Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2011 - Anul XVI, nr. 189 (4787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Solidaritate

Rechizite, haine şi alimente pentru mai mulţi fraţi din Şcheia care vor să continue şcoala

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma materialului „Au nevoie de ajutor: Rechizite şi îmbrăcăminte pentru cinci fraţi care vor să meargă la şcoală” publicat, la începutul acestei luni, în Monitorul de Suceava, Carrefour Suceava, Alexandria Librării şi Asociaţia “Pentru Suceava” au întins o mână de ajutor unei familii cu mulţi copii, care încearcă cu greu să facă faţă lipsurilor. 

Cinci fraţi din Şcheia au primit rechizite şi îmbrăcăminte, pentru ca, în toamnă, să înceapă noul an şcolar. Carrefour Suceava, prin Ana Maria Ciolpan, responsabil marketing, a oferit ieri familiei Gheorghe alimente, produse de igienă, haine pentru copii, rechizite şi jucării în valoare de aproximativ 1.200 de lei.

„Ne-a sensibilizat cazul acestei familii, de care am aflat din paginile Monitorului de Suceava, şi am dorit să venim în sprijinul copiilor care vor să meargă la şcoală, dar nu au posibilităţi materiale. O să urmărim în continuare acest caz  şi încercăm să fim aproape de persoanele nevoiaşe”, ne-a spus Ana Maria Ciolpan, responsabil marketing Carrefour.

 

„Nu te poţi uita în ochii lor şi să rămâi insensibil”

Reprezentanţi ai Alexandria Librării şi ai Asociaţiei “Pentru Suceava” au fost miercuri acasă la familia Gheorghe din Şcheia.

“Nu puteam rămâne indiferenţi la suferinţa acestor oameni. Din păcate, sunt zeci de cazuri de acest fel. Alexandria Librării s-a implicat în astfel de cazuri şi în trecut. Am dus copiilor articole necesare pentru începerea noului an şcolar: caiete, penare, instrumente de scris şi desenat, jocuri creative. Este foarte important ca ei să continue şcoala. Am înţeles că au rezultate bune la învăţătură. Noi credem în ei şi îi vom sprijini şi în viitor”, ne-a spus Cezar Căilean, responsabil PR Alexandria Librării.

Asociaţia “Pentru Suceava” a reuşit să adune în câteva zile haine, încălţăminte şi alimente care au fost donate familiei.

“E de datoria noastră să ne implicăm în viaţa comunităţii. Din păcate, există foarte multe cazuri sociale cu probleme grave şi cei care suferă cel mai mult sunt copiii. Nu te poţi uita în ochii lor şi să rămâi insensibil. Vom continua să reacţionăm ori de câte ori va fi nevoie şi vom face mereu apel la solidaritatea semenilor noştri. Vrem să fim un liant între cei aflaţi la ananghie şi cei care pot oferi ajutor”, a declarat unul dintre reprezentanţii Asociaţiei “Pentru Suceava”.

 

Nu vor să abandoneze şcoala

Copiii care au primit cu bucurie darurile oferite de sponsori provin dintr-o familie numeroasă, cu nouă copii, care cu greu face faţă sărăciei. Rodica Gheorghe, mama copiilor, le-a mulţumit, cu lacrimi în ochi, sponsorilor, Carrefour Suceava, Alexandria Librării şi Asociaţiei “Pentru Suceava”, pentru sprijinul acordat.

Singurul venit al familiei Gheorghe este alocaţia copiilor. Sărăcia nu i-a determinat pe copiii familiei Gheorghe să abandoneze şcoala. Una dintre fete, Irina, este studentă în anul II, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, la fără taxă. Daniel, fratele Irinei, este în clasa a X-a, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava. Tot spre învăţătură sunt îndemnaţi şi fraţii lor mai mici, Beniamin, elev în clasa a VIII-a, Ionuţ, în clasa a V-a, Anastasia, clasa a II-a, fetiţă care suferă de epilepsie, fiind sub tratament permanent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rechizite, haine şi alimente pentru mai mulţi fraţi din Şcheia care vor să continue şcoala.
 Vizualizări articol: 1358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Rechizite, haine şi alimente pentru mai mulţi fraţi din Şcheia care vor să continue şcoala5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa e trimis de
(12 aug 2011, 11:40:39
Irina mi`a fost colega 4 ani. Si cu mana pe inima pot spune ca a fost un elev model. De foarte multe ori a avut note mai mari ca mine. O felicit pentru reusita de la facultate. Nu stiam de situatia ei de acasa. Felicitari celor care i`au ajutat. Dumnezeu sa ii rasplateasca INZECIT .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei