Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 sep 2011 - Anul XVI, nr. 211 (4809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou an şcolar

ÎPS Pimen a sfinţit Grădiniţa „Little paradise” din Obcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a sfinţit luni Grădiniţa „Little paradise” din Obcini, grădiniţa creştin-ortodoxă a Bisericii Sfinţii Trei Ierarhi din Suceava. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu preotul Dragoş Buta, care se ocupă de administrarea grădiniţei, a săvârşit slujba de sfinţire a grădiniţei, după care au fost citite rugăciunile de binecuvântare la început de nou an şcolar.

După slujba religioasă, ÎPS Pimen a subliniat rolul deosebit pe care îl are Biserica în educaţia copiilor, „copii care poartă chipul lui Dumnezeu în ei” şi, apoi, a arătat importanţa acestei grădiniţe pentru sufletele lor.

 

„Se impun astfel de grădiniţe pe lângă biserică”

Grădiniţa funcţionează de luni până vineri, de la ora 8:00 la 18:00, şi cuprinde patru grupe de copii, în funcţie de vârste. Copiii de la grupele mijlocie şi mare vor avea posibilitatea să înveţe limbile engleză şi franceză. „Îl vor cunoaşte pe Dumnezeu şi frumuseţile învăţăturii creştine la ora de religie şi, o dată pe săptămână, vor avea o oră de dans. În perioada posturilor, copiii vor fi spovediţi şi apoi împărtăşiţi la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din cartierul George Enescu”, ne-a spus preotul Buta.

Tot el a completat că această grădiniţă are o echipă managerială compusă din director, patru educatoare, două îngrijitoare, trei supraveghetoare, administrator, profesor de limba engleză, de limba franceză, medic pediatru, asistentă medicală şi un consilier educativ.

„Întrucât numărul copiilor este mare, părinţii fiind foarte ocupaţi, se impun astfel de grădiniţe pe lângă biserică, în vederea unei educaţii cât mai responsabile, pe toate planurile. Copilul are nevoie de educaţie şi de instrucţie atât în familie, cât şi la grădiniţă şi, apoi, la şcoală”, a mai completat preotul Dragoş Buta, parohul Bisericii Sfinţii Trei Ierarhi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Pimen a sfinţit Grădiniţa „Little paradise” din Obcini.
 Vizualizări articol: 1545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
ÎPS Pimen a sfinţit Grădiniţa „Little paradise” din Obcini3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei