Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aflat în Grecia, la lucru

Suceveanul cu malarie, îmbolnăvit de colegii de muncă, de origine asiatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul stabilit de câţiva ani în Grecia şi carea fost diagnosticat la întoarcerea în ţară cu malarie ar fi fost îmbolnăvit de colegii de muncă, de orgine asiatică. Aşa indică ancheta preliminară efectuată în acest caz de specialiştii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Victor Babeş” din Bucureşti, unitatea medicală în care a fost internat bărbatul, după transferul din secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Viorel B., în vârstă de 51 de ani, din Mereni - Plopeni, s-a aflat în perioada 1 septembrie 2008 – 1 septembrie 2011, în Grecia, la muncă. În data de 2 septembrie 2011 bărbatul a revenit în ţară, dar la scurt timp a ajuns la spital, în Suceava, din cauza unei hemoragii digestive. După o serie de consulturi şi investigaţii, medicii au ridicat suspiciunea de malarie, iar pe data de 16 septembrie l-au trimis în Capitală, cu o ambulanţă, unde, în urma unor analize specifice, diagnosticul a fost confirmat. Viorel B. a fost depistat cu malarie plasmodium vivax, cea mai răspândită specie (dintre cele patru) a parazitului care provoacă malaria la om.

Primele cercetări efectuate în acest caz arată că suceveanul ar fi muncit la o fermă din Grecia, unde culegea portocale alături de câţiva pakistanezi, aceştia fiind şi cea mai probabilă sursă de transmitere a bolii, dat fiind faptul că pe continentul asiatic malaria este foarte răspândită. Bărbatul depistat cu malarie este de etnie romă şi nu are asigurare medicală. În momentul de faţă, starea sa de sănătate este bună, doctorii fiind optimişti cu privire la şansele sale de recuperare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul cu malarie, îmbolnăvit de colegii de muncă, de origine asiatică.
 Vizualizări articol: 1374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveanul cu malarie, îmbolnăvit de colegii de muncă, de origine asiatică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MULTUMIT trimis de
(29 sep 2011, 14:18:15
TOTUSI E BINE CA E NUMAI UNUL.
SA NE FEREASCA SFANTUL DE CE A FOST IN TRECUT,DOAR STITI PREA BINE,CU CE BOLI NE-A ,,FERCIT'' BANDA DE ,,MUSAFIRI'' A LU' BODNARAS A LU' BODNARENKO!
DIN PUZDERIA DE BOLI ADUSE,AZI SE MAI ,,POARTA'' DOAR SIFILISUL SI MAI NOU HIV.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei