Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2011 - Anul XVI, nr. 273 (4871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Basme reciclate

„Poveste pentru oameni şi femei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poetul humorean Sorin Poclitaru lansează astăzi, la ora 21:00, la Pizzeria „La Bomba” din Gura Humorului, o nouă carte, cu un titlul „Poveste pentru oameni şi femei”.

 

O poveste în versuri

Cartea, care a apărut la editura „EuroGraph” din Cluj-Napoca, este ilustrată cu grafica realizată de concitadina autorului, artista plastică Loredana Grigoraş, şi are un cuvânt de deschidere, cu genericul „Basme reciclate”, semnat de scriitorul umorist Cornel Udrea.

Povestea în versuri, pe care ne-o propune Sorin Poclitaru (o poveste cu regi, prinţi şi balauri, pentru „oameni şi femei” - cum indică titlul - dar şi pentru copii, care vor fi cu siguranţă atraşi şi de ilustraţiile volumului), aduce, aşa cum spune Cornel Udrea, „o imagine insolită, uşor digerabilă, transformând întâmplările propriu-zise în motive de ludic consistent”.

 

Cartea va fi lansată la Suceava pe data de 3 decembrie

Cartea, cu o formulă prozodică lesne de memorat şi uşor de transpus în planul oralităţii, dezvăluie caracterul şăgalnic al lui Sorin Poclitaru, un autor, aşa cum subliniază Cornel Udrea, „pus pe glume benigne”, care imaginează personaje „cu chipul şi asemănarea tiparelor clasice, dar care au un spor consistent de modernism”.

„Poveste pentru oameni şi femei” a fost prezentată în premieră săptămâna trecută la Festivalul-concurs de muzică folk „Ziua de mâine”, de la Alba Iulia (unde s-a lansat CD-ul „Folk din pana mea”, care reuneşte un număr de 12 folkişti care cântă pe versurile lui Sorin Poclitaru), şi va fi lansată la Suceava, la Librăria Cărtureşti din incinta Iulius Mall, pe data de 3 decembrie, la ora 14:00, în cadrul unei manifestări la care vor participa mulţi copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Poveste pentru oameni şi femei”.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Poveste pentru oameni şi femei”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei