Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Şoferul beat care a omorât o fetiţă în curtea casei, trei ani şi patru luni de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferul din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, care, beat la volan, a intrat cu maşina în curtea unei case, omorând o fetiţă în vârstă de 8 ani, a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare. Decizia a fost emisă la mijlocul săptămânii trecute de Judecătoria Gura Humorului, fiind atacată de inculpat cu recurs.

Hotărârea judecătorilor poate fi considerată una surpriză în condiţiile în care în ultima perioadă toţi şoferii care au provocat accidente mortale, chiar şi în condiţiile în care erau băuţi ori au fugit de la faţa locului, au scăpat cu pedepse cu suspendare.

Tragedia s-a petrecut pe 24 iulie a.c.. Conform anchetei poliţiei, inculpatul, Ioan Ciurlă, în vârstă de 42 de ani, aflat la volanul unui VW, circula cu viteză excesivă, condiţii în care şi-a scăpat maşina de sub control, ieşind în afara drumului şi trecând prin poarta familiei Vâjâilă din Mironu. Din păcate, fata de 8 ani, aflată în curte, unde se juca împreună cu mai mulţi copii, a fost lovită în plin de maşină, impactul fiindu-i fatal. După impact, şoferul a fugit de la faţa locului, abandonându-şi maşina. A fost prins la scurt timp de poliţişti şi pus să sufle în alcooltest, rezultatul fiind 0,49 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Audiat de poliţişti, bărbatul şi-a motivat fuga prin faptul că s-a temut de reacţia familiei victimei. De altfel, după accident, în sat au existat tensiuni între familia victimei şi cea a şoferului, în zonă fiind imobilizaţi mascaţi de la Serviciul de Intervenţie Rapidă.

 

Condamnare în timp record

A doua zi după accident, pe 25 iulie 2011, şoferul de 42 de ani a fost arestat preventiv. A rămas după gratii aproape o lună de zile, până pe 22 august, când judecătorii au decis că Ioan Ciurlă poate fi cercetat în stare de libertate, cu obligativitatea de a nu părăsi ţara. Fiind în stare de arest preventiv o bună perioadă, anchetarea sa, trimiterea în judecată şi procesul s-au derulat mult mai repede decât în alte cazuri de ucidere din culpă. Pe 22 septembrie, la primul termen, la mai puţin de două luni de la comiterea faptei, Judecătoria Gura Humorului a decis ca inculpatul să fie pedepsit pentru ucidere din culpă, articolul 178, aliniatele 1, 2 şi 3, cu tot cu circumstanţa agravantă de a fi fost băut la volan, pedeapsa stabilită fiind de trei ani şi patru luni de închisoare.

Conform informaţiilor de la acea vreme, şoferul consumase alcool la un grătar înainte de accident.

Fetiţa în vârstă de 8 ani a fost omorâtă în curtea bunicilor săi, unde locuia împreună cu cei trei fraţi, părinţii fiind plecaţi la muncă în străinătate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul beat care a omorât o fetiţă în curtea casei, trei ani şi patru luni de închisoare.
 Vizualizări articol: 1938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şoferul beat care a omorât o fetiţă în curtea casei, trei ani şi patru luni de închisoare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Justitie trimis de
(29 sep 2011, 15:31:20
pai ala trebuia el omorat acolo pe loc; ce pedeapsa mai e si asta ...- 3 ani pentru viata unui copil nevinovat !?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei