Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 aug 2011 - Anul XVI, nr. 184 (4782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Orar

Cum va circula trenul de epocă „Moldoviţa” în perioada 8-15 august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trenul de epocă „Moldoviţa” va circula în perioada 8 – 15 august a.c. de la Suceava (Gara Burdujeni) către Putna, Cacica şi Vatra Moldoviţei, preţul unei călătorii variind de la 11,7 lei la 29,3 lei.

Căile Ferate Române au anunţat ieri orarul după care va circula trenul de epocă adus la Suceava în cursul acestei săptămâni. Astfel, o primă rută va fi între Suceava şi Putna şi retur, traseul pe această distanţă putând fi parcurs în zilele de 8, 10 şi 12 august. Turiştii şi sucevenii care vor să se plimbe cu trenul de epocă pe această rută vor pleca din Suceava la ora 8:45 şi vor ajunge la Putna la ora 12:53. Dacă vor să se întoarcă cu acelaşi tren, garnitura de epocă va pleca din Putna la ora 15:06 şi va ajunge în Suceava la 19:04. Pe traseul Suceava – Putna, trenul va opri şi în staţiile din Dorneşti, Rădăuţi şi Gura Putnei.

Un bilet pentru o călătorie pe ruta Suceava – Putna va costa 26,4 lei la clasa I şi 19,4 lei la clasa a II-a. Turiştii care vor să circule numai de la Suceava la Rădăuţi vor plăti 16,4 lei pentru o călătorie la clasa I şi 11,7 lei pentru un bilet la clasa II-a.

O altă rută stabilită pentru trenul de epocă este Suceava – Cacica – Gura Humorului – Vama – Vatra Moldoviţei şi retur, acest traseu putând fi parcurs în zilele de 9, 11 şi 13 august. Pentru acest traseu, trenul va pleca din Gara Suceava la ora 9:05 şi va ajunge la Vatra Moldoviţei la ora 14:52. Pentru traseul de la Vatra Moldoviţei la Suceava, ora de plecare este 16:15, iar sosirea în Gara Burdujeni va fi la ora 20:41.

 

Cel mai scump bilet este de 29,3 lei, de la Suceava la Vatra Moldoviţei

Pe acest traseu biletul pentru o călătorie va costa 16,4 lei (clasa I) şi 11,7 lei (clasa a II-a) pe ruta Suceava – Cacica, 18,9 lei (clasa I) şi 13,1 (clasa a II-a) pe ruta Suceava - Gura Humorului şi 29,3 lei (clasa I) şi 20,4 lei (clasa a II-a) pe ruta completă de la Suceava la Vatra Moldoviţei.

În zilele de 14 şi 15 august, trenul de epocă va avea un traseu diferit, special pentru a transporta pelerinii care vor veni la Basilica Minor din Cacica şi la Mănăstirea Putna. Astfel, în cele două zile trenul va pleca la ora 9:05 din Gara Burdujeni şi va ajunge în Cacica la 10:36. După o pauză de aproape trei ore, trenul va pleca din Cacica, la ora 13:26, către Putna, unde va ajunge la 18:21. De la Putna trenul va pleca spre Suceava la ora 20:20 şi va ajunge în Gara Burdujeni la ora 00:18.

De precizat că trenul de epocă „Moldoviţa” este tractat de cea mai veche locomotivă pe aburi din România, construită în anul 1926. Trenul este format din cinci vagoane de epocă, construite între anii 1885 – 1890, respectiv un vagon poştă, un vagon salon, şi câte un vagon pentru clasele I, II şi III. Prima cursă a trenului pe ruta Suceava – Cacica a avut loc joi, 4 august a.c., primii pasageri fiind preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi primarul Ion Lungu. Flutur a spus că pe 14 august a.c., în vagonul salon al trenului va cânta Corul Madrigal. Trenul de epocă „Moldoviţa” are o capacitate maximă de 100 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum va circula trenul de epocă „Moldoviţa” în perioada 8-15 august.
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 8 voturi
Cum va circula trenul de epocă „Moldoviţa” în perioada 8-15 august4.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vatra Moldovitei - Cacica trimis de
( 6 aug 2011, 12:33:23
Pe traseul asta daca o sa il lase o sa aiba succes pentru ca exista peisaj de admirat. In rest poate fi un tren religios(pe celelalte trasee). Eu zic ca va aduce turisti. Iar pe 13-14-15 august va invit la Cacica !
2.   VOI iarasi sunteti prosti sau foarte prosti? trimis de
( 6 aug 2011, 15:34:28
"De precizat că trenul de epocă „Moldoviţa” este tractat de cea mai veche locomotivă pe aburi din România, construită în anul 1926"
Voi sunteti mega prosti? Nu vedeti ca trenul nu e tras de nici o locomotiva cu abur. Pentru a fi tras de locomotiva cu abur acea locomotiva trebuie sa efectueze lucru mecanic, Dar bineinteles ca voi sunteti tampiti si habar nu aveti. Locomotiva e doar de forma prostilor, cea care tracteaza e locomotiva diesel - hidraulica clasa 82, a depoului Suceava Nord, care e modernizata in anul 2008. Daca sunteti prosti mai bine taceti!
2.1  RE: VOI iarasi sunteti prosti sau foarte prosti? trimis de
( 6 aug 2011, 17:13:30
poate locomotiva aia de care spui tu a fost folosita pentru tractarea vagoanelor pana unde trebuiau aduse. te-ai gandit la asta? sau lucrezi la CFR si esti pe lista de disponibilizari si acu dai afara totul din casa? eu am fost si cu mocanita si locomotiva aia e chiar cu aburi. e super! daca tu esti un/o neintegrat/a macar lasa pe altii sa se bucure de lucrurile din jur.
2.2  RE: VOI iarasi sunteti prosti sau foarte prosti? trimis de
( 7 aug 2011, 12:27:13
bai irisbus, a fost drumul de proba si pentru a nu uza locomotiva veche a fost folosita cea diesel de care zici. cand o sa circule pe traseu dupa orarul stabilit o sa fie tractata de cea cu aburi, iar cea diesel va deveni de siguranta in caz ca se strica cea cu aburi( fiind foarte veche). In rest ESTI UN MARE FRUSTRAT !
3.   Esti si tu prost EUDUDA? trimis de
( 7 aug 2011, 06:43:18
Cum poti sa ma contrazici daca habar n-ai despre ce e vorba?
De ce crezi ca e pus H-ul ala acolo, ca sa asigure tractiunea, si daca nu ai fost atat de prost ai fi vazut ca H-ul e cel care isi tureaza motorul la plecarea din statie, locomotiva de abur e doar de forma.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei