Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 aug 2011 - Anul XVI, nr. 184 (4782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Exces de zel

Poliţiştii locali îi tratează ca pe infractori pe mămicile şi copiii care calcă iarba

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După lupta cu porumbeii “responsabili” de dispariţia florilor de pe marginea străzilor, pe care încercau să-i alunge din centrul municipiului Suceava, poliţiştii locali suceveni se remarcă din nou, prin lupta împotriva unor infractori deosebit de periculoşi – mămicile şi copiii care calcă iarba în parcuri.

Zeci de părinţi care au scos copiii la plimbare în parc şi i-au lăsat să se joace, să se bucure de verdeaţă, s-au trezit în situaţia de a fi trataţi ca nişte infractori şi puşi să plătească amenzi pentru că ei sau copiii lor au călcat iarba.

În vreme ce în orice ţară civilizată, cetăţenii au voie să stea pe iarbă în parcuri, să se bucure de natură, asta fiind şi menirea parcurilor, adică spaţii de relaxare, nu un muzeu de obiecte fragile, care nu trebuie atinse, la noi, dacă duci copilul să stea pe iarbă, la umbră, e considerată o faptă gravă, care contravine legilor locale.

Cu această situaţie absurdă s-a confruntat şi Mariana Iacob, care, pentru că a tras căruciorul copilului la umbră, pe iarbă, în parcul din centrul Sucevei (unde nu există nici un indicator care să interzică să se calce pe iarbă), a intrat în vizorul unui poliţist local plin de zel, care, una, două, s-a decis să o amendeze.

Cum femeia nu vroia decât să fie lăsată în pace, să plece de acolo cu copilul mic, care dormea, poliţistul i-a ţinut calea de mai multe ori, s-a luat după ea pe stradă şi chiar a chemat echipa de intervenţie, să o ridice şi să o ducă la secţie, ca pe un infractor periculos, ignorând plânsetul celorlalţi doi copii ai femeii, speriaţi de situaţie, precum şi intervenţia trecătorilor, care îl rugau să lase femeia în pace, că nu a făcut nimic grav.

“Copiii au început să plângă – mama, ne arestează poliţistul”, povesteşte Mariana Iacob. “Le-am răspuns – Asta nu e poliţist, e paznic de iarbă. Poliţistul ar trebui să ne protejeze pe noi, nu să ne persecute”.

Femeia a depus plângere la Poliţia Locală şi la primărie, pentru ca măcar alte mămici să nu cadă pradă unui astfel de comportament abuziv.

Şefii Poliţiei Locale consideră că poliţistul respectiv şi-a făcut treaba, adică a protejat spaţiile verzi, motivând că dacă toţi părinţii şi copiii care vin în parc ar călca pe iarbă, ar distruge total spaţiile verzi.

Pe de altă parte, primarul Sucevei consideră că poliţiştii locali fac exces de zel în astfel de situaţii.

“Hotărârea de Consiliu Local se referă în mod clar la distrugerea spaţiilor verzi, nu la un copil care calcă pe iarbă. Din păcate unii nu ştiu să facă diferenţa între aceste lucruri şi apar situaţii jenante pentru toţi”, a spus Ion Lungu.

Numai că, la fel ca în vechea zicală românească, “până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii”. Deşi cei care au dat o decizie locală cu efect de lege au gândit una, cei care o pun în aplicare o înţeleg altfel, iar zeci de părinţi cu copii s-au trezit în situaţia de a fi amendaţi sau luaţi la rost de poliţiştii locali pentru că au călcat iarba.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii locali îi tratează ca pe infractori pe mămicile şi copiii care calcă iarba.
 Vizualizări articol: 1186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 19 voturi
Poliţiştii locali îi tratează ca pe infractori pe mămicile şi copiii care calcă iarba5.0519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prostia politiei si a "autoritatilor" trimis de
( 6 aug 2011, 11:43:16
Eu acum aflu ca, in viziunea politistilor si a "autoritatilor", parcurile sunt de fapt muzee in aer liber, unde mergi, te uiti si nu ai voie sa atingi "exponatele".

In toate tarile civilizate din lume, parcurile sunt create tocmai pentru a calca pe iarba, a sta la umbra copacilor, a fi in mijlocul naturii, deoarece intr-un oras, printre betoane si sticla nu ai altundeva unde sa te bucuri de natura. Si acesta este scopul parcurilor, ca orasenii sa se poata bucura de frumusetea naturii in mijlocul orasului.

Ceea ce a facut politistul respectiv nu e exces de zel, ci abuz de putere si o dovada a PROSTIEI lui ! Da-i unui idiot o bariera sau paza unui spatiu public si l-ai facut stapanul universului!

Surprinzatoare e atitudinea sefilor lui din politie, care sustin ca acesta a procedat corect, si atitudinea primarului care a minimizat incidentul. Domnule primar, politistul respectiv si sefii lui care ii iau apararea mai lucreaza in Politia Locala, daca au abuzat de o lege in stilul in care au facut-o ? Daca da, asta spune multe despre modul tau de a gandi, domnule pseudo-primar !
2.   POLITIA COMUNITARA TREBUIE SA DISPARA trimis de
( 6 aug 2011, 12:03:21
VIOREL LA PADRINO TAIE POMII APOI TOARNA BETON PESTE SPATIUL VERDE NU PRIMESTE AMENDA, VINE PRIMARIA SI DIN ALTI BANI PUNE SOFRONEI. INAINTE CNAD PARCAU ALCOLO MASINILE SI DISTRUGEAU TOT TOT NIMENI NU VEDEA AMENZI!!! DAR FEMEIA ASTA ARE PARTE DE UN ASA TRATAMENT.... MA NUMAI PESTE CAP MERITATI, SA NU MENTIONAM CA M-AM CERTAT ANUL TRECUT CU O PATRULA COMUNITARA CAND EU ERAM CU PRIETENA IN PARC (~ ORA 22) SI SE TREZESC EI SA MA INTREBE "DACA AM DE GAND SA O TIN TOATA NOAPTEA" CE PUTEAM SA RASPUND INAFARA DE CE TE F... GRIJA?! DAR AM SENZATIA CA ALA CARE MA INTREBASE LUAASE SI CEVA LA BORD. pE ASTA SE DUC BANII NOSTRI?!
2.1  RE: POLITIA COMUNITARA TREBUIE SA DISPARA trimis de
( 6 aug 2011, 21:29:40
El are voie. Stii vorba aia: "Daca nu ai bani, esti ... is prost". Hehe !
3.   PDL,reinvie tupeul si aroganta bolsevica trimis de
( 6 aug 2011, 12:08:10
daca acesti dobitoci ar consulta dex-ul ar vedea catongueARCUL:-suprafata intinsa de teren,de UTILITATE PUBLICA....Oriunde in Europa ,in parcuri se calca iarba,se joaca mingea[fiind chiar amplasate porti]se face plaja etc.Oriunde in Europa exista politie,dar acei oameni platiti din banii contribuabilului sunt cu adevarat in slujba comunitatii,nu STAPANII comunitatii,"fabrici de infractori"...si toate acestea din cauza ca noi cei din jur nu luam atitudine
4.   ........ trimis de
( 6 aug 2011, 12:47:13
asa de importanti se cred polistii astia locali incat dupa mintea lor ar da amenzi si pentru ca faci poze langa o statuie sau institutie publica...
5.   Ei vor primi totul trimis de
( 6 aug 2011, 13:33:51
Ce mai este de spus?
Acesti paznici cu ai lor vor primi cam totate atributiunile politiei .
Niste mascarici cu legea in mana.
Excesul de zel va fi la ordinea zilei, deoarece sunt niste marionete in mana unora .
Mentalitatea: iei un om, il imbraci in uniforma, ii dai niste atributiuni si ii dai drumul in oras, fara o pregatire, fara o scoala in prealabil. Trist, dar aparent european.
6.   Ce trimis de
( 6 aug 2011, 13:34:51
Suceava - oras de nivel european. Suceava - oras de  ☭ . Multumim domnule primar pentru tot ceea ce faceti pentru noi. Sa traiti bine, fraierilor !
7.   O mica idee... trimis de
( 6 aug 2011, 15:05:37
ce ar fi daca ne`am aduna mai multe persoane, putinta si sa mergem in parcul central si sa stam pe iarba, sa vedem atunci ce fac aceste jigodii ordinare??? Ne`ar amenda pe toti sau si`ar vedea de treaba ???
Caini comunitari sunt, politai si ei.
Cani maidanezi sunt, politai vin de acuma.
........politai locali sunt, cainii sunt pe drum.
care este diferenta intre un caine si un politai comunitar?
Cainele stie 2 limbi, iar politaiului limba romana ii este straina, nu ?
Mai nou am vazut militienii astia comunitari cu caini de lesa...:)) tin sa precizez ca acei caini sunt mult mai educati si mai formati decat cel care tine lesa.
Cainele sa presupunem ca are 3-4 ani, din care 2-3 ani a stat la scoala de dresaj, deci mai bine de jumatate din viata lor au petrecuto in asa numita scoala, pe cand politaii au intre 30-50 de ani si au tot 2-3 clase, deci, trageti voi concluzia.
8.   Hai sa va vad trimis de
( 6 aug 2011, 15:22:01
Aveti cuvantul meu ca la viitoarea iesire cu copiii imi iau o paturica si o pun frumos pe iarba, pe spatiul verde din parcul central. Si vreau sa-l vad si pe comunitarul care ma amendeaza. Chiar sunt curios !
9.   Iarba batatorita, flori rupte, nu mai este parc! trimis de
( 6 aug 2011, 16:26:36
Nu facem comparatie cu strainatatea unde regulile civilizatiei sunt respectate.

La ei nu se distrug iarba si florile si n-ai sa vezi resturi menajere lasate dupa picnicuri, cum la noi abunda in parcuri, in paduri, pe malurile Sucevei, in locurile de parcare din orase, de pe sosele,etc.

Spaţiile verzi ar trebui sa fie o prioritate pentru Primăria Suceava. Fiecarui locuitor ii revin 26m2 de spaţiu verde, care sunt prevăzuţi de norma europeană.

Botosaneni sunt gospodari, la ei se vorbeste ca s-a nascut proiectul “Adoptă un spaţiu verde!” si ei, ati vazut ce parcuri au. Sunt pe primul loc in tara privitor la spatiul verde alocat( arbori, arbusti, iarba, flori).
10.   Spatiile verzi sunt mai mult decat “un bun de lux” trimis de
( 6 aug 2011, 16:36:34
În Suceava se construieşte aiurea, parcuri nu avem, spaţiile verzi sunt din ce mai puţine, iar aerul pe care îl respirăm devine de nerespirat.
Spaţiul din fata Petrom, unde este statuia din lemn a arhitectului Porumbescu pe 1 Mai, se poate amenaja un loc în care îţi doreşti să stai pe o bancă sau să te plimbi”.
Chiar ieri vorbeam cu un prieten, care îmi spunea dezamăgit că nu are unde să îşi ducă copilul să se distreze. Să se dea pe leagăn în spatele blocului, între maşinile parcate? Este absurd, pentru un oraş înconjurat de dealuri şi verdeaţă, să fie lipsit aproape cu desăvârşire de spaţii verzi!

În spaţiul de la Cartodrom trebuia să se construiască un parc de distracţii şi zonă de agrement pentru suceveni şi mai ales pentru copii, Dar, s-a construit vilute si blocuri, asa este!?
Se stie ca persoanele care locuiesc in preajma unor spatii verzi au sanse mai mari sa fie mai sanatoase decat cele care locuiesc in case inconjurate de beton. Persoanele care locuiesc aproape de zonele cu verdeata au un risc scazut de aparitie a unor probleme de sanatate precum boli la inima, diabet, dureri de spate sau de gat, migrene, etc.

La noi pentru ca lipseste cultura si civilizatia, luam in deridere tocmai lucrurile elementare pentru cei cu educatie!
11.   Abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor trimis de
( 6 aug 2011, 23:07:16
Politistul comunitar nu stie ca doamna pe care a fugarit-o cu atata zel ar putea sa-i faca si plangere penala la Parchet pentru : Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor Art. 246. - Fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare intereselor legale ale unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani. Ar trebui sa li se dea o lectie acestor functionari care abuzeaza de functia pe care o au! Sa nu mai stam cu mainile in san si sa suportam toate mizeriile pe care ni le fac unii functionari publici, platiti din banii nostri si aflati , cica, in slujba cetateanului!!! Initiez actiunea: "Domnule Primar, lasati-ne sa stam pe iarba din parc!"
12.   Comentariu trimis de
( 6 aug 2011, 23:16:19
politistului comunitar ii dedicam urmatoarele versuri care mare adevar graiesc:

'' Esti un paznic borat cu ceapa`n gat,
Estii multumit ca ai crescut cu vaca la pascut,
Prostia ta e scut,noi n`avem aparare,
Cand iti aperi obiectivul transpirat cu ceafa`n soare,
In jurul tau e multe,nu intelegi nimic
Si presupui uimit ca esti in caruta cand te bagi in lift,...

Esti un gabor gras,traiesti periculos,
Fara cartus pe teava,putzi a prost,
Devii nervos in post sa citesti nu stii,
Mai ai vreo 7 ani sa incepi sa incerci sa scrii,
Iti iei p..i`n bot din orice directie,in intersectie,parca faci colectie."
12.1  RE: Comentariu trimis de
( 6 aug 2011, 23:43:53
TERENTE STEFAN asta ar trebui sa pazeasca calea ferata undeva pe la kilometrul 180+300
13.   Un coleg trimis de
( 6 aug 2011, 23:41:02
Nu dau nume:) dar politistul Hilote Stefan este foarte slab pregatit este o rusine pentru Politia locala suceava.
14.   Nu ma mira trimis de
( 7 aug 2011, 20:09:58
aseara se bateau 2 rromi la orizont, faceau galagie injurau si scuipau. In statie era si un politist comunitar in uniforma, care in momentul in care a vazut ce se intampla langa el s-a facut ca are treaba mai incolo....si a mers 5 metri mai incolo si sa apucat sa vorbeasca cu cineva.sa urcat in primul autobuz si dus a fost. De asemenea daca mergi linistit pe strada la ora 23 vin si te legitimeaza si isi bat joc de tine. Multumim domnilor comunitari, fraieri sefi, pentru ca aveti grija de noi! trebuie facut ceva, altfel o sa fim prosti in continuare. In tara orbilor ne conduce chiorul!
15.   Si totusi noi cetateni ce facem? trimis de
( 7 aug 2011, 20:29:46
Ajutori astia de "Serif" locali sunt asemanatori unei mari parti din cei angajati la stat parte niste tarani prosti , care in sistemul privat nu s-ar descurca decat la categoria muncitori necalificati sau capsunari. Sunt si eu simpatizant al PDL, dar nu vad cum se poate atata nesimtire si din cadrul partidului sa nu se i-a o atitudine. Se scriu comentarii la articole, spui la unul altul si cam atat. Nu exista un spirit de comunitate, fiecare individ stand in banca lui atat timp cat nu este el afectat. In felul asta nimic nu se va schimba, vrem schimbare facem schimbare. Domnul primar trebuie sa stie ca el poate termina mandatul si inainte de termen, se strang semnaturi si se da jos tot de alegatori care l-au votat. Mare parte din cei ajunsi in aceste functii de conducere stau linistiti pentru ca nu prea exista alternativa, Baisanu sau Nechiforel nu prea par deloc mai buni decat actualii. Si totusi detaliile mici fac diferenta. La cati bani s-au bagat in parcul ala trebuia sa aiba gazon rezistent la umbra de trafic intens - adica de ala pe care sa stai, sa joci ceva daca ai cum printre copacitongue sau macar copii sa se joace linistit fara sa dea de "cadouri" lasate de catre catei care trec si ei tot prin parc, dar se pare ca la cei nascuti si crescuti la "TARA" conceptul acesta este unul SF. Poate ar trebui ceruta o justificare la primarie sa explice care au fost costurile cu parcul central si sa arate pe ce s-au dus bani si DE CE NU AU PUS UN GAZON CORESPUNZATOR PENTRU UN PARC, care sa fie mai apoi ingrijit corespunzator (nu taiat cu motocositoare de umar) si care ar fi costurile pentru cetateni. Sa stim pentru parc ar trebui cam 1 mild vechi pe an si Suceveni sa aleaga prefera bani investiti in spatii verzi, curatenie, etc sau pentru finalizarea Catedralei Marasesti......
16.   Familia VS iarba trimis de
( 8 aug 2011, 07:55:34
Este absolut rusinos ca se protejeaza exagerat un spatiu verde in detrimentul familiei.
Invit pe toti parintii din oras sa spuna cum ar fi procedat daca unul dintre copii lui ar fi fost " terorizat" de un gardian ???!!!
Daca nu e iarbă sunt tarabe cu suveniruri. Daca nu sunt tarabe, sunt politicieni care fac campanie electorala în singurul parc şi tot aşa. Noi unde să ne relaxăm ???!!!
Vreau să întreb dacă şi dl.Flutur a fost amendat de Paşte când a făcut iarba praf împărţind ouă roşii şi cozonac sau dacă cei de la PSD au fost amendaţi de 1 Mai când se plimbau pe iarbă cu pretextul că fac curăţenie.
Domnilor politicieni aţi văzut parcurile pentru copii din Constanţa ?
Se apropie campania electorală - vreţi să ne impresionaţi şi să ne convingeţi să vă votăm înfiinţând cel mai mare parc de distracţii din Moldova ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei