Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2011 - Anul XVI, nr. 273 (4871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: Opinia generală a fost că trebuie să închidem rapid subiectul Geoană, într-un fel sau altul

Vineri, 18 Noiembrie 2011 (18:26:32)

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, susţine că opinia membrilor, dar şi a simpatizanţilor cu care a stat de vorbă este că "subiectul Mircea Geoană trebuie închis rapid într-un fel sau altul" şi consideră "un lucru foarte bun" faptul că decizia finală va fi luată marţi.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, care este opinia membrilor de partid din Sibiu cu care a stat de vorbă cu privire la scandalul legat de Mircea Geoană şi a afirmat că toată lumea - membri, dar şi simpatizanţi - vrea ca subiectul să fie închis rapid, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Opinia generală a fost că, rapid, trebuie să închidem subiectul Geoană, într-un fel sau altul. Că PSD va lua decizia de excludere, trebuie să o ia rapid, că va lua decizia de neexcludere, trebuie să o ia rapid", a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, este un "lucru foarte bun" că şedinţa Comitetului Executiv al PSD în care urmează să se ia decizia finală a fost programată pentru marţi.

Dragnea a explicat că opinia celor de la Sibiu este asemănătoare cu a tuturor membrilor din ţară cu care a discutat în ultimele zile.

"Oamenii au spus că subiectul trebuie închis foarte repede pentru că nu ne putem permite să intrăm într-o luptă îngrozitor de grea, în 2012, cu oameni în partid asupra cărora planează dubii. Toţi colegii din ţară spun acelaşi lucru, închideţi subiectul rapid şi să ne apucăm de lucru", a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă nu se teme că PSD ar putea pierde funcţia de preşedinte al Senatului odată cu excluderea lui Mircea Geoană, Dragnea a spus că, dimpotrivă, PSD speră să o câştige, deoarece până acum funcţia a fost "deţinută de Mircea Geoană, nu de PSD".

"Noi sperăm să avem posibilitatea de a câştiga funcţia de preşedinte al Senatului pentru că, deocamdată, ea e deţinută de Mircea Geoană, nu de PSD. Din păcate, principalul motiv pentru care s-a ajuns la acest conflict cu Mircea Geoană este faptul că, din partea conducerii PSD, a dispărut încrederea în Mircea Geoană. Argumente pro şi contra s-au tot discutat. În momentul în care partidul nu mai are încredere în cel pe care l-a susţinut şi l-a instalat într-o funcţie, partidul doreşte să atribuie acea funcţie unui alt membru în care are încredere. Nu e vorba aici de chestiuni personale. Noi vrem ca acea funcţie să folosească PSD şi USL", a spus secretarul general al PSD.

El a afirmat că speră ca funcţia să ajungă la Titus Corlăţean şi a precizat că nu speră în van, ci se bazează pe decizia Curţii Constituţionale care a precizat că doar PSD are dreptul să propună candidat pentru acea funcţie.

De asemenea, Dragnea a afirmat că se aşteaptă ca PDL să nu vină cu un candidat propriu pentru funcţia respectivă, deoarece speră ca "în această ţară să se respecte deciziile Curţii Constituţionale".

PSD doreşte înlocuirea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului cu Titus Corlăţean.

De asemenea, Comisia de integritate a PSD a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional excluderea lui Mircea Geoană din partid.

Victor Ponta a anunţat ulterior că a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru 22 noiembrie, la şedinţă urmând să fie invitat şi Mircea Geoană, în cazul căruia există o recomandare de excludere din partid de la Comisia de Integritate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: Opinia generală a fost că trebuie să închidem rapid subiectul Geoană, într-un fel sau altul.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea: Opinia generală a fost că trebuie să închidem rapid subiectul Geoană, într-un fel sau altul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei