Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2011 - Anul XVI, nr. 252 (4850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără clemenţă

Singura condamnare pe viaţă din ultimul deceniu rămâne valabilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Singura persoană condamnată pe viaţă în ultimul deceniu de instanţele sucevene nu a avut parte de clemenţă nici în faza a doua a procesului, în apelul care s-a judecata la Curtea de Apel. Neculai Răbei, de 50 de ani, din Zvoriştea, a sperat de pomană că pedeapsa pronunţată la Tribunalul Suceava îi va fi comutată într-o condamnare pentru un anumit număr de ani. După ce au analizat motivele de apel şi s-au uitat şi peste probele din dosar, magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis că Răbei trebuie să rămână închis până la sfârşitul vieţii.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru infracţiunea de omor deosebit de grav, la zece ani pentru infracţiunea de viol şi la zece ani de închisoare pentru violare de domiciliu.

Pedepsele au fost contopite, precum şi restul de pedeapsă de 486 de zile de închisoare rămas dintr-o condamnare anterioară, astfel încât Neculai Răbei va executa pedeapsa cea mai grea.

Sentinţa de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru Neculai Răbei condamnările par să fi devenit o obişnuinţă. În 1994, el a mai fost condamnat la 14 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi omor, iar în 2005 a primit trei ani de închisoare pentru infracţiunile de violare de domiciliu şi loviri sau alte violenţe

 

A omorât şi apoi a violat o consăteancă

Fapta pentru care a fost pronunţată această condamnare la închisoare pe viaţă s-a petrecut în noaptea de 8/9 decembrie 2008.

Criminalul a profitat de faptul că Elena Enea, o consăteancă în vârstă de 66 de ani, locuia singură după ce soţul îi murise cu doar două săptămâni înainte. După ce a băut bine, Neculai Răbei a intrat peste femeie şi a tăbărât peste ea. I-a pus mâna la gură pentru a o împiedica să strige după ajutor, după care a obligat-o să întreţină raporturi sexuale. După ce şi-a satisfăcut poftele carnale, Răbei şi-a dat seama că bătrâna era moartă. A plecat de acolo fără remuşcări, dar după numai câteva zile poliţiştii au reuşit să-l prindă şi să-l introducă în arest.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singura condamnare pe viaţă din ultimul deceniu rămâne valabilă.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 15 voturi
Singura condamnare pe viaţă din ultimul deceniu rămâne valabilă4.6515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Glont sau Streang trimis de
(25 oct 2011, 11:39:49
De ce sa-l tina statul pe banii nostri cu mancare si cazare pena da ortul popii? Nu ar fi mai simplu un glont sau o bucata de funie?
2.   Omorat prea usoara pedeapsa trimis de
(25 oct 2011, 12:15:00
sa traiasca si sa fie pus la munca,nu numai el toti detinutii
3.   BORRIS trimis de
(25 oct 2011, 13:06:54
Tu esti comunist tati...ai nick de Rus...la noi nu este pedeapsa capitala...poate ipentru tine ar trebui sa se inventeze...indiferent de cat de inuman ai gresi sau ai savarsi cu premeditare...tot o fiinta umana esti...In UE nu este pedeapsa cu moartea...ai putea sa te muti intr-o tara comunista sa faci afirmtii sa te auda lumea.
3.1  RE: BORRIS trimis de
(25 oct 2011, 14:34:39
In S.U.A.....sunt 15 state care au pedeapsa cu moartea. Nu o tara comunista face legea..ci sistemul juridic Daca la noi...se da pedespsa cea mai mare(restul ca si cum nu le-a facut), in sistemul juridic anglo-saxon..se cumuleaza pedepsele.
Sunt multe diferente fata de sistemul juridic roman(care il are si Romania).
Atunci cand vei fi judecat de jurati...atunci o sa se faca dreptate...pana atunci un judecator sau incazuri mai execptionale 3 fac legea.
4.   CORECT BORRIS trimis de
(25 oct 2011, 16:24:53
Lasa mama democratie fara streang(nu cu injectie ca in sua),ca a mai omorat in 1994 si dupa ce scapa si de isprava asta sa-l caute pe ALABALA si sa-i faca ce i-a facut si femeii proaspat indoliate si poate gasim comentariu de la rudele lui in care sa-i multumeasca la dobitocul condamnat, recondamnat,rererecondamnat... dar milosi ne-am mai facut....De asta fac si cei de la putere cu noi ce vor....ca daca ar fi miros de streang sau glont,sa vedeti voi de umani ar deveni cu totii...In loc de scut,mai bine aduceau americanii scaunul electric sa se vindece criminalii de reumatic.....
5.   De ce lumea nu vrea sa gandeasca? trimis de
(25 oct 2011, 21:00:14
Pedeapsa cu moartea nu este o solutie pentru ca orice om care, ori este bolnav psihic rau si lasat pe strada dar, mai ales, orice om care ajunge intr-o stare in care nu mai are nimic de pierdut, se duce si savarseste o crima care stie ca ar putea sa ii aduca pedeapsa cu moartea (presupunand ca s-ar introduce asta in Romania) si gata, a scapat de tot (sunt unii care prefera sa moara de mana altora decat de a lor ca sa nu faca, chipurile, pacatul sinuciderii - desi crima lor sau viol sau asa mai departe parca ar conta mai putin).

Raspunsul este simplu: munca tata. Munca la un nou canal, la lucrari ample care sa poata sa ajute statul roman si gata. Primeste mancare? Da. Primeste loc de dormit? Da. Caldura are? Cu siguranta. Haine si asistenta medicala are? Da. Plateste ceva pentru ele? Nu. Atunci macar sa presteze la fel si fel de lucrari grele si/sau periculoase si cred ca toata lumea va fi multumita. Exceptand rudele victimelor dar asta e alta poveste.

Dar e greu cu ganditul asta si asta e valabil pentru astia de ne conduc nu doar pe noi.
5.1  RE: De ce lumea nu vrea sa gandeasca? trimis de
(25 oct 2011, 21:07:48
ceva timp in urma un puscarias a dat statul in judecata la CEDO pe motiv ca i-ar fi fost incalcate drepturile in inchisoare. pare-mi-se ca a si castigat.traim intr-o lume cu susul in jos iar ceea ce discutati voi aci e doar timp pierdut. nu sunt carcotas, nici gica contra, nici nepasator .sunt doar realist.
5.2  RE: De ce lumea nu vrea sa gandeasca? trimis de
(25 oct 2011, 21:18:30
scrieti pe goagal doar puscarias si CEDO si veti vedea despre ce e vorba chiar la primul link scos in fata. e de la noi de la suceava
6.   De ce nu? trimis de
(26 oct 2011, 08:41:32
De ce nu sunteti deacord cu pedeapsa capitala? Si eu credeam in dreptate, justitie, drepturile omului dar mi-a trecut. Vad zilnic oameni nevoiasi care n-au ce manca dar statul nu le da nimic. Alocatia pentru un copil e 42 lei dar pentru un puscarias? Eu, daca nu-mi platesc ratele, ma suna de la banca a doua zi dupa scadenta. Daca nu am 1 leu sa iau paine, ma culc flamanda. Dar puscariasii? S-au culcat ei falmanzi? Cate nopti au avut nedormite din cauza ca nu stiu de unde sa scoata bani ca-i trebuie copilului de incaltat sau imbracat? Nu le pasa, acolo au caldura, pe cand un om obisnuit daca nu-si plateste facturile/intretinerea e dat in judecata, i se taie lumina, caldura, semnalul tv. Ce le pasa detinutilor? Voi chiar credeti ca ei muncesc ca sa-si plateasca "intretinerea"? Habar n-aveti ca isi primesc salariu si au banuti pusi deoparte. Ce putin asa spune o cunostinta despre fratele ei inchis pentru omor. Era bolnav inainte de a intra acolo pentru ca serviciul lui era in frig dar a primit ingrijiri medicale si s-a vindecat. Pe banii cui?
Alt caz, un hot marunt. Baiatul de 35 de ani, venit pe toamna de la puscarie la mama acasa se trezeste pus la munca campului. Sta o luna si apoi este prins si dus iar la Botosani. Mama plange si-l intreaba "de ce?" . Stiti ce i-a raspuns? Ca e greu acasa, ca trebuie sa munceasca, ca nu are tv si ii este frig. Uite asa se umplu puscariile de hoti marunti, lenesi care profita de sistemul roman de justitie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei