Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 aug 2011 - Anul XVI, nr. 189 (4787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat spune că standardele europene privind timpii de reacţie trebuie atinse în ţară până în 2014

Vineri, 12 August 2011 (17:45:46)

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, vineri, că, până în 2014, România trebuie să se alinieze standardelor europene în ceea ce priveşte timpii de reacţie a echipajelor de intervenţie în situaţii de urgenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, într-o conferinţă de presă, la Şimleu Silvaniei, că România trebuie să se alinieze, până în 2014, standardelor europene în ceea ce priveşte timpii de reacţie a echipajelor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

"România are stabiliţi, prin lege, timpi de reacţie care trebuie atinşi până în 2014 de echipajele de prim-ajutor. Astfel, în zona urbană, echipele trebuie să atingă, în 90 la sută din cazuri, timpul de reacţie de opt minute de la momentul în care a sunat telefonul, iar în zona rurală, trebuie atins, în 75 la sută din cazuri, un timp de reacţie de 12 minute. Aceştia sunt timpi europeni de reacţie", a spus Raed Arafat.

Potrivit sursei citate, după atingerea targetulul propus pentru 2014 vor putea fi stabiliţi alţi timpi de reacţie care să fie atinşi.

Arafat a spus că pentru a ajunge la scopul propus pentru 2014 vor trebui create mai multe puncte de unde se va putea interveni mai ales în zonele rurale, acesta fiind un aspect la care Ministerul Sănătăţii lucrează cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi cu Serviciul de Ambulanţă.

"În paralel, vom avea o evoluţie şi referitor la linia aeriană, urmând să avem opt puncte regionale de elicoptere de intervenţie medicală. În ultima perioadă, SMURD a început să funcţioneze pe cale aeriană inclusiv pe timp de noapte, între aeroporturi. Dacă în viitor vom reuşi să punem platforme de aterizare - măcar una, două - în fiecare judeţ, vom putea interveni pe timp de noapte şi în judeţe care nu au aeroport", a spus Arafat.

Arafat a adăugat că, tot în beneficiul populaţiei, se vor pune bazele la Arad a unei staţii unde să funcţioneze un elicopter medical, pus la dispoziţie de MAI, şi care să asigure intervenţii aeriene de urgenţă pentru mai multe judeţe, printre care Arad, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Arafat a dat ca exemplu judeţul Sălaj pentru modul în care se realizează intervenţiile cu elicopterul în prezent. Astfel, pentru Sălaj, intervenţiile de acest fel sunt asigurate momentan de judeţul Mureş, urmând ca de îndată ce va fi disponibil elicopterul pentru partea de vest a României, Sălajul să fie unul din judeţele acoperite din două părţi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat spune că standardele europene privind timpii de reacţie trebuie atinse în ţară până în 2014.
 Vizualizări articol: 868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arafat spune că standardele europene privind timpii de reacţie trebuie atinse în ţară până în 20140.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei