Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Abandon

358 de elevi s-au lăsat de şcoală anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În anul şcolar trecut, 358 de elevi din judeţul Suceava au renunţat la cursuri. Rata abandonului şcolar a fost de 0,28%. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, Laura Hacman, a declarat că cele mai multe abandonuri, 177, s-au înregistrat în rândul elevilor de ciclu gimnazial. Ea a spus că la cursuri au mai renunţat 93 de elevi de ciclu liceal, 79 din învăţământul primar şi 19 din cel profesional. La începutul anului şcolar 2010-2011, în judeţul Suceava erau înscrişi 124.184 de elevi.

În afara celor care au renunţat definitiv la şcoală, elevii suceveni au mai adunat în anul şcolar trecut sute de mii de ore de chiul. Elevii suceveni au reuşit „performanţa” ca în doar un semestru de şcoală, respectiv primul semestru al anului trecut, să adune peste 1,5 milioane de absenţe, dintre care aproape 700.000 de absenţe au fost ore de chiul şi au rămas nemotivate în cataloage.

Numărul de absenţe de la nivelul judeţului reprezintă 5% din totalul de absenţe de la nivel naţional. Numărul de absenţe acumulate de elevii suceveni este echivalentul a 171,94 de ani lipsă de la ore.

Pe cicluri de învăţământ, cel mai mare număr de absenţe se înregistrează la nivelul liceal, unde cei 28.972 de elevi au absentat de 449.311 ori.

După liceeni, elevii de gimnaziu sunt cei care au acumulat un număr semnificativ de absenţe. 33.711 elevi de clasele V-VIII din judeţul Suceava au lipsit de la ore în doar trei luni de 301.029 de ori.

La clasele mici se înregistrează şi cel mai scăzut număr de absenţe, iar cei 32.392 de elevi din clasele I-IV au acumulat 42.623 de absenţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 358 de elevi s-au lăsat de şcoală anul trecut.
 Vizualizări articol: 969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
358 de elevi s-au lăsat de şcoală anul trecut3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei