Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2011 - Anul XVI, nr. 189 (4787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Pelerin în Bucovina”

Flutur: Pensiunile şi hotelurile din judeţ sunt ocupate în proporţie de 97%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în cursul zilei de ieri că 97% din locurile de cazare în pensiunile şi hotelurile din judeţ sunt ocupate în momentul de faţă. Flutur a spus că din acest punct de vedere se poate spune că proiectul turistic „Pelerin în Bucovina” a avut succes, subliniind că sunt foarte mulţi turişti care nu au mai găsit locuri în unităţile de cazare clasificate şi au ales gospodăriile ţărăneşti. El a precizat că în localităţi precum Putna, Suceviţa, Mănăstirea Humorului, Cacica, Soloneţu Nou sau Vama, turiştii au început să fie cazaţi în gospodării ţărăneşti.

„Vreau să precizez că am avut trei mari proiecte care au fost organizate în jurul celor mai mari sărbători creştine, <Crăciun în Bucovina>, <Paşte în Bucovina> şi <Pelerin în Bucovina>. Am avut evenimente care au adus foarte mulţi turişti şi dincolo de răutăţile opoziţiei, care de undeva din staţiune tot mai critică ce li se pare lor că nu este în regulă, pot să spun că <Pelerin în Bucovina> este un proiect care de abia acum încolo începe şi îşi va arăta efectele. Eu am mare încredere în această formă de turism, care va lua proporţii, şi va fi în avantajul judeţului Suceava”, a spus Flutur. El a subliniat că în primele şase luni ale acestui an numărul turiştilor care au vizitat judeţul Suceava a crescut cu 23,9%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. „Bucovina, în această perioadă, înseamnă frumoasele mănăstiri, traseele turistice deosebite, parcurile şi rezervaţiile naturale, gastronomia din Bucovina”, a arătat şeful administraţiei judeţene.

 

„Orice am face în judeţul Suceava nu e bun şi se critică”

Gheorghe Flutur a spus că turiştii mai au la dispoziţie trenul de epocă „Moldoviţa” şi, în acelaşi timp, pot să participe la o serie de evenimente, printre care Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei sau Festivalul Naţional al Păstrăvului din Ciocăneşti. De asemenea, el a mai declarat că o evoluţie s-a înregistrat şi la numărul de zile pe care turiştii le petrec în judeţul Suceava, de la 2,4 la trei zile.

Făcând referire la acuzaţiile aduse de reprezentanţii opoziţiei cu privire la modul de promovare a judeţului, Flutur a precizat că „văd o opoziţie tolănită la soare, care în continuare dă semne de imaturitate. Orice am face în judeţul Suceava nu e bun şi se critică. Evident că nu îi aştept să ne laude, dar să vină cu soluţii. Asta este marea problemă a opoziţiei de Suceava şi nu numai. Se pare că s-au molipsit de la centru. Văd o opoziţie tolănită la soare care în continuare dă semne de imaturitate. Ştiu doar să critice şi nu am de gând să intru în polemică. Eu voi da replici de pe şantierele din judeţ”, a încheiat Flutur.

 

Opoziţia susţine că proiectele turistice nu sunt coerente

Afirmaţiile lui Gheorghe Flutur au fost făcute după ce şefii judeţeni ai USL Suceava au criticat proiecte de promovare a turismului promovate de Consiliul Judeţean, afirmând că acestea nu sunt coerente şi nu asigură dezvoltarea durabilă a judeţului. Astfel, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că Suceava are nevoie de o strategie coerentă pentru dezvoltarea turismului. Băişanu a spus că în momentul de faţă nu există o strategie reală de promovare a turismului, solicitându-i lui Gheorghe Flutur să prezinte un raport cu acţiunile realizate pentru dezvoltarea turistică a judeţului. La rândul lui, vicepreşedintele PSD Suceava Ovidiu Milici a amintit faptul că CJ Suceava ar fi putut să nu cheltuiască circa un milion de lei pentru broşurile destinate turiştilor care vin în pelerinaj la Putna. „Se cheltuiesc bani pentru evenimente care dăinuie în conştiinţa poporului de sute de ani”, este de părere Milici. El le-a solicitat democrat-liberalilor suceveni să lase deoparte festivismul şi să folosească banii europeni cu responsabilitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Pensiunile şi hotelurile din judeţ sunt ocupate în proporţie de 97%.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Flutur: Pensiunile şi hotelurile din judeţ sunt ocupate în proporţie de 97%2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(12 aug 2011, 11:05:13
Eşti turist , sau .. vrei să fii
Eşti încurajat să se întâmple
Eviţi etnografii , cauţi sindrofii
Cu bani puţini lucruri multe să se’ntâmple

Turismul se face (parcă ) doar în lipsa ta
Acolo unde eşti nu ... el nu e
Ori mergi la timp (şi nu mai absenta)
Ori aruncă-te (la întâmplare) ’ UE

Bucuria de a explora o ( mai ) ai
În Buci Ovina ai ce explora , dar ... ? ! ! !
Cred ( crezi ) că era mai bine dacă aşteptai
/ 100 şi ceva de ani ... măcar ? ! /
2.   Sa traiti...ca morcovul trimis de
(12 aug 2011, 14:20:37
ocupate de pdlatrai,securisti, informatori,sisteme audio-video de urmarire,iar aceasta zdreanta penala calca in urmele ceausistilor umilind saracacioasa populatie a judetului[nevoita sa-si castige banul lucrand in strainatate],cu vizite dupa "lumina sfanta",inaugurari de scoli,drumuri.muzee,pirtii de schii,trenuri,proiecte in favoarea umflatilor comunisti....s.a.ARATA -NE UN PROIECT CU" RIDICAREA" NIVELULUI DE TRAI AL CETATENILOR JUDETULUI..........
3.   HAOS trimis de
(12 aug 2011, 21:58:29
SUNT OCUPATE IN SPECIAL,CELE DIN DUBIOASA AXA C-LUNG -LUCINA.
DACA AJUNGETI CUMVA, IN TRIUNGHIUL DADU -OBCIOARA -LUCINA,PE LANGA ,,DOCTORANZII''DE LA STANA,VETI MAI INTALNI,ASA-ZISII PAZNICI DE VANATOARE.
NU INTRATI IN PANICA.NU SUNT MORTI,ASA PUT EI.
DEOBICEI,UMBLA IMBRACATI ,,BINE'',PTR CA NU SE STIE CAND VINE IARNA,IAR CULOAREA PREDOMINANTA,ESTE VERDELE.
PE ASA-ZISUL CAP POARTA O PALARIE VERDE,BINEINTELES,LA CARE AU ATASATA,PE PARTEA STANGA O ARIPA INTREAGA DE PASARE[NU CONTEAZA DE CARE].
PE LANGA ARIPA,MAI ATASEAZA INSIGNE DE PIONIER,O PAFTA,SAU CHIAR CATE UN PORT-INCHIZATOR DE,,ZB''.
AU O PRIVIRE TAMPA,DAR TOTUSI BANUITOARE.POARTA MUSTATA TIP ,,OALA'',DE CULOAREROZ BOMBOM-POTOCALIU.
FAVORITII SUNT LUNGI SI ASCUTITI,IAR VIRFUL ACESTORA,INDICA UN ORIFICIU IN CARE INTRA ENORM DE MULT,UN FEL DE HAU IN MINIATURA.
DUPA UN SPIRT DE RADAUTI SI O BUCATA DE CAL AFUMAT,SA VEDETI CE POATE IESI TOT PE ACOLO.
NU INCERCATI SA-I LAMURITI SA-SI DEA CIZMELE MAXI JOS,SAU NU STATI PRIN APROPIERE CAND VEDETI ASTFEL DE INTENTII-VETI DEVENI COMPLICI LA POLUAREA MEDIULUI.
NU II INTREBATI NIMIC DESPRE VANATOARE,VANAT ,ETC-NU VA VOR RASPUNDE,PTR CA NICI EI NU STIU,CINE DETINE ARMA LEGAL SAU CINE ARE PERMIS DE VANATOARE SI CINE NU.
NU INTREBATI NIMIC DE JAFUL SILVIC,NU POMENITI NIMIC DE PULBERILE IN SUSPENSIE SI DE CIUPERCI,SAU FRUCTE DE PADURE,DE FORAJE PUTURI PTR APA,DE SUBSTATELE FOLOSITE DE D.S.SUCEAVA,PTR CA RISCATI ENORM .
IN REST BUCURATI-VA DE CE A MAI RAMAS,DINMAMA NATURA.
VA VENI SI ZIUA CEA MARE!
4.   PTR VADAULACEOK trimis de
(12 aug 2011, 22:08:56
CICA DUPA REBOTEZAREA DIN 2010 S-AR NUMI IN PREZENT CIOKMUYNISTI.
ORICUM,AU MORCOVUL IN FUND CU TOT CU IEPURE,AU NIMICIT JUDETUL CU ,,DECRETEII''LOR.
TREBUIE SA TINEM APROAPE,SA LE SUFLAM IN CEAFA,N-OR FI EI LOCOTENENTII LUI MAGOG.URCUSUL ARE SI UN COBORAS.O REGULA NESCRISA!
5.   Saracu de el trimis de
(12 aug 2011, 23:14:58
Nu mai poate de atatea realizari marete, si toate de unul singur, trage ca un bou de dimineata pana seara si cand vine vorba de respectat adevarata valoare a judetului, unii dau cu rahat si pietre dupa el. Urat, foarte urat, dar unii vor chiar sa-l castreze ca sa nu mai poata avea urmasi din aceasta rasa porcina. Lume rea.
6.   SEARCH trimis de
(12 aug 2011, 23:29:11
CAUTA-L LA STRABUNI, SA VEZI CE TREABA ARE CU BUCOVINA?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei