Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 aug 2011 - Anul XVI, nr. 184 (4782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaluări

Interviuri filmate pentru sute de poliţişti, pompieri şi jandarmi care vor să-şi păstreze uniforma

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de poliţişti, pompieri, poliţişti de frontieră şi jandarmi din judeţ sunt sau au fost evaluaţi în această perioadă de către şefii lor, pentru a decide cine mai rămâne sau nu în sistem, după ce şefii de la Bucureşti au decis să mai taie din posturile din statul de organizare al instituţiilor subordonate Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Evaluările constau în interviuri pe teme profesionale, iar toate acestea sunt înregistrate video, înregistrările fiind păstrate o perioadă de un an, în vederea unor posibile contestaţii. Singurii care fac excepţie sunt poliţiştii de frontieră, care, potrivit reprezentantei Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, Simona Leonte, dau testare scrisă – test grilă.

Recent, s-au terminat evaluările la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava.

La Pompieri, 37 de cadre, din rândul militarilor care asigurau paza sau al celor care lucrau la radio-telefonie, stau deja cu bagajele făcute până pe 15 septembrie, când, dacă nu se eliberează vreun post prin sistem, trebuie să-şi găsească o nouă slujbă.

Aceeaşi situaţia şi la Jandarmi, numărul cadrelor puse la dispoziţia inspectoratului fiind de 33.

La Poliţia de Frontieră, procesul de evaluare, început pe 6 iulie, se va finaliza cel mai probabil săptămâna viitoare. „Sunt aproximativ 100 de poliţişti de frontieră puşi la dispoziţia unităţii şi 80 de posturi care trebuiesc restructurate”, ne-a declarat Simona Leonte.

În perioada 3-8 august se organizează şi evaluarea lucrătorilor care fac parte din structurile afectate de reorganizare. Sunt evaluaţi sute de poliţişti din tot judeţul, pentru ca, în final, 19 dintre ei să-şi caute de lucru în altă parte.  

„Evaluarea constă într-un interviu pe teme profesionale, departajarea făcându-se în funcţie de punctajul obţinut de fiecare lucrător. Examenele se organizează la nivelul fiecărei structuri/compartiment din cadrul unităţilor sau, după caz, subunităţilor afectate de măsurile de reorganizare instituţională. Lucrătorii care obţin în urma departajării punctajul cel mai mic vor rămâne la dispoziţia inspectoratului pentru o perioadă de trei luni”, ne-a declarat, ieri, inspectorul Ionuţ Epureanu, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interviuri filmate pentru sute de poliţişti, pompieri şi jandarmi care vor să-şi păstreze uniforma.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Interviuri filmate pentru sute de poliţişti, pompieri şi jandarmi care vor să-şi păstreze uniforma4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 6 aug 2011, 12:14:08
tema profesionala nu ar consta si din probe sportive?ce sa faca in politie "baloane"de 130kg?!ce teme?bazate pe pile si cunostinte.afara cu cei care abia pot pasi .Copii tineri ,care vreau sa devina politisti,jandarmi,pompieri,la admitere ii alergati in soare sa scoata cateva secunde la 100m.aceasta proba trebuie impusa tuturor cadrelor.PROBA ELIMINATORIE
2.   Tot pe bani trimis de
( 6 aug 2011, 17:11:22
Tot pe bani au ramas pe post.Si asa s-a facut o noua tura de umplere a buzunarelor cui trebuie.Criteriu de departajare - competenta la dat bani cat trebuie.
3.   Gabori imputiti.... trimis de
( 6 aug 2011, 18:28:43
ma refer strict la gaborii aia grasi si cu mustatza...care vor sa futa orice om normal...dai afara pe javre...ca oricum in suceava politia e de toata ☭ ...mai ales speriatii astia tineri care habar nu au din ce e facut pistolul si care sambata o ard in cluburi ca ei sunt cineva...zdrente..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei