Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Flutur, nemulţumit de modul în care a fost elaborată strategia de dezvoltare a judeţului 2011-2020

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, este nemulţumit de modul în care a fost elaborată Strategia de dezvoltare economică şi socială a judeţului pentru perioada 2011-2020, apreciind că ea conţine prea multă „barbologie” şi mai puţine soluţii. Flutur şi-a exprimat nemulţumirea ieri, în cadrul şedinţei în care s-a dezbătut public documentul care conţine sute de pagini, document întocmit de o firmă bucureşteană cu bani europeni alocaţi prin Programul Operaţional Regional - Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

„Am văzut că aţi făcut o teorie întreagă despre strategia Uniunii Europene. În regulă, sunt de acord că trebuie, dar ne-aţi umplut aici foarte mult cu barbologie. Cred că trebuie să discutăm despre strategia aplicată a judeţului Suceava şi nu despre tot ce ne-aţi descris aici din programul UE. Şi eu, când eram student sau elev, la lucrări băgam o parte generală care impresiona, că era gros dosarul. Dar nu asta este creaţia de care avem nevoie. Am nevoie de soluţii şi de reţetă. Apoi am văzut aici că aţi scris foarte mult despre valoarea pământurilor şi eu nu vreau să le dau celor care vor să facă tranzacţii informaţiile pe masă cât e valoarea terenului la Voroneţ sau la Cârlibaba. Eu nu am nevoie de reţetă să-mi spuneţi unde să aloc resursele ca să ne putem dezvolta până în 2020”, a declarat Flutur.

 

Flutur: „Aici sunt informaţii pentru bişniţarii care vor să facă afaceri cu terenuri şi nu pentru asta vă plătesc”

Şeful administraţiei judeţene le-a reproşat celor de la firma care a întocmit strategia de dezvoltare a judeţului că au introdus în document informaţii pentru bişniţarii care vor să facă afaceri cu terenuri, explicându-le că se aştepta să vadă mai multe reţete pentru utilizarea resurselor umane şi naturale.

„Iertaţi-mi abordarea mea critică şi abruptă, însă aşa o privesc. Am văzut că prima chestiune care aţi trecut-o ca obiectiv era că 53% din suprafaţa judeţului este acoperită cu păduri. În regulă, dar aici sunt şi oameni. Cum dezvoltăm zona asta, ce vrem să facem cu ea?  Eu vă provoc şi aş vrea să nu bifăm o şedinţă că aşa scrie în program, ci să facem ţăndări strategia ca să iasă ceva bun. Asta este abordarea frontală de care judeţul are nevoie. Hai să vedem ce vrem să facem din judeţul Suceava pentru perioada următoare. Poate vrem să o facem capitală de regiune şi atunci să vedem cum va arăta regiunea? Merită Suceava să fie capitala unei regiuni? Care este dominanta principală a acestei regiuni? Eu cred că aşa trebuie discutat”, a spus Flutur.

Dezbaterea publică pe marginea strategiei de dezvoltare a judeţului a avut loc la Palatul Administrativ, unde au fost invitaţi consilieri judeţeni, reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale şi ai instituţiilor publice. După această dezbatere va fi elaborată forma finală a strategiei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur, nemulţumit de modul în care a fost elaborată strategia de dezvoltare a judeţului 2011-2020.
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Flutur, nemulţumit de modul în care a fost elaborată strategia de dezvoltare a judeţului 2011-20204.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(29 sep 2011, 11:36:15
Cu chipul serafim şi blând ne spui
Că azi nu-i bine , dar ... va fi bine !
Şi-apoi buzişoarele-ţi ţugui
Şi ne săruţi . Nu merităm , suntem jivine !

Herr Flutur , iartă-ne că existăm
Şi stăm în calea progresului , a Reformei
Vocea-ţi nerostită din privire n-o apreciem
Prin tine , cu tine .. TOŢI ne vindecăm
Eşti tâlcul aşteptărilor , eşti culoarea lacrimei

Tovarăşe Flutur sunt mulţi pensionari , trebuie răriţi
Tinerii’s pe etnobotanice , mulţumim ! ( sunt legale )
Noi vă iubim dar suntem proşti .. şi rătăciţi
Atât de proşti şi atât de .. cu burţile atât de goale
Vă mulţumim ! aveţi o echipă de oameni cinstiţi
Iar dv. personal sunteţi .. cele toate 4 puncte cardinale
VĂ MULŢUMIM CĂ EXISTAŢI ... URALE ! ! ! URALEEE ! ! !
2.   COMPLETARE trimis de
(29 sep 2011, 14:06:28
IN ANII '80 DACA ERAI STUDENT,OBLIGATORIU IN FAMILIE TREBUIAU SA EXISTE MEMBRI PCR SI INFO-CACANARI LA SECU-KGB SAU LA MILITIE.
GROSIMEA DOSARULUI,ERA DATA DE NR.DE RUDE,PRIETENI,VECINI ,,VANDUTI'' PTR INDEMNIZATIA DE IUDA SAU,PTR ALTE FACILITATI.
ACEST OBICEI DE TIP IDIOT,SE MAI PRACTICA SI IN ZIUA DE AZI,NU VEZI IN SOMAJ SAU ASISTAT SOCIAL VREO PROGENITURA ,DE FOSTI TOVARASI,ACTUALMENTE DOMNI ONORABILI,INFILTRATI MAI IN TOATE PARTIDELE POLITICE.
APROPO',DOM. PRE. DE C.J. DIN SV.-CE SE MAI AUDE CU ,,LEGEA LUSTRATIEI'',ACUM SUNTETI LA ,,CIOMAG''SI MAJORITARI IN PARLAMENT??????????
3.   Sigur că da trimis de
(29 sep 2011, 15:27:49
adică, nea Gheorghiţă, să indice clar aburitorii pe ce să cheltui banii şi mai ales să spună câţi. după aia o iei matale de coadă şi te duci să cauţi banii. vezi să nu găseşti prea mulţi că dacă vine la putere psd-ul o să ţi-i numere şi apoi o să-ţi bage beţe-n roate ca să le dai şi lor.
4.   Ce e a lui, e a lui...are dreptate! trimis de
(29 sep 2011, 16:07:52
Unde sunt oamenii de calitate, patriotii locali, specialistii, oamenii bine intentionati, competenti!?
De ce permiteti si va inconjurati de tot soiul de mameluci, tot soiul de semidocti, mai bine spus animalute care au in cap innavutirea si preamarirea cu orice chip!
5.   Atitudine trimis de
(30 sep 2011, 09:14:19
Cred sincer ca domnul Flutur,este in acest moment singurul politician local care prin
influenta sa la nivel central, poate si face lucruri concrete pentru ridicarea prestigiului acestei regiuni .Traim vremuri grele ,trebuie cu toti sa cautam solutii , sa corectam marile greseli sa privim spre viitor cu responsabilitate, sa promovam oamenii competenti capabili sa ne scoata din aceasta stare de asteptare continua .Sa trecem la fapte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei