Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2011 - Anul XVI, nr. 273 (4871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fifty-fifty

Pentru trei dintre inculpaţii din dosarul „Vâju-Stulpicani” nu s-a mai prelungit măsura arestării preventive

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua de ieri a adus o surpriză în dosarul „Vâju”, individul care teroriza oamenii din Frasin şi Stulpicani alături de membrii grupării înfiinţate acum câţiva ani. Mai exact, judecătorii de la Tribunalul Suceava au decis să prelungească mandatele de arestare doar pentru trei dintre cele şase persoane aflate în arest. Este vorba de Alexie Pitişciuc, zis Vâju, de 33 de ani, din Frasin, Eugen Miftodie Lucuţar, de 27 de ani, din Vama, şi Tiberiu Vasile Flocea, zis Baia, în vârstă de 26 de ani, din Stulpicani. Pentru toţi trei s-a luat măsura prelungirii mandatelor de arestare pentru o perioadă de 27 de zile.

În cazul celorlalte trei persoane arestate în acest dosar, respectiv Marian Catrinar, în vârstă de 23 de ani, Alexandru Constantin Flocea, de 23 de ani, zis Ali, Ştefan George Flocea, zis Pletosu, de 25 de ani, toţi din Stulpicani, Tribunalul Suceava a respins ca inadmisibilă propunerea de prelungire a mandatelor de arestare preventivă. Motivul pentru care s-a luat această decizie oarecum surprinzătoare, având în vedere că aceeaşi instanţă emisese mandate de arestare pe numele celor trei în urmă cu mai puţin de o lună de zile, este acela ca persoanele amintite sunt arestate şi într-un alt dosar. Este vorba de tentativa de omor care l-a avut ca victimă pe Gavril Dumbravă, un tânăr de 22 de ani din Stulpicani care se află în spital la Iaşi în stare foarte gravă după ce a fost bătut de Marian Catrinar, Alexandru Constantin Flocea şi Ştefan George Flocea. Soluţia de ieri a Tribunalului Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

Un alt individ identificat ca membru al grupării conduse de Pitisciuc-Vâju este Gheorghe Bogdănel Ciobotar, care a stat după gratii doar câteva zile, fiind eliberat de Curtea de Apel Suceava la scurt timp după arestare.

 

Ce acuzaţii le aduc procurorii DIICOT Suceava

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava îi acuză pe cei şapte de un şir întreg de fapte. Printre altele s-a început urmărirea penală împotriva suspecţilor şi pentru trafic de droguri de mare risc, existând informaţii că membrii grupării se ocupau şi cu vânzarea de etnobotanice în zona Frasin – Gura Humorului – Stulpicani, stupefiantele la pliculeţ fiind vândute la discoteci, baluri etc..

Cât priveşte afacerile cu ţigările de contrabandă, marfa, susţin anchetatorii, era achiziţionată de la contrabandişti din zona Vicovu de Jos, Cacica, Horodnic de Sus, Cajvana, Vama şi vândute ulterior, la un preţ mai mare, altor persoane implicate în afacerile ilicite cu tutun adus din Ucraina sau Republica Moldova.

Nu lipsesc nici faptele de violenţă comise de membrii grupării. Printre acestea, şi cazul unui bărbat din comuna Stulpicani, căruia doi dintre inculpaţi, Alexandru Constantin  Flocea şi Marian Catrinar, i-au cerut suma de 700 de lei drept „taxă de protecţie”, ameninţându-l cu acte de violenţă şi distrugerea bunurilor personale. Pentru că victima a refuzat să cedeze ameninţărilor celor doi, aceştia şi un alt membru al grupării, Ionel-Remus Şecman, au lovit autoturismul victimei cu bâte de baseball şi pietre, pagubele fiind estimate la circa 4.000 de lei.

O altă faptă de violenţă s-a petrecut pe 22 mai a.c., la „Hora Bucovinei”, manifestare organizată în incinta taberei Bucşoaia, din oraşul Frasin, implicat fiind Alexie Pitişciuc, zis Vâju. După ce s-a luat la ceartă cu administratorul unei terase, pe motiv că nu a vrut să plătească consumaţia, Vâju a sărit şi la jandarmii veniţi să aplaneze scandalul. Alexie Pitişciuc, susţin oamenii legii, i-a înjurat şi ameninţat pe jandarmi, încercând să lovească o femeie jandarm, pe care a prins-o de cămaşă, rupându-i epoletul drept.

Inculpatul George Ştefan Flocea şi fratele său, Alexandru Constantin Flocea, sunt acuzaţi că au fost implicaţi într-un alt episod violent. Pe 10 martie a.c., cei doi au pătruns în curtea unei femei din satul Stulpicani, căreia i-au cerut suma de 800 de lei, care ar reprezenta contravaloarea unor presupuse pagube create la două autoturisme, de către fiul minor al femeii, un adolescent în vârstă de 14 ani. I-au spus victimei că îi vor aduce copilul în pungă dacă nu le va da cei 800 de lei. Ulterior, l-au sechestrat şi bătut într-un autoturism pe minorul în cauză, acesta fiind nevoit să sară într-un pârâu, pentru a scăpa din mâinile agresorilor. Fraţii Flocea sunt acuzaţi şi că în vara lui 2010, pe 3 iulie, în jurul orei 16:30-17:00, l-au lovit cu o bâtă în cap pe un bărbat, pe care l-au imobilizat apoi prin legarea mâinilor la spate cu o funie şi i-au luat dintr-un buzunar suma de 50 de lei. Victima a fost eliberată abia după 20 de minute.

Lista acuzaţiilor nu se opreşte aici. Inculpaţii Alexie Pitişciuc şi Ştefan George Flocea au fost puşi sub învinuire şi pentru că la data de 20 aprilie a.c. ar fi luat cu forţa o bicicletă de la un tânăr care se deplasa prin centrul oraşului Frasin. Pentru a-i da înapoi bicicleta, cei doi suspecţi au solicitat suma de 100 de lei de la tânărul pe care îl prădaseră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru trei dintre inculpaţii din dosarul „Vâju-Stulpicani” nu s-a mai prelungit măsura arestării preventive.
 Vizualizări articol: 2319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Pentru trei dintre inculpaţii din dosarul „Vâju-Stulpicani” nu s-a mai prelungit măsura arestării preventive4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo!!!acum datile drumu... trimis de
(18 nov 2011, 14:32:52
nu pot sa cred k e posibil asa ceva...terorizeaza oameni,fura agreseaza batrani sa le ia pensia...trafic d tigari,violuri si multe altele ai lasa liberi...rusinee!!!si dak prind p unu k 10 pakete d tigari netimbrate anfunda puscaria,sau dak ridici tonul la vreun militian k ati pune amenda p nedrept kum se antampla la noi...la arest k doar noi nu avem dreptul sa cerem socoteala la organ...si uitativa si voi c face justitia romana...elibereaza de la arest niste dobitoci care au vazut filme k mafioti si ancerca si ei numai k ei vor taxe d protectie la gaini...c oameni pot fi aia care asteapta batrani sa le ia pensia ...sa violeze sau an limbazul lor k japka..d reclamat cine sai mai reclame k dup 2 3 ani d infractiuni l da drumu dup cateva zile si asi ancep din nou vekea aktivitate...parerea mea k oameni din zona lor d actiune ar trebui sa si faca singuri dreptate...c n mai ramane de fakut an romania??guvernanti n calculeaza taxe si inpozite cat mai mari si salari cat mai mici si dak se poate trimisi an somaj,justitia vedeti si voi rezultatele...majoritatea tineretului sant plecati an strainatati pt k romania nu le ofera sansa d a duce o viata normala...ROMANIA TE IUBESC!!!cati din noi o putem spune k mana p inima??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei