Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” a contestat în instanţă clasificarea ca instituţie de categoria a treia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” a contestat în instanţă ordinul ministrului Educaţiei privind clasificarea universităţii sucevene în categoria a treia, a celor centrate pe educaţie. Potrivit rectorului USV, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, „evaluarea are vicii de formă şi de fond. Cred că evaluarea nu a fost făcută profesionist. Nu vreau să spun că a fost ceva dirijat, dar nu este profesionistă”.

Conducerea universităţii a contestat ordinul ministrului Educaţiei privind clasificarea la Curtea de Apel Suceava în data de 27 septembrie 2011 şi a cerut instanţei să suspende acest act administrativ.

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” a mai adăugat că „după anunţarea clasificării, am solicitat, dar nu mi s-au comunicat, date care erau de interes public privind modul de evaluare, scoruri, formule explicite de calcul, precum şi raportul în limba engleză”.

Rectorul Adrian Graur este decis să meargă până la capăt cu demersul său şi în cazul în care se constată că justiţia din România este „dirijată”.

Potrivit Legii Educaţiei, toate universităţile româneşti, atât cele de stat, cât şi cele particulare, au fost clasificate în trei categorii, iar Universitatea „Ştefan cel Mare” a fost inclusă în ultima categorie de clasificare, ceea ce înseamnă o finanţare mai proastă şi numai pentru studiile de licenţă, nu şi pentru cele postuniversitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” a contestat în instanţă clasificarea ca instituţie de categoria a treia.
 Vizualizări articol: 2656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” a contestat în instanţă clasificarea ca instituţie de categoria a treia4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salariul trimis de
(29 sep 2011, 12:28:48
Domnul RECTOR î-şi simte amenintat salariul de 30000 lei???
2.   @LOSTRADAMUS trimis de
(29 sep 2011, 12:55:17
ANALfabetule!!!
3.   Comentariu trimis de
(29 sep 2011, 14:46:51
asta e isi merita soarta USV cu locul 3 nai ce face nu se compara cu cele de la iasi ,cluj,bucuresti e o universitate mai de periferie
4.   Contestaţie! trimis de
(29 sep 2011, 14:59:12
Şi eu contest calitatea de absolvent pt. 95% dintre deţinătorii de diplome de la USV!
4.1  RE: Contestaţie! trimis de
(29 sep 2011, 15:04:55
Sa mori tu..AMARULe.I-a zii unde contesti si cine esti tu sa faci asta?
Habar nu ai..ca pt a acredita o sectie a unuei faculatati si nu o facultate in sine...iti trebuie minim 3 generatii de absolventi, care au dat licenta fie la Iasi, Cluj sau unde mai exista acele sectii.
In unele cazuri vin profesorii de acolo la licentza in SV.
Vrei sa spui la la Iasi sau Cluj se invata altceva decat la SV?
 ☭ i-va pe priza, faceti-va analizele....si pe urma dati-va cu parerea.
4.2  RE: Contestaţie! trimis de
(29 sep 2011, 15:43:49
adică vrei să spui că USV nu este o fabrică de diplome? în curând începe anul universitar. hai să vedem gradul de ocupare a locurilor în condiţiile în care bac-ul anul ăsta s-a dat pe bune în toată ţara în afară de SV şi BT în vară. o să mă trezesc în cutia poştală cu oferte pt. a doua, treia, n-şpea facultate de la usv, doar, doar şi-or strânge BANII. am avut de-a face cu absolvenţi de ştiinţe economice de la usv. nici măcar bazele contabilităţii nu le ştiu. pe madam Hladciuc la o instruire la Cecar au luat-o la mişto experţii şi exemplele pot continua la nesfârşit. necazul cel mai mare este că o alifie din asta cu care nu bine să te ungi e angajată pe bază de orice în afară de competenţă şi ocupă locul unuia care într-adevăr merită.
4.3  RE: Contestaţie! trimis de
(29 sep 2011, 16:13:44
Si vrei sa spui ca restul absolventilor de la Iasi sau de la alte universitati...sunt muuuuult peste ce se invata la Suceava?
Sa stii ca aceleasi programe de invatat sunt peste tot. Se fac clasificarile astea..de ce?
Raman Iasul si Clujul si Bucalele fara studenti!!
Stiti ce salarii au rectorii sau decanii de la institutiile sus mentionate?Ce aveti cu salariul lui Graur? E pe munca lui. Dotarile la Mecanica si Electica sunt muuult peste cele de la IASI. ATI VAZUT CUM ARATA AMFITATRELE..LABORATOARELE?
Normal..raman fara studenti Iasul si restul.
Numai vorbiti vorbe....ca sa va aflati in treaba.
5.   Un exemplu de urmat trimis de
(29 sep 2011, 15:26:58
Domnului prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, i-ar trebui ridicata o statuie in fata Universitatii! Tot respectul pentru un om care a facut imens, imens de mult pentru Facultatea de Inginerie Electrica si apoi pentru Universitatea Suceava. Profesorii mai mediocrii din USV ar trebui sa-i urmeze exemplu, sa nu se mai injoseasca la spagi (adica examene trecute pe bani). Promotia 98.
6.   Contestatie trimis de
(29 sep 2011, 16:26:43
Habar nu au unii ce vorbesc.. un decan de la cluj si nu rectorul are un salar de 100000+++ E pe an si voi ziceti de 30000 de lei pe luna... cu toate ca nu e adevarat asa un salar de fabulos... Jos palaria pentru Domnul Rector care a ridicat USV la asa un nivel.. pentru ca inca exista profesori care iau bani...nu cred ca exista facultate din tara in care sa nu se ia.. ba chiar mai mult eu ca sudent in Cluj si din auzite de la prieteni se ia spaga ca paina calda in IASI si BUCURESTI... asa ca nu aruncati vorbe aiurea si acuzati pe cel care a facut "ceva" (ceva - putin spus)
7.   Comentariu trimis de
(30 sep 2011, 01:19:49
Nu-si au rostul aici comentariile de prost gust si injuriile aduse asupra unor persoane care au realizat multe pentru USV. Si zic asta pentru ca sunt student la USV si sunt foarte multumit de faptul ca m-am inscris aici la facultate. Conditiile de studiu sunt cu mult peste Iasi sau Cluj. Spun asta pentru ca am avut ocazia sa le arat unor fosti colegi de-ai mei care s-au ambitionat sa dea la Iasi, facultatea unde studiez. Au ramas masca atunci cand le-am aratat campusul, corpul E mai ales. Deci, putin respect fata de decani si domnul rector. Personal nu-i cunosc, nu am avut tangente cu ei, dar o vecina de-a mea de bloc, care-l cunoaste pe domnul Graur de-o viata mi-au vorbit foarte frumos despre el si numai cuvinte de lauda ies din gura tuturor atunci cand se aduce in discutie: Adrian Graur. Asa ca...din nou, putin respect...pentru ca voi, cei care tocmai v-ati lasat amprenta negativa mai sus, pun pariu ca ati trecut prin facultate doar de dragul de a trece. Nu inveti, e clar nu? Esti tratat ca ultima carpa...nu vi se pare corect? Sau voi credeati ca facultatea se face doar pe ochi frumosi? Dragilor, e facultate...nu e Padrino. Aici se invata, programa e la fel peste tot, fie ca esti in Iasi, fie ca esti in Suceava.
8.   Hai nu mai fiti rai!!! trimis de
(30 sep 2011, 07:10:18
mai oameni buni care ati facut numai SEAP la aceasta universitate, nu vorbiti aiurea daca nu aveti habar ce inseamna o facultate!!! Eu am absolvit FIESC in 2007 si stiu cum e sa faci o facultate adevarata, mai ales ca am facut cateva specializari cu dl. Graur prin anul 3. Pot afirma cu tarie ca se face invatamant superior de caliatate europeana la USV. nu mai comantati aiurea, bravo domnule Graur!!!
9.   @Leanasicostel trimis de
(30 sep 2011, 08:33:28
Ai dreptate. Si eu am terminat tot FIESC in 2007happy si pot spune ca sunt mandru ca am terminat la USV. Nu-mi pare rau nici macar o clipa faptul ca nu am mers la Iasi sau Cluj. Am vazut cum se face carte la Iasi si majoritatea prietenilor au dat la Iasi dar nu s-au ales cu nimic de acolo decat cu dureri de ficathappy.

La compania unde lucrez am colegi care au terminat la Is, Cj, Tm, Bv, Buc, Sb si chiar Sv si va pot spune, cu mana pe inima, ca nu exista nicio diferenta intre mine si ceilalti. Poate chiar cei care au terminat la Is is cei mai praf!

Dar pana la urma daca ai chef sa inveti, inveti oriunde! Ce pot spune despre USV e faptul ca in ultimii ani s-a ridicat foarte mult. Conditiile de acolo (laboratoare, camine, amfiteatre) sunt de 5 stele, iar profesorii sunt bine pregatiti si isi dau interesul.

Orice padure are uscaciuni si sunt chestii care se pot imbunatatii la USV dar per total aceasta universitate e una dintre cele mai bune din tara si in niciun caz nu-si are locul in Grupa III.

Felictarile mele domnului Graur care mi-a fost profesor si care a facut foarte multe pentru USV. Ca sa poti face o comparatie mergeti in vizita la Is, Cj si Buc si apoi la Sv si o sa va lamuriti. Eu am vazut toate aceste universitati si USV e pe primul loc la conditii de invatare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei