Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2011 - Anul XVI, nr. 189 (4787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lucrări

Podul din Vereşti de peste râul Suceava va fi redeschis traficului până la sfârşitul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat mulţumit de ritmul lucrărilor la investiţiile din judeţ care se realizează atât din fonduri europene, cât şi din bani guvernamentali. Flutur a verificat în cursul zilei de ieri mai multe şantiere din judeţ, începând cu lucrările de refacere a podului din Vereşti de peste râul Suceava, distrus în urma inundaţiilor de anul trecut.

Gheorghe Flutur a precizat că lucrările sunt realizate de firma Civica, arătând că, deşi termenul de finalizare este luna februarie 2012, podul va putea fi redeschis traficului rutier până la sfârşitul acestui an.

„Sper ca lucrările să se termine în luna noiembrie. Podul are 189 de metri lungime şi au fost cinci piloni afectaţi. De asemenea, două deschideri ale podului trebuie înlocuite complet şi din câte ştiu se va devia albia râului Suceava pentru a se putea lucra. În afară de schimbarea grinzilor, se pregăteşte şi asfaltarea podului, pentru a face din nou legătura între comunele Udeşti şi Vereşti. Pe de altă parte, sper să se păstreze actuala interdicţie de exploatare a balastului în aval de pod. Pentru că dacă în aval de pod se continuă exploatarea balastului, atunci coboară nivelul apei şi sapă din nou la piciorul podului. Deci marele dezastru, dincolo de ploi, este exploatarea iraţională a balastierelor în această zonă”, a spus Flutur.

El a subliniat că „Apele Române” ar trebui să facă ordine printre firmele care exploatează balastul din apele râului Suceava. Preşedintele CJ Suceava a spus că pentru refacerea podului din Vereşti, Guvernul României a alocat o sumă de 58 de miliarde de lei vechi.

Flutur a spus că în momentul de faţă se lucrează şi la podul de peste râul Suceava din satul Roşcani, şi acesta fiind distrus în urma inundaţiilor de anul trecut. El a precizat că pentru această investiţie Guvernul a alocat o sumă de 20 de miliarde de lei vechi.

 

Proiect de două milioane de euro în comuna Buneşti

După podul de la Vereşti, Gheorghe Flutur a verificat modul în care a au fost realizate lucrările făcute în comuna Buneşti printr-un proiect european care presupune asfaltarea a şase kilometri de drumuri comunale, construcţia unei reţele de 5,5 kilometri de canalizare şi a unei staţii de epurare şi achiziţionarea unui utilaj multifuncţional. „Aici avem o lucrare pe un program de dezvoltare a satului românesc. Lucrarea este executată în mare parte, din câte ştiu a mai rămas de construit staţia de epurare. Din fericire, în judeţul Suceava sunt 45 de astfel de primării care au proiecte în derulare. Una dintre ele este primăria din Buneşti şi vom fi alături de primarul de aici în demersurile sale pentru accesarea de fonduri europene”, a spus Flutur, care s-a declarat mulţumit de ritmul în care se realizează lucrările.

La rândul său, primarul din Buneşti, Gheorghe Beraru, a spus că din anul 2000 până în 2011, în această comună au fost atrase fonduri nerambursabile de 137 de miliarde de lei vechi.

„Pentru Buneşti asta reprezintă veniturile încasate anticipat pe 100 de ani”, a subliniat Gheorghe Beraru. El a mai spus că în comuna pe care o conduce ar putea să apară primul parc eolian din judeţ, precizând că primăria a emis certificatele de urbanism pentru 15 centrale eoliene.

                                                                      

Flutur le-a cerut constructorilor să urgenteze lucrările

Ultimele două şantiere vizitate de preşedintele CJ Suceava au fost cele din comunele Capu Câmpului şi Ilişeşti, acolo unde primăriile au obţinut fonduri europene prin proiecte de dezvoltare a satelor.

Flutur a explicat că în comuna Capu Câmpului se implementează două proiecte pe fonduri europene, dintre care unul de 2,5 milioane de euro, care presupune modernizarea a şase kilometri de drumuri comunale, construcţia a 2,7 kilometri de reţele de apă şi a 3,7 kilometri de canalizare, construcţia unei staţii de epurare şi a unei grădiniţe.

„Din punctul de vedere al fondurilor europene, această localitate stă foarte bine. Primăria din Capu Câmpului mai are un proiect, de circa 1,5 milioane de euro, pentru asfaltarea şi betonarea unor drumuri forestiere şi agricole. Şi vreau să spun că această comună devine, ca şi alte zone din judeţ, o localitate în care oamenii au parte de confort, cu apă, canalizare şi drumuri foarte bune”, a spus Flutur, care a adăugat că până la sfârşitul acestui an lucrările vor fi finalizate aproape în totalitate.

Nu în ultimul rând, prezent în Ilişeşti, preşedintele CJ Suceava le-a solicitat constructorilor să finalizeze mai repede proiectul pe care primăria din această comună l-a obţinut prin măsura 322 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Flutur a spus că proiectul are o valoare de 2,5 milioane de euro şi vizează betonarea a zece kilometri de drumuri comunale, înfiinţarea unui centru de asistenţă după programul şcolar tip after school şi dotarea căminului cultural. „Acest proiect este extrem de important şi aşteptăm să semnăm şi contractul pentru modernizarea drumului care leagă comuna Ilişeşti de Ciprian Porumbescu. Un drum extrem de important pentru care am făcut demersuri repetate pentru a fi aprobat. Valoarea proiectului este de peste patru milioane de euro, pentru că este un drum care are nevoie de foarte multe lucrări de prevenire a alunecărilor”, a declarat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul din Vereşti de peste râul Suceava va fi redeschis traficului până la sfârşitul anului.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Podul din Vereşti de peste râul Suceava va fi redeschis traficului până la sfârşitul anului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei