Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2011 - Anul XVI, nr. 189 (4787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Parada legendelor

Războinici, cavaleri, domniţe şi magicieni, pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cu chipurile luminate de flăcările torţelor, personaje de legendă, desprinse din negurile istoriei, au străbătut aseară străzile Sucevei, într-un alai uimitor şi fascinant.

Patru cavaleri călare pe cai aprigi, gata-gata să arunce cu flăcări pe nări, le-au deschis calea, în vreme ce toboşarul vestea lumii ce se întâmplă, punctând anunţurile cu un ferm “Am zis!”.

În spatele lor mărşăluiau războinici fioroşi, înveşmântaţi în zale, cu armuri şi scuturi lucioase, cu săbii ascuţite, ce scoteau scântei în contact cu asfaltul. Alţii, înarmaţi cu barde şi topoare, îşi ţineau armele sprijinite pe umăr, în vreme ce în mână purtau făclii sau steaguri cu steme pline de simboluri magice.

N-au lipsit nici domniţele, cu frumoase veşminte de epocă, gata să farmece inimile cavalerilor la turnir sau la dans, dar nici femeile războinice, înveşmântate în haine de piele, cu arcuri şi priviri necruţătoare, dar fermecătoare.

Ca nişte magicieni, tineri războinici scuipau jerbe de foc, luminând mai tare alaiul de personaje desprinse din Evul Mediu, în vreme ce spectatorii, adunaţi cu sutele pe marginile străzii, îi priveau plini de încântare.

Spre capătul coloanei, steagurile mânuite de tineri dibaci fâlfâiau pline de viaţă, zburând şi revenind în mâinile lor, deşi cu toţii se aflau în mişcare.

Alaiul era încheiat de vrăjitoare, după cum le-a categorisit din prima publicul pe tinerele cu priviri misterioase, aruncate de sub glugile ce le ascundeau chipurile.

Nici măcar cei din maşinile oprite în trafic n-au mai claxonat grăbiţi, ci stăteau cu geamurile deschise, pentru a urmări convoiul de personaje care s-a pornit tocmai din Obcini sus, prin cartierul George Enescu, înspre Primărie şi de acolo spre Cetate, urmat de o mulţime de curioşi.

Pe oriunde trecea, parada Festivalului de Artă Medievală era întâmpinată de sute de oameni entuziasmaţi, care nu s-au zgârcit cu aplauzele, în vreme ce alţii urmăreau spectacolul de la înălţime, adunaţi ciorchine pe balcoane şi pe la geamuri.

Aşa s-a desfăşurat cea mai mare paradă medievală din România, la care au participat 200 de oameni care au luat chipul şi înfăţişarea oamenilor din vechime, mărşăluind pe ritmul războinic al tobelor şi chemând oamenii să-i urmărească la spectacolele pe care le vor susţine în Cetatea de Scaun a Sucevei timp de trei zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Războinici, cavaleri, domniţe şi magicieni, pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Războinici, cavaleri, domniţe şi magicieni, pe străzile Sucevei4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :FFHOgjmgnj trimis de
(13 aug 2011, 12:06:46
Parca erau 197, ati mai adus voi inca 3 oameni???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei