Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 aug 2011 - Anul XVI, nr. 184 (4782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În iulie

Farmacii şi medici din judeţ, puşi la plată, în urma unui control al Casei de Asigurări de Sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O sumă totală de 1.441,83 de lei a fost imputată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava unor farmacii şi medici de familie din judeţ, în urma unor controale efectuate în luna iulie de angajaţii acestei instituţii. Aşa a informat, ieri, preşedintele director general al CAS, Cristi Bleorţu, care a arătat că, luna trecută, verificările au vizat patru medici de familie, şapte medici specialişti din ambulatoriile de specialitate, un laborator de analize medicale, patru medici dentişti şi şapte farmacii.

Din suma totală de 1.441,83 lei, 1.039 de lei au fost imputaţi farmaciilor, după ce s-a demonstrat că banii respectivi au fost încasaţi necuvenit. „A fost vorba de medicamente raportate de farmacii ca fiind eliberate pacienţilor, dar care nu se regăseau evidenţiate pe bonul fiscal aferent prescripţiei medicale”, a explicat Cristi Bleorţu. Din banii imputaţi în urma verificărilor, medicii de familie au trebuit să dea înapoi 401 lei, această sumă reprezentând contravaloarea unor servicii medicale raportate de doctorii în cauză şi decontate de CAS, dar care nu s-au regăsit în documentele prezentate în timpul controalelor.

 

Prescrieri nejustificate de medicamente şi documente completate incorect

Şeful Casei de Asigurări de Sănătate Suceava a precizat că verificările întreprinse în iulie s-au lăsat şi cu câteva sancţiuni. Astfel, pe motivul că au prescris nejustificat medicamente, împotriva a doi medici de familie au fost luate măsuri care au constat în diminuarea cu 10% a valorii minim garantate a unui punct „per capita”, pentru luna în care s-a făcut constatarea.

De asemenea, în cazul unui medic de familie, din cauza necompletării corecte şi la zi a unor documente de evidenţă a serviciilor medicale, s-a dispus diminuarea cu 10% a  valorii minim garantate a punctului „per capita”, pentru perioada în care s-a înregistrat abaterea. Pe motiv că nu a completat corespunzător o serie de acte medicale, luna trecută a fost sancţionat şi un medic specialist. În acest caz, măsura luată a constat în diminuarea valorii minim garantate a punctului, cu 10%, pentru luna în care a fost depistată abaterea.

 

Absenţă de la serviciu şi concedii medicale eliberate fără respectarea legii

În urma controalelor derulate luna trecută de CAS, au mai fost dispuse opt sancţiuni împotriva unor medici specialişti, ca urmare a nerespectării programului de lucru. În aceste situaţii, penalizarea a fost de 10% (dacă a fost vorba de prima abatere) sau 20% (dacă a fost vorba de a doua abatere). Totodată, au fost aplicate două amenzi contravenţionale, în valoare de 5.000 de lei fiecare, la medicii specialişti care nu au respectat prevederile legale vizavi de eliberarea concediilor medicale.

Pe motiv că nu şi-au respectat programul de lucru, în iulie au mai fost sancţionaţi doi medici dentişti, cu diminuarea cu 10% a serviciilor realizate lunar. În acelaşi timp, au fost emise şi trei avertismente, la farmaciile la care s-a constatat absenţa farmacistului de la serviciu. Tot la farmacii, şapte avertismente au fost date pentru nerespectarea programului de lucru sau neconcordanţe între programul de lucru afişat la sediul unităţii de profil şi cel declarat la CAS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmacii şi medici din judeţ, puşi la plată, în urma unui control al Casei de Asigurări de Sănătate.
 Vizualizări articol: 2063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Farmacii şi medici din judeţ, puşi la plată, în urma unui control al Casei de Asigurări de Sănătate2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
( 6 aug 2011, 19:22:38
pe excroaca aia care a fost presedinte-director etc la cjas suceava , cand au de gand autoritatile sa o lege ?
am citit ca va fi mare prof la scoala de asistenti medicali - doctori de la suceava ! fain exemplu ! brava !
1.1  RE: Intrebare trimis de
( 8 aug 2011, 12:04:20
E de la PDL. Nu intra in domeniul de activitate a CAS care e si ea toata portocalie. Si cred ca portocalii vom fi de-acum cu totii si-n cerul gurii, dupa aranjamentele pe care le face Base cu Patriciu. Ca noi, prostimea nu contam. Si ne-a prostit dom'presedinte in 2004 cu lupta anti-coruptie, in 2008 cu spaima ca vine Patriciu la conducere, etc, etc. Acum cum o sa ne spuna ca Patriciu e cel mai bun prim ministru??? Da degeaba scriu ca si Monitorul e portocaliu de la Balan pana la varful ultimului fir de cerneala ce curge pe acest jurnal, si in mod sigur nu va posta comentariul meu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei