Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 sep 2011 - Anul XVI, nr. 211 (4809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modernizare

Montarea noilor stâlpi de iluminat stradal se finalizează astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de anul acesta, principala arteră de circulaţie a Sucevei va fi luminată pe timpul nopţii de un nou sistem de iluminat public, realizat în baza unui proiect cu finanţare europeană.

Montarea noilor stâlpi de iluminat public, metalici, fabricaţi la comandă, în Italia, va fi terminată astăzi, după cum a dat asigurări reprezentatul firmei Loial la comandamentul de gestionare a lucrărilor publice din oraş, care a avut loc ieri dimineaţă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a cerut constructorului să finalizeze montarea ultimilor 25 de stâlpi, care nu erau încă amplasaţi în teren, pentru ca apoi forţele de lucru să fie concentrate pe montarea corpurilor de iluminat, a tablourilor electrice şi transformatoarelor necesare funcţionării reţelei.

“Lucrările au mers bine până acum, v-aţi încadrat bine în termene, dar hai apucaţi-vă să finalizaţi măcar un tronson, să vedem cum arată sistemul pus la punct. Nu spun să aprindeţi acum luminile, ştiu că nu e posibil până nu finalizaţi reţeaua, dar vreau să vedem cum arată acest nou sistem de iluminat într-o zonă a oraşului”, le-a cerut Lungu constructorilor care se ocupă de implementarea proiectului.

În urma solicitării sale, aceştia au spus că, începând de săptămâna aceasta, se vor apuca de montarea tuturor pieselor necesare funcţionării reţelei pe porţiunea de intrare în municipiul Suceava dinspre Fălticeni.

Edilul sucevean şi-a exprimat convingerea că, în ritmul în care evoluează lucrările, noul sistem de iluminat, care porneşte din zona Galleria şi se termină la ieşirea din Suceava spre Botoşani, va fi funcţional înainte de luna decembrie.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a iluminatului public este de 8.175.833 de lei, iar lucrările prevăd modernizarea liniei electrice subterane pe o distanţă de 25 de kilometri, înlocuirea a 171 de stâlpi de iluminat public şi a 642 de corpuri de iluminat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Montarea noilor stâlpi de iluminat stradal se finalizează astăzi.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Montarea noilor stâlpi de iluminat stradal se finalizează astăzi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Furt pe fata !! trimis de
( 7 sep 2011, 11:22:13
Cei care au ochi sa vada cred ca au observat faptul ca, noii stalpi, arata exact ca vechii stalpi !laughing

"Montarea noilor stâlpi de iluminat public, metalici, fabricaţi la comandă, în Italia,[...]' - Bai jurnalistul lui peste lasa expresiile astea pompoase cu fabricati la comanda, din Italia, etc. ca sunt doar niste stalpi de  ☭  care seamana identic cu vechii stalpi. Ma intreb oare cat va cotiza LOIAL la campania lui Ion Lungu, pentru ca altfel nu-mi explic aceasta operatiune scumpa si costisitoare din moment ce vechii stalpi erau functionali singurul defect fiind vopseaua degradata de pe ei !! Suma de 8 milioane de ceva este absolut imensa avand in vedere ca se schimba 171 de stalpi si 642 corpuri de iluminat (becuri ???) . Facand niste calcule, pretul pentru fiecare stalp+becuri+cablul+manopera aferent este de...(ATENTIE) : 47811.88 ron. O suma colosala !!!!! Oare DNA-ul nu exista ?????
1.1  RE: Furt pe fata !! trimis de
( 7 sep 2011, 11:32:30
E putin ... 500 de milioane de lei vechi pentru un stalp de iluminat, este chiar ieftin. Ma intreb cum au facut de au reusit un asa proiect ? Cred ca sunt si alte municipii in tara care ar avea nevoie de niste sfaturi pentru modernizarea iluminatului. O instruire pe tema asta ar fi benefica. Se poate mai mult, dorinta sa fie !
1.2  RE: Furt pe fata !! trimis de
( 7 sep 2011, 16:30:49
In Suceava DNA - ZERO barat. Flutur = DNA> Daca da ordin, se face verificarea, daca NU, atunci e NU raspicat.
In plus, daca va uitati mai bine, stalpii sunt mai desi ca firele de iarba. O sa se ajunga in ritmul asta sa nu se mai vada blocurile de stalpi. Asta e. SPAGA sa traiasca BINEEEEEEE.
2.   EXACT trimis de
( 7 sep 2011, 12:05:44
Are perfecta dreptate AL2011.Ma uitam si eu zilele trecute la stalpii schimbati si nu am obs. diferenta.Probabil se simte la taran in buzunar diferenta.
P.S. Altfel o sa bantui noaptea pe strazile nou iluminate din targ.laughing
3.   Pentru AL2011 si ZICSIEU trimis de
( 7 sep 2011, 12:12:33
oameni buni, acest proiect este realizat cu fonduri europene. Atat am avut de spus.
NU mai mancati degeaba la rahat ca va pute gura.
4.   Catre COSTYYYSV trimis de
( 7 sep 2011, 12:41:13
dupa cum ai si limbajul, tot asa ai si informatiile: nici o finantare europeana nu acopera 100% costurile. exista si o participatie a Primariei, care, cu cat e mai mare costul investitiei cu atat e mai mare si aceasta cota. vezi articole din editiile trecute in care se scria ca Primaria cauta sa angajeze credite EXACT cu aceasta destinatie. iar aceste credite le vei plati inclusiv tu, indolentule!
5.   COSTYYYSV trimis de
( 7 sep 2011, 13:28:16
Caine te-a lamurit"UNLOCALNIC",s-au tot in ceata ai ramas?....si tu ala care stai cu placa in gura ti-ai gasit sa vb...du-te si rupeti o mana defectule....
6.   COSTYYYSV TACI CA ESTI TAMPIT trimis de
( 8 sep 2011, 00:59:29
Romania cotizeaza la bugetul european idiotule, si noi nu absoarbem nici cat dam si daca nu era asa tot bani nostri erau, ca nu iau primit ei bani si mai ales sa-i bage in buzunar ci pentru lucrari, pentru noi cetatenii. Si eu nu am vazut un stalp de metal cum se specifica in articol!!!! Deci daca in contract/ proiect aapr stalpi de metal si ei sunt de beton aici e alta hotie!
7.   Constatare trimis de
( 8 sep 2011, 10:55:06
Constat ca sunteti niste carcotasi t.....i(mereu aceiasi) , mai cautati-va si altceva de facut de cat sa va publicati prostia . Unul vede stalpi de beton in locul celor metalici (are orbul gainilor). Habar nu aveti ca reteaua subterana era praf, ca stalpii metalici existenti erau aproape taiati de rugina la nivelul solului(se pot folosi pe alte strazi unde nu mai este nevoie de o inaltime mare). Orice s-ar face in orasul asta voi sunteti "Gica contra" Nimic nu va place, nimic nu va convine, totul va pute, Chiar nu vedeti nimic din ce se face in oras? Daca nu ai trecut pe strada care s-a reparat inseamna ca nu s-a facut?. Cine va plateste ca sa criticati orice? In fiecare zi sunteti aceiasi comentatori arhipriceputi in toate problemele. Alta ocupatie nu aveti? Nu mergeti la munca? Sau munca nu e pentru voi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei