Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2011 - Anul XVI, nr. 189 (4787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Metode ingenioase

O simplă riglă cu bandă adezivă, dispozitivul de blocare a banilor în bancomat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dispozitivul folosit pentru blocarea banilor în bancomat folosit de hoţii care au făcut „tranzacţii” la mai multe ATM-uri din municipiul Suceava, dar şi alte localităţi din judeţ, este de fapt o riglă banală prevăzută cu o bandă adezivă, care se lipeşte pe capacul fantei.

A recunoscut-o chiar suspectul prins, miercuri seară, în apropierea unui bancomat din cartierul Zamca.

Tânărul, Cătălin Mariciuc, în vârstă de 18 ani, a declarat însă că şi el a învăţat metoda de la alţi tineri şi că era prima oară când o încerca. A fost prins de o patrulă mixtă poliţist-jandarmi, după ce a încercat să ridice 200 de lei, bani pe care cu puţin timp înainte o femeie a vrut să-i scoată de pe cardul ei, însă nu a reuşit.

„Tânărul a recunoscut că el a amplasat dispozitivul în cauză cu scopul de a face rost de bani”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, precizându-se că pe numele suspectului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Ieri, procurorul de caz a decis ca tânărul să fie cercetat în stare de libertate.

În ultima perioadă, pe raza municipiului Suceava, au fost comise cinci furturi prin această metodă, prejudiciul fiind de circa 3.000 de lei. La mijlocul lunii trecute, de exemplu, doi indivizi au încercat să folosească dispozitivul riglă la un bancomat din cartierul George Enescu, însă personalul băncii a sesizat tentativa de furt şi a alertat poliţia. Cei doi suspecţi nu au renunţat şi s-au deplasat la Rădăuţi, unde şi-au încercat norocul la un alt bancomat.

Dispozitivul a funcţionat, iar o femeie care încerca să scoată 1.000 de lei a rămas cu banii blocaţi. Văzând că ATM-ul funcţionează, dar banii nu i-au fost viraţi, aceasta a plecat pentru a cere spijin personalului bancar. A fost momentul în care unul dintre indivizi s-a apropiat şi a scos banii, dispărând cu cei 1.000 de lei ai păgubitei.

Pe 16 iunie, s-a înregistrat un alt furt similar la un bancomat de pe Calea Obcinilor. Hoţii au reuşit să ia 910 lei din cei circa 3.000 de lei pe care a intenţionat să-i extragă din bancomat un client al băncii respective.  

Clienţii care folosesc ATM-uri, indiferent de bancă, sunt sfătuiţi ca, în cazul în care aparatul se blochează după solicitarea banilor, să rămână pe loc şi să solicite ajutor telefonic, poliţiei sau personalului băncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O simplă riglă cu bandă adezivă, dispozitivul de blocare a banilor în bancomat.
 Vizualizări articol: 2048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
O simplă riglă cu bandă adezivă, dispozitivul de blocare a banilor în bancomat4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .. trimis de
(12 aug 2011, 19:02:00
il gasiti pe facebook pe fraier. copil fara copilarie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei