Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 oct 2011 - Anul XVI, nr. 252 (4850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gura Humorului

64 de copii cu dizabilităţi mintale, mutaţi în patru case de tip familial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

64 de copii cu dizabilităţi mintale din Gura Humorului vor fi mutaţi în patru case de tip familial. Copiii provin din fostul Centru de Plasament „Laurenţia Ulici” Gura Humorului. Închiderea centrului de plasament de la Gura Humorului s-a realizat pe baza unui proiect în valoare de 3.550.000 de lei. 90% din sumă provine de la Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, restul de 10% fiind contribuţia Consiliului Judeţean Suceava. Proiectul prevede şi înfiinţarea unui centru de recuperare pentru copiii care vor fi mutaţi în casele de tip familial.

 

16 luni de implementare a proiectului

 „Rezultatul proiectului constă în dezvoltarea unei reţele de servicii alternative care va cuprinde patru case de tip familial, care urmează să găzduiască 64 de copii cu dizabilităţi mintale, asistaţi, în prezent, în centrul de plasament propus spre închidere, un centru de recuperare pentru copiii cu nevoi speciale proveniţi din vechiul centru şi reintegrarea a 24 de copii din centrul de plasament la familia naturală sau familia lărgită”, ne-a explicat directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Margareta Isăilă.

În această perioadă, echipa de implementare a proiectului, împreună cu personalul angajat (proiectul a început pe 1 septembrie, anul acesta, şi are o perioadă de implementare de 16 luni, manager de proiect fiind Nadia Creţuleac), va realiza activităţi directe cu beneficiarii, precum pregătirea şi facilitarea acomodării copiilor în noul mediu, activităţi de îngrijire, de supraveghere, de terapie/psihoterapie, activităţi instructiv-educative, completarea planului individual de dezvoltare prin stabilirea şi operaţionalizarea de obiective, activităţi gospodăreşti de mărire a potenţialului de independenţă, activităţi recreative, comunitare, de menţinere a legăturii copiilor cu familia naturală sau lărgită.

 

Acceptarea tinerilor bolnavi în comunitate

Directorul Margareta Isăilă ne-a mai spus că terenul pe care se construiesc casele de tip familial şi centrul de recuperare se află pe strada Moldovei, din Gura Humorului, şi are o suprafaţă de 2.360 mp.

 „Amplasarea noului serviciu ţine cont de nivelul adecvat socio-cultural al cartierului, o zonă rezidenţială a oraşului Gura Humorului, fără factori de risc pentru programele personale de socializare ale beneficiarilor. Comunitatea în care va fi amplasat noul serviciu va fi pregătită pentru acceptarea şi integrarea tinerilor, prin aplicarea unui program de informare şi sensibilizare, ca prim pas către viaţa comunitară a beneficiarilor crescuţi ani de zile în instituţie, obişnuiţi să fie înconjuraţi doar de personalul centrului”, a explicat Margareta Isăilă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 64 de copii cu dizabilităţi mintale, mutaţi în patru case de tip familial.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
64 de copii cu dizabilităţi mintale, mutaţi în patru case de tip familial0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei