Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2011 - Anul XVI, nr. 252 (4850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În două nopţi

Opt şoferi pericol public, prinşi după o urmărire, ieşiri în decor şi controale în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt şoferi care se aflau sub influenţa alcoolului ori care au refuzat să fie testaţi, foarte probabil fiind băuţi, au fost prinşi de poliţie la finele săptămânii trecute, după controale în trafic, ieşiri în decor şi, într-un caz, după o acţiune de urmărire. În toate cazurile, şoferii pericol public au fost depistaţi după lăsarea întunericului.

Şirul dosarelor penale întocmite de poliţişti începe vineri seară, în jurul orei 19.00, când o patrulă a Poliţiei municipiului Vatra Dornei, aflată pe strada Dornelor, l-a tras pe dreapta pe Daniel S., în vârstă de 27 de ani, din municipiul Fălticeni. După verificarea cu etilotestul a rezultat că şoferul avea o concentraţie de 0,55 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Aproximativ două ore mai târziu, un alt şofer beat a fost prins pe raza comunei Botoşana. În jurul orei 23.00, patrula aflată în serviciu de control al traficului pe DJ 178 l-a tras pe dreapta pe Leonte T., în vârstă de 36 de ani, din oraşul Cajvana, care avea o concentraţie de 0,93 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

 

Prea beat ca să poată explica cum a ajuns în şanţ 

Aproximativ la aceeaşi oră, printr-un apel la numărul unic de urgenţe, 112, poliţia a fost anunţată că pe raza comunei Frătăuţii Vechi o maşină a ajuns în şanţul de la marginea drumului, iar şoferul se află sub influenţa alcoolului.

La faţa locului a fost identificat localnicul Mircea S., în vârstă de 56 de ani.

„Din cauza stării avansate de ebrietate, conducătorul auto nu a putut da relaţii cu privire la producerea accidentului, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.  

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.45, poliţia a intervenit pe Calea Unirii din municipiul Suceava, unde o maşină cu numere de înmatriculare provizorii de Timiş ieşise în decor, fiind avariată.

La faţa locului, poliţiştii l-au identificat pe şofer în persoana lui Marian B., în vârstă de 20 de ani, localnic din Suceava.

Acesta avea o concentraţie de 0,26 mg/l alcool în aerul expirat, iar numerele de înmatriculare ale maşinii erau expirate.

Şoferii băuţi au reînceput să apară în trafic sâmbătă seară.

Mai întâi în jurul orei 19.30, poliţiştii din Liteni l-au depistat în trafic pe Ioan P., de 26 de ani, localnic, care conducea un tractor. Bărbatul, care, precizează poliţia, emana halenă alcoolică, a refuzat să fie verificat cu etilotestul, însă la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge care îi vor stabili alcoolemia.

În plus, acesta avea permisul de conducere anulat încă din 2010. 

 

Şoferi beţi turtă, în zona de munte a judeţului

Tot sâmbătă seara, în Câmpulung Moldovenesc a fost identificat şi Pastorel T., în vârstă de 64 de ani, localnic, care ieşise în trafic la volanul unui autoturism deşi avea concentraţia de 0,83 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 

Două ore mai târziu, în comuna Ciocăneşti avea să fie identificat un şofer cu o concentraţie şi mai mare de alcool. În cazul lui Petru B., în vârstă de 39 de ani, din Iacobeni, a rezultat o concentraţie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce în mod normal înseamnă peste 2 la mie alcool în sânge.

În fine, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după miezul nopţii, un şofer din Dorna Arini, Daniel C., de 33 de ani, avea să fie prins de poliţie după o urmărire în trafic, în încercarea de a scăpa bărbatul tamponând maşina oamenilor legii.

„Făptuitorul, pe fondul stării vădite de ebrietate şi a neatenţiei, a virat dreapta, intrând în coliziune uşoară cu autoturismul poliţiei”, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava, în cele din urmă bărbatul fiind prins şi imobilizat.

Acesta a refuzat atât verificarea cu etilotestul, cât şi recoltarea de probe de sânge, urmând a răspunde pentru o infracţiune mai gravă, refuzul de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt şoferi pericol public, prinşi după o urmărire, ieşiri în decor şi controale în trafic.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 8 voturi
Opt şoferi pericol public, prinşi după o urmărire, ieşiri în decor şi controale în trafic4.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei