Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şoc la necropsie

Mama fostului judecător Bidirel, acuzat de crimă, a murit de inimă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suspectat că şi-a omorât mama, după cum de altfel şi el a mărturisit, fostul judecător Marcel Bidirel (65 de ani), din municipiul Suceava, are mari şanse să scape de acuzaţiile de omor calificat, după ce, ieri, în urma necropsiei, medicii legişti au concluzionat că victima, Ileana Bidirel (85 de ani), a murit de inimă.

Surse judiciare ne-au declarat că legiştii au stabilit drept cauză a decesului miocardiofibroza, afecţiune care se caracterizează prin dezvoltarea exagerată a miocardului, muşchiul inimii, care duce la aritmie şi alte disfuncţii ale cordului.

Medicul legist a confirmat că bătrâna a fost lovită, având leziuni în zona capului şi a feţei, însă le-a explicat anchetatorilor că leziunile suferite de victimă nu au legătură cu moartea.

Legiştii au prelevat totuşi şi probe biologice, care vor fi analizate la laborator, pentru a înlătura toate suspiciunile.

Practic, deşi e clar că bătrâna şi-a dat ultima suflare după ce fiul ei, fostul magistrat, a agresat-o, Marcel Bidirel nu poate fi pus sub acuzare pentru că în acele momente mama sa şi-a găsit sfârşitul.

Părerile erau împărţite ieri după-amiază. Unii judiciarişti susţineau că varianta omorului rămâne în picioare, alţii, însă, erau convinşi că se va dispune scoaterea de sub urmărire penală a lui Marcel Bidirel.

Până la urmă, se pare că varianta care prinde tot mai mult contur şi care va fi confirmată la finalul anchetei este cea potrivit căreia fostul judecător Bidirel va fi găsit nevinovat. 

 

A început să delireze la audieri şi a cerut „una mică”

Între timp, Marcel Bidirel a fost internat la Secţia de Psihiatrie din Burdujeni, încă de marţi seară, la câteva ore după ce-a fost găsit cadavrul mamei sale în apartamentul în care locuia, de la etajul II al blocului turn („Lamă”) din cartierul Areni.

Când a fost prins de poliţişti era îmbrăcat într-o pereche de pantaloni de pijamele şi un maieu. A ieşit din apartamentul mamei sale şi, în timp ce cobora scările pentru a ieşi din bloc, a lovit o altă femeie care locuia în imobilul respectiv.

Martorii spun că fostul judecător a ieşit din bloc, fiind foarte agitat şi afirmând că şi-ar fi ucis mama.

A fost prins câteva minute mai târziu, pe strada Scurtă, aleea care duce la Direcţia Silvică, spre terenul de fotbal al Universităţii „Ştefan cel Mare”.

Surse judiciare ne-au mărturisit că la audieri, Marcel Bidirel a declarat că nu şi-a lovit mama, ci o stafie. „Era o stafie, nu era mama... o stafie în corpul mamei”, povestea senin Marcel Bidirel, cerând şi „una mică”, să nu-i mai tremure mâna.

Exclus din magistratură în anii ’70, după ce a fost prins şi condamnat la închisoare pentru că lua şpagă, fostul magistrat al Judecătoriei Suceava a început să delireze în faţa poliţiştilor, spunându-le că stafia avea sutien şi că s-a bătut pur şi simplu cu ea, descriind şi loviturile pe care i le-a aplicat.

Săptămâna viitoare, Marcel Bidirel urmează să fie expertizat psihiatric.

Ancheta este continuată de către judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama fostului judecător Bidirel, acuzat de crimă, a murit de inimă.
 Vizualizări articol: 5753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 13 voturi
Mama fostului judecător Bidirel, acuzat de crimă, a murit de inimă3.9513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oricum,intreg la cap nu e... trimis de
(29 sep 2011, 12:19:08
O fi fost bolnava mama lui,nu zic nu,asa cum au constatat si legistii,dar cred ca moartea i-a survenit,cu siguranta,in urma stresului,a fricii,a emotiilor cauzate de discutia avuta cu el,a scandalului pe carte l-a produs,indiferent daca decesul nu s-a produs efectiv,din loviturile primite de nefericita mama!Spun aceasta,datorita faptului ca, e prea mare coincidenta acestor fapte cu declansarea decesului in sine...Daca el nu s-ar fi dedat la aceste agresiuni fizice si verbale,cu mare siguranta ca batrana ar mai fi trait!Oricum,respectivul,fost magistrat,intreg la minte nu poate fi...Faptul ca va mai intra din nou sau nu in puscarie,chiar nu mai intereseaza pe nimeni...Important e sa fie dus la locul potrivit cu starea lui de sanatate...sau infractionalitate...Inc-o data,inca o victima in marea masa a celor care si -au distrus viata slujind cu toata fiinta acestui demon extraordinar de puternic care a ruinat, de-a lungul timpului ,milioane de vieti...Pacat!
2.   Oricum,intreg la cap nu e.... trimis de
(29 sep 2011, 14:15:51
bai ariel scoate pete ai auzit de povestea cu drobul de sare???????????????asa esti tu nu zic,ca omul nu o avea legatura cu moartea mamei sale si fapta in sine este abominabila dar nu trebuie de-acum sa il omoram si pe el ca vezi doamne din cauza fricii......fereasca d-zeu de asa o soarta si minte.nu stim ce o sa ajungem nici noi in viata asta.ne putem transforma oricand intr-o paria a societatii fara sa ne dam seama.viata omului este imprevizibila.
2.1  RE: Oricum,intreg la cap nu e.... trimis de
(29 sep 2011, 17:00:22
Bai lovely,sau mai degraba...loveli,n-am inteles nimic din ce-ai scris!Concentreza-te cand vrei sa transmiti ceva,eventual,gandeste cu...litere de tipar!Cred ca drobul de sare a cam cazut in directia capatanii tale si inca nu a-i sesizat!"Ueic ap",fiule!
3.   Fake trimis de
(29 sep 2011, 14:29:15
Totul este o minciuna,.
3.1  RE: Fake trimis de
(29 sep 2011, 15:12:53
Care din chestiile de mai sus sunt minciuni?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei