Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2011 - Anul XVI, nr. 189 (4787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Sasca, modernizat din fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Sasca Mică este una dintre cele mai moderne instituţii de acest fel din România. Afirmaţia îi aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, acesta participând ieri la inaugurarea a două proiecte realizate pe fonduri europene pentru modernizarea centrului din Sasca Mică.

Flutur a precizat că proiectele au vizat, pe de o parte, reabilitarea şi dotarea clădirilor în care sunt cazaţi pacienţii, iar pe de altă parte modernizarea şi extinderea cantinei. Ambele proiecte au fost finanţate prin Programul Operaţional Regional şi au fost promovate de Consiliul Judeţean Suceava.

Şeful administraţiei judeţene a explicat că unul dintre proiecte, „O viaţă normală în centru – o poartă deschisă spre societate”, a avut o valoare de aproape un milion de euro. Proiectul a vizat modernizarea pavilionului pentru adulţi şi a spălătoriei din cadrul centrului de la Sasca Mică. Astfel, în urma implementării proiectului au fost efectuate lucrări de reabilitare a pavilionului pentru adulţi pe o suprafaţă de 763 de metri pătraţi, precum şi lucrări de reabilitare la spălătorie pe o suprafaţă de aproape 174 de metri pătraţi.

Flutur a spus că atât pavilionul pentru adulţi, cât şi spălătoria au fost dotate cu aparatură şi mobilier modern. Astfel, au fost achiziţionare 21 de tipuri de dotări, printre care aspiratoare, tărgi, maşini de spălat automate, aragazuri electrice, televizoare, mochete, scaune, şifoniere, maşini de spălat rufe, paturi, perdele şi calculatoare.

 

Prin proiectul „Gospodina” a fost modernizată cantina centrului de la Sasca Mică

Gheorghe Flutur a adăugat că al doilea proiect finalizat la centrul de la Sasca Mică”, intitulat „Gospodina”, a avut o valoare de 1,688 milioane de lei, şi a presupus extinderea şi modernizarea corpului vechi al cantinei din cadrul centrului, precum şi dotarea acesteia cu echipamente şi aparatură modernă.

„Sunt două proiecte extrem de importante, promovate de Consiliul Judeţean pe fonduri europene, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a celor care sunt internaţi aici. Mulţumesc echipei care s-a ocupat de implementarea acestor proiecte, în primul rând domnului director Gheorghe Fron, dar şi echipei de la Consiliul Judeţean, domnului Vasile Ilie şi domnului director Dragoş Juravle. Sunt două proiecte care arată că ne-am ocupat şi de problemele sociale pe care le avem, alături de celelalte probleme din sănătate, cum sunt investiţiile din spitale”, a spus Gheorghe Flutur.

La rândul său, directorul centrului de la Sasca Mică, Gheorghe Fron, a spus că odată finalizate cele două proiecte, unitatea pe care o conduce devine unul dintre cele mai moderne centre de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din ţară. El a spus că pe lângă condiţiile moderne de cazare a persoanelor asistate, centrul din Sasca Mică dispune şi de cea mai modernă cantină şi de cea mai modernă spălătorie, depăşind la aceste capitole Universitatea „Ştefan cel Mare”. În centrul din Sasca Mică sunt internate 400 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Sasca, modernizat din fonduri europene.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Sasca, modernizat din fonduri europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(12 aug 2011, 13:26:59
Nu inteleg de ce directorul a comparat institutia sa cu Universitatea Stefan cel Mare. Intre cele doua institutii diferenta este imensa: Universitatea se ocupa de pregatirea studentilor, iar centrul de la Sasca se ocupa de alta categorie de persoane.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei