Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2011 - Anul XVI, nr. 189 (4787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme financiare

Ministerul Finanţelor a cerut blocarea conturilor la patru primării sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru primării de oraşe din judeţul Suceava vor avea conturile blocate începând de astăzi, la cererea Ministerului Finanţelor Publice. Este vorba despre primăriile din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Siret, care nu şi-au plătit ratele şi dobânzile aferente creditului contractat pentru implementarea proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Blocarea conturilor s-a făcut după ce Direcţia Generală de Trezorerie a trimis Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava înscrisuri care au calitatea de titluri executorii pentru primăriile din cele patru oraşe, care nu şi-au plătit ratele la credit scadente în luna martie a acestui an.

În baza acestor înscrisuri, Finanţele sucevene au demarat procedura de executare silită pentru recuperarea sumelor datorate de cele patru primării, respectiv înfiinţarea de popriri asupra disponibilităţilor băneşti din conturile deschise la Trezorerie.

Cea mai mare datorie o înregistrează primăria din Gura Humorului, care nu a plătit o sumă de 2,414 milioane de lei (24,14 miliarde de lei vechi), reprezentând rate restante şi dobânzi şi penalităţi. De asemenea, primăria din Vatra Dornei va fi executată silit pentru o datorie de 1,972 de milioane de lei, în timp ce primăria din Câmpulung Moldovenesc are de plătit o sumă de 1,96 de milioane de lei. Cea mai mică datorie o are primăria din Siret, cu o sumă de aproape 485.000 de lei.

 

Guvernul a alocat fonduri pentru acoperirea datoriilor pe care le au cele patru primării

Primăriile din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Siret au totuşi o şansă să plătească aceste datorii fără a li se diminua sumele pe care le au în momentul de faţă în bugetele locale. Asta după ce Guvernul României a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care alocă o sumă totală de 20,4 milioane de lei, pentru şase primării din judeţ, printre care şi cele patru executate silit, suma fiind destinată pentru achitarea restanţelor şi rambursarea ratelor scadente la împrumutul extern contractat pentru realizarea proiectului „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Astfel, din suma alocată de Guvern, Gura Humorului primeşte 4,93 milioane de lei, Suceava – 2,49 milioane de lei, Rădăuţi – 3,3 milioane de lei, Câmpulung Moldovenesc – 4,65 milioane de lei, Vatra Dornei – 4,03 milioane de lei şi Siret – 990.000 de lei. Sumele acoperă atât restanţele pe care le au primăriile din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Siret, dar şi plata ratelor pe care toate cele şase primării le au de achitat în luna septembrie a acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Finanţelor a cerut blocarea conturilor la patru primării sucevene.
 Vizualizări articol: 1614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ministerul Finanţelor a cerut blocarea conturilor la patru primării sucevene3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei