenii însă treceau, se uitau şi ziceau că doar nu sunt primii care trec şi o să le cadă zăpadă chiar lor în cap”.

Cum intervenţia era una la înălţime şi era nevoie de o autospecială cu scară culisabilă, lucrătorii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Suceava au solicitat sprijinul pompierilor.

Aceştia au venit la faţa locului cu o autospecială, zăpada fiind îndepărtată de pe acoperiş, după ce în prealabil zona de cădere a fost asigurată, pentru ca pietonii să nu mai treacă pe acolo.

Plutonierul major Dan Moroşanu, din cadrul Detaşamentului Suceava, cel care a intervenit efectiv pentru îndepărtarea zăpezii, a precizat că în acest caz a fost vorba de o situaţie de urgenţă deoarece căderile de zăpadă erau chiar pe trotuar, pe spaţiul public.

 

Numeroase intervenţii în ultimele zile

Unii trecători apreciau intervenţia pompierilor şi realizau pericolul acestor căderi de zăpadă.

Doina Staicu a declarat: „Este foarte bine că s-a intervenit, aici mereu cădea zăpadă. Era foarte periculos, clădirea este în stradă, este lângă trotuar.... Dacă îţi cade multă zăpadă în cap, vă daţi seama că ar fi un dezastru”.

De la debutul sezonului rece, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a avut 18 intervenţii de acest gen, pentru îndepărtarea zăpezii ori a ţurţurilor, cele mai multe în municipiul Suceava. Majoritatea acestora a fost în ultimele două-trei zile.

 

Când trebuie cerut ajutor autorităţilor

În alte situaţii mai puţin complexe nu a mai fost necesară intervenţia pompierilor, problemele fiind rezolvate de lucrătorii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Suceava.

Legislaţia în vigoare prevede că proprietarii de imobile ori preşedinţii de asociaţii de proprietari trebuie să apeleze la ajutor specializat doar atunci când nu pot interveni singuri pentru îndepărtarea zăpezii ori a ţurţurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompieri mobilizaţi în centrul Sucevei, pentru a da jos zăpada care cădea peste trecători.
 Vizualizări articol: 997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pompieri mobilizaţi în centrul Sucevei, pentru a da jos zăpada care cădea peste trecători5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(21 feb 2012, 14:42:16
cica avem 3 poze cum dadeau pompierii zapada dar scuzati ca nu vad bine e aceeasi locatie se pare doar pozata din diferite unghiuri si din cate stiu cei de la arlechino ar trebui sa faca treaba asta sau nu?
2.   Mda... trimis de
(22 feb 2012, 12:21:55
Poate de asta ar fi trebuit ca toate clădirile să fie construite la o distanță minimă de 2 m, de gard (sau trotuar) ca în cazul construcțiilor civile (case particulare) unde nu poți construi până-n gardul vecinului. Și atunci pericolul ar fi evitat, fără a obliga oamenii să circule pe mijlocul străzii, printre mașini.
Clădirile astea noi, construite nu până-n stradă ci chiar cu balcoanele peste ea, sunt foarte periculoase, dar se pare că șpaga luată de cei ce dau autorizația de construire face să anihileze instinctul de apărare, nu mai spun de frica de încălcare a legilor. Și atunci, dacă tot au încălcat legea când au construit, să scoată banul de fiecare dată când cheamă pompierii să le curețe acoperișul. Și așa, șpaga nu-și va mai avea rostul, știind că platește an de an curățarea acoperișului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei