Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 sep 2011 - Anul XVI, nr. 211 (4809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

Sorin Popescu: Firmele pot scăpa de penalităţi dacă îşi plătesc datoriile până la sfârşitul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a participat la sfârşitul săptămânii trecute la o întâlnire a prefecţilor din întreaga ţară, care a avut loc la Alba Iulia, în prezenţa premierului României, Emil Boc. Popescu a precizat că printre subiectele discutate s-a numărat şi modificarea Codului Fiscal, cu prezentarea principalelor noutăţi aduse de acesta.

Astfel, Sorin Popescu a subliniat faptul că noile prevederi ale Codului Fiscal prevăd scutirea de la plata penalităţilor de întârziere a firmelor care îşi achită până la data de 31 decembrie 2011 datoria principală şi dobânda aferentă acesteia. Prefectul judeţului Suceava a explicat că această nouă prevedere a Codului Fiscal se aplică doar pentru datoriile principale existente la data de 31 august 2011.

De asemenea, firmele sucevene pot beneficia de o reducere cu 50% a penalităţilor în situaţia în care îşi plătesc până pe data de 20 iunie 2012 datoriile principale, existente la data de 31 august 2011, şi dobânzile aferente.

„În baza noilor prevederi ale Codului Fiscal, firmele pot beneficia de anularea penalităţilor la plata obligaţiilor fiscale dacă finalizează programul de eşalonare la plată, conform graficelor stabilite de administraţia fiscală”, a precizat Sorin Popescu.

 

Firmele mici vor depune trimestrial declaraţia unică

Prefectul a mai adăugat că o altă facilitate apărută în urma modificării Codului Fiscal este şi depunerea trimestrială a declaraţiei unice, în loc de depunerea lunară a acesteia de către firmele mici care au trei angajaţi exclusiv şi cifra de afaceri de până la 100.000 de euro. Popescu a precizat că potrivit datelor prezentate la întâlnirea cu primul-ministru Emil Boc, de această prevedere a Codului Fiscal vor beneficia aproximativ 54% din totalul firmelor din România.

Prefectul de Suceava a mai spus că în Codul Fiscal modificat se prevede şi eliminarea obligaţiilor de completare şi de depunere a fişelor fiscale de către plătitorii de venituri din salarii începând cu veniturile anului 2012.

Pe de altă parte, prefectul a mai declarat că în special firmele care au lucrări de construcţii montaj pot beneficia de o altă prevedere a Codului Fiscal, respectiv eliminarea obligaţiei de a colecta TVA la expirarea unei perioade de un an de la data începerii lucrărilor sau de la ultima decontare. TVA-ul ar urma că fie colectată la întocmirea şi acceptarea situaţiilor de lucrări, pentru serviciile care determină decontări sau plăţi succesive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sorin Popescu: Firmele pot scăpa de penalităţi dacă îşi plătesc datoriile până la sfârşitul anului.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sorin Popescu: Firmele pot scăpa de penalităţi dacă îşi plătesc datoriile până la sfârşitul anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei