Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Luhan: Taxarea tranzacţiilor financiare va aduce 55 de miliarde de euro anual la bugetul UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L, suceveanul Petru Luhan consideră că în urma taxării tranzacţiilor financiare, suma anuală atrasă la bugetul Uniunii Europene va fi de aproximativ 55 de miliarde de euro. Luhan a adăugat că din cauza faptului că situaţia economico-financiară în unele state membre este relativ instabilă, există numeroase motive de îngrijorare la nivelul Uniunii Europene. Petru Luhan a explicat că măsurile luate de unele guverne nu au avut rezultatele scontate, motiv pentru care este momentul ca Uniunea Europeană să se concentreze asupra procesului de revitalizare a economiilor europene. Europarlamentarul român a amintit că preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a susţinut ieri, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, un discurs cu privire la "Starea Uniunii în 2011".

„Uniunea Europeană se află la o răscruce cu implicaţii majore. Criza economică continuă, iar redresarea se dovedeşte a fi de durată şi dificilă pentru cetăţenii europeni. Astfel, preşedintele Comisiei Europene a subliniat faptul că uniunea monetară trebuie finalizată cu o unitate economică şi că toate forţele pro europene, precum Parlamentul European şi Comisia Europeană, trebuie să obţină sprijinul necesar proiectului comun european şi să demonstreze că o mai mare integrare europeană este esenţială pentru soluţionarea acestor provocări”, a declarat Luhan.

 

Luhan crede că o parte din contribuţiile cetăţenilor ar trebui direcţionate la bugetul UE

El a adăugat că în acest moment este nevoie de o abordare mult mai curajoasă din partea tuturor instituţiilor europene şi a statelor membre. „Asta deoarece nu mai avem timp de pierdut. Consider că Uniunea Europeană trebuie să acţioneze ca o entitate pentru a răspunde prompt nevoilor la nivel european şi trebuie să pună în aplicare cât mai rapid dispoziţii corespunzătoare pentru gestionarea situaţiilor de criză", a declarat europarlamentarul Petru Luhan în plenul Parlamentului European.

El a adăugat că preşedintele Comisiei Europene a prezentat un set de propuneri pentru ameliorarea crizei economice, precum şi pentru accelerarea creşterii economice a statelor membre. Luhan a explicat că discursul acestuia este premergător adoptării de către Parlamentul European a unui set de şase propuneri legislative privind pachetul de guvernantă economică, pachet care a fost elaborat pentru a preveni viitoare crize economice şi financiare.

Petru Luhan a mai adăugat că în condiţiile în care în ultimii trei ani statele membre au oferit garanţii de 4,6 trilioane de euro în favoarea sectorului financiar, una dintre măsurile adoptate de către Comisia Europeană pentru suplimentarea bugetului comunitar este cea referitoare la tranzacţiile financiare.

Europarlamentarul român a spus că preşedintele Comisiei Europene a arătat că sectorul financiar trebuie să contribuie si el către societate, adăugând că „trebuie să fim echitabili și sectorul financiar-bancar trebuie să își aducă contribuția față de societate, la fel cum fac toți ceilalți actori economici”.

„Este foarte important ca Uniunea Europeană să câștige competențe în ceea ce privește coordonarea politicilor fiscale la nivelul Uniunii și, după caz, să implementeze o guvernare economică comună cu un buget bine finanțat. Nu în ultimul rând, consider că UE trebuie să ia în calcul chiar posibilitatea elaborării unor mijloace financiare prin care o parte din contribuțiile fiscale ale cetățenilor să fie direcționate direct către bugetul UE, fără însă a suplimenta povara acestora", a mai declarat Petru Luhan în intervenția sa din Parlamentul European.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan: Taxarea tranzacţiilor financiare va aduce 55 de miliarde de euro anual la bugetul UE.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Luhan: Taxarea tranzacţiilor financiare va aduce 55 de miliarde de euro anual la bugetul UE5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei