Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 sep 2011 - Anul XVI, nr. 211 (4809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La Vama

Harta obiectivelor turistice din judeţul Suceava, făcută de un pictor italian

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe Mario Manzalini, pictorul italian, l-am întâlnit în comuna Vama, mai exact la Pensiunea Florentina, unde artistul a venit pentru al doilea an consecutiv. În acest an doreşte să lase o amintire plăcută pentru toţi turiştii care vor ajunge la Vama şi trec pragul acestei pensiuni. Este vorba despre o hartă a judeţului Suceava, în care sunt pictate mănăstirile şi alte obiective turistice importante, cum ar fi Muzeul Ouălor Încondeiate de la Vama, Centrul de ceramică neagră de la Marginea, Cetatea de Scaun a Sucevei.

„Este a doua oară când vin în Bucovina, în acest loc. Prima oară am rămas fascinat de frumuseţea locului, de peisaj, de tot ceea ce am găsit, de persoanele care se ocupă de pensiune. Acum doresc să las un semn a trecerii mele pe aici prin desenarea unei hărţi a Bucovinei, în care voi marca principalele obiective turistice. Vreau să aduc un omagiu Bucovinei. Harta reprezintă zona, am vrut să fac mai multe mănăstiri, pentru că zona are multe mănăstiri, dar spaţiul este prea mic. Harta reprezintă ceea ce eu iubesc şi aş vrea să îmbrăţişez, deci întreaga Bucovină”, ne-a spus Mario Manzalini.

 

Un  ghid mural pentru turiştii care doresc să viziteze Bucovina

Mario Manzalini a reprezentat foarte bine principalele monumente istorice. Iniţial a plecat de la o hartă a judeţului Suceava pe care, împreună cu gazdele, Florentina şi Dorina Pop, au stabilit un traseu al mănăstirilor. Timp de câteva zile s-a parcurs tot traseul, au fost vizitate toate obiectivele care urmau a fi reprezentate pe hartă, s-au făcut schiţe, s-au urmărit detalii, coordonate etc. Pictorul italian a gândit harta ca un ghid mural pentru turiştii care doresc să viziteze Bucovina şi ajung la Vama, Pensiunea Florentina fiind punctul de plecare către obiectivele de interes turistic din judeţ.

„Acest proiect creează canalele cunoaşterii zonei şi ar dori să fie şi alte persoane care să urmeze exemplul doamnelor care administrează pensiunea şi doresc să promoveze Bucovina în alt mod. Realizarea unor astfel de lucrări în pensiunile din Bucovina pot deveni puncte de atracţie pentru turişti. Am rămas mirat şi uimit de ceea ce am văzut aici, în Bucovina, îmi place, este frumos şi trebuie să ştie şi alţii despre aceste frumuseţi”, ne-a spus pictorul italian.

 

Pictura, expresia unei arte simbolice apreciată în Europa dar şi în China

Mario Manzalini nu a mai pictat în România şi nu a mai pictat o astfel de hartă cu scop de informare turistică. El este absolvent al Institutului Statal de Artă din Castelmassa,fiind, împreună cu Nicholas Di Mitri, fondatorul Centrului Internaţional de Artă Modernă şi Contemporană YOUNG MUSEUM, activ în Palatul Ducal din Revere.Este creatorul de expoziţii mari cu caracter european şi global, dintre care se remarcă cea de pictură contemporană chineză, din 1998. 
“Am făcut foarte multe picturi, foarte multe expoziţii în Italia şi în lume, expoziţia cea mai importantă considerând-o cea din 1998, din China. În Muzeul de Artă din China au rămas două opere de artă foarte apreciate de vizitatori. Acolo a fost experienţa cea mai frumoasă pe care am avut-o în toată cariera de pictor profesionist. Îmi pare rău că nu am reuşit să mă simt realizat şi în România. Nu exclud să aduc o expoziţie personală dintr-o galerie de artă din Italia în România, dacă voi avea condiţiile necesare expunerii lucrărilor”, ne-a declarat Mario Manzalini.

Pictura şi sculptura sunt pentru Manzalini expresia unei arte simbolice imediată şi evidentă, este expresia căutării sale interioare cu vise, metafizic şi poetic.

 

„Frumoasele mănăstiri din Bucovina”

În România stă foarte puţin, doar o lună de zile. După Vama, va merge şi în alte localităţi frumoase din România, cum ar fi Tulcea şi Constanţa, pentru că îi place foarte mult Delta Dunării, apoi se va întoarce la Vama, la Festivalul Hribului. Îi plac sărmăluţele bucovinene, afinata şi mâncărurile tradiţionale. După ce a văzut un DVD cu obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou de la Vama, pictorul italian îşi doreşte să revină în Bucovina şi în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a surprinde pe pânze aceste tradiţii.

„Dacă nu ar fi avut un nume această zonă, aş intitula-o <Zona frumoaselor mănăstiri din Bucovina>. Sunt importante şi în acelaşi timp fascinante şi dau mai multă importanţă zonei. Aş fi vrut să fac toate mănăstirile din Bucovina pe hartă, sunt multe şi foarte frumoase, dar le-am reprezentat pe cele mai importante, pentru că am dorit să redau detaliile care caracterizează aceste monumente religioase, motiv pentru care a fost necesară o anumită scară de reprezentare. Aici găsesc liniştea sufletească, liniştea interioară, găsesc multă încărcare pozitivă şi de aici vine inspiraţia. Inspiraţia este ceea ce inima doreşte să aibă în momentul în care sunt cu pensonul în mână şi dau contur desenelor”, ne-a spus Mario Manzalini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harta obiectivelor turistice din judeţul Suceava, făcută de un pictor italian.
 Vizualizări articol: 2818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 9 voturi
Harta obiectivelor turistice din judeţul Suceava, făcută de un pictor italian4.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte frumos.. trimis de
( 7 sep 2011, 11:07:25
Sunt multe astfel de exemplare, insa pictorul italian a omis un E la VORONET.
In loc de Voronet a scris Voront.
Nu critic, doar am spus acest lucru. Foarte frumos.
2.   Casa de piatra trimis de
( 7 sep 2011, 12:39:07
GAZDELE TOT NU AU NICI UN MASCUL LA CASA CRED CA ASTA ESTE SCOPUL VIZTEI BARBOSULUI DIN ITALIA DE CAND VINE EL SA NE FACA NOUA HARTI IN BUCOVINA /////
3.   Pt vulpoi balauru trimis de
( 7 sep 2011, 14:14:55
tu trebuie sa fii tare PROST ,specific noii generatii.de asta este ROMINIA asabine vazuta in lume.cum face cineva ceva il si birfim.asta ma doare findca sint din zona chiar daca locuiesc de ceva vreme in germania.vulpoi cred sa esti din generatia ETNOBOTANICE.
4.   PT BALAURU trimis de
( 9 sep 2011, 10:39:54
VIATA TA DE MANIVELA CA SI CULTURA NU CRED CA -TI PERMITE SA-TI DAI CU PAREREA DE CE SE ANTAMPLA PE AICI MAI ALES CA ESTI PLECAT DE CEVA VREME SI AI SI UITAT CA AI UN COPIL PE AICI = CIOCU MIC//////

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei