Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2011 - Anul XVI, nr. 273 (4871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Buni de plată

Amenda de 80.000 de lei aplicată Primăriei Vatra Dornei rămâne în picioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vremuri tulburi în Primăria din Vatra Dornei, după ce Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a respins contestaţia depusă de reprezentanţii administraţiei locale. În urma unui control efectuat în urmă cu aproximativ jumătate de an, inspectorii ANRMAP au ajuns la concluzia că licitaţia privind atribuirea unor lucrări în valoare de patru milioane de euro, inclusiv TVA, pentru proiectarea, modernizarea, repararea şi întreţinerea drumurilor şi străzilor, s-a derulat fără respectarea normelor legale. Ca urmare, Primăria Vatra Dornei a fost amendată cu 80.000 de lei, cei de la ANRMAP oferind şi justificarea pentru sancţiunea aplicată: „Întrucât ofertantul SC Asfalt Super SRL nu a îndeplinit criteriile de calificare referitoare la standardele de asigurare a calităţii şi standardelor de protecţie a mediului  (ISO 9001/2001, ISO 14001), oferta depusă de acesta era inacceptabilă. Ca urmare, autoritatea contractantă a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 80.000 de lei”.

ANRMAP a mai descoperit şi faptul că Primăria Vatra Dornei a publicat anunţul de atribuire după expirarea termenului de 48 de ore de la finalizarea procedurii, neregulă sancţionată cu un avertisment.

Chestionat pe marginea acestui subiect, primarul Ioan Moraru a spus că nu este la curent cu respingerea contestaţiei, iar dacă acest amănunt se verifică, există şi alte căi de a ataca sancţiunea aplicată de inspectorii ANRMAP. Moraru a ţinut să precizeze din nou că licitaţia a fost corectă şi că toate acţiunile pe această temă nu au avut decât scopul de a-l denigra.

Referitor la amendă şi plata ei, primarul din Vatra Dornei a anunţat că o va supune dezbaterii Consiliului Local şi fie va fi achitată din bugetul instituţiei pe care o conduce, fie va fi imputată persoanelor care au făcut parte din Comisia de Licitaţie.

 

O licitaţie câştigată de o firmă înfiinţată de trei zile

Licitaţia pentru care s-a aplicat amenda de către ANRMAP s-a derulat în cursul lunii februarie 2011. Cu titlul „Proiectarea, modernizarea, repararea şi întreţinerea drumurilor şi străzilor”, Primăria Vatra Dornei a pus la bătaie 186 de miliarde de lei vechi, inclusiv TVA, pentru o perioadă de patru ani. Ce nu a spus primarul Ioan Moraru este că licitaţia a fost organizată cu încălcarea prevederilor Legii 215/2001 a Administraţiei Publice Locale. La secţiunea lucrări publice, această lege prevede următorul aspect: „Lucrările de construcţie şi reparaţii de interes public finanţate din bugetele comunelor, oraşelor sau judeţelor, se execută doar pe baza unor documentaţii tehnico-economice, avizate sau aprobate de Consiliul Local”. Ori, în acest caz nu s-a întâmplat acest lucru.

Un alt act normativ încălcat este Legea 273/2006 a Finanţelor Publice, referitor la aprobarea proiectelor de investiţii locale. Conform acestui act normativ, pot fi cuprinse în programul de investiţii publice numai obiectivele pentru care sunt asigurate integral surse de finanţare. Ori, în şedinţa de Consiliu Local din 24 februarie 2011, când s-a votat bugetul pe anul în curs, nu s-a făcut referire la sumele necesare pentru lucrările de reparaţii stradale. Mai mult, licitaţia se desfăşurase deja de două săptămâni, pe 10 februarie 2011.

Iar bomboana pe colivă a fost aceea că societatea câştigătoare a fost înfiinţată cu doar trei zile înaintea licitaţiei, de firma SC Asfalt Super SRL, condusă de Gheorghe Şulţ, un controversat om de afaceri din sudul ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenda de 80.000 de lei aplicată Primăriei Vatra Dornei rămâne în picioare.
 Vizualizări articol: 1786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amenda de 80.000 de lei aplicată Primăriei Vatra Dornei rămâne în picioare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ROMANIA LUI BASE!!! trimis de
(18 nov 2011, 11:35:48
Cum trebuie sa plateasca fraierii din Dorna magariile facute de Moraru.....
Bravo dorneni trebuie ales din nou primar acest mare om......
2.   Bataie de joc!! trimis de
(18 nov 2011, 11:38:13
Sa nu se mire nimeni daca anul viitor vor creste foarte tare impozitele locale. Ca dor primarul si consilierii care au facut beleaua n-or fi prosti sa plateasca ei amenda de 80.000 lei....o plateste poporul...dupa cum am mai spus, nemernicu' asta de primar impreuna cu banditu' de fratesu, director la BRD, au facut orasul de rascrying
2.1  RE: Bataie de joc!! trimis de
(18 nov 2011, 11:44:41
Banuiesc ca esti din Dorna ca si mine ca le stii bine...
Daca te uiti la personalul de la varful primariei nu trebuie sa mai speri nimic!!!
2.2  RE: Bataie de joc!! trimis de
(18 nov 2011, 13:54:01
asa estesad

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei