Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 aug 2011 - Anul XVI, nr. 184 (4782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suceava

Pagube de zeci de mii de lei, provocate de cei care fură capacele de canal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Străzile Sucevei, şi aşa destul de afectate de gropi şi lucrări făcute de mântuială, oferă adeseori şi o imagine care pentru străini ar părea un lucru inedit, dacă pentru noi n-ar fi decât o realitate tristă – copacii sau ramurile de copaci care “cresc” în gurile de canal rămase descoperite.

Lunar, hoţii de fier vechi dau iama prin cartierele oraşului sau chiar pe străzi centrale, furând capacele de canal şi punând în pericol viaţa trecătorilor şi a conducătorilor auto care pot avea oricând surpriza de a face accidente din cauza craterelor rămase descoperite.

Una din străzile recent asfaltate de pe care au dispărut capacele de canal, lipsa acestora fiind marcată de locuitorii din zonă cu crengi de copaci aruncate în canalizările descoperite, este strada Cernăuţi. De-a lungul acesteia, din loc în loc, din asfaltul proaspăt turnat răsar copăcei înverziţi sau ramuri de copaci uscate, care-i avertizează pe şoferi de pericolele existente din cauza lipsei capacelor de canal.

Furtul capacelor de canal, pe lângă disconfortul creat şoferilor care trebuie să le ocolească cu grijă sau pericolele pe care le reprezintă pentru cei care nu observă la timp groapa descoperită, reprezintă şi un fenomen păgubos pentru suceveni, pentru că zeci de mii de lei se pierd astfel.

În vreme ce ACET plăteşte aproape 700 de lei pentru acoperirea unui canal cu capace rezistente la trafic greu, hoţii de fier le distrug şi le vând pe câţiva zeci de lei, iar numărul capacelor de canal dispărute nu e deloc de neglijat.

Directorul societăţii furnizoare de servicii de apă şi canalizare, Ştefan Groza, a spus că numărul capacelor de canal dispărute în ultima perioadă se apropie de 50, fiind străzi pe care toate capacele de canal au dispărut într-o singură noapte.

Acesta a precizat că, de foarte multe ori, hoţii au vizat tocmai străzile pe care s-a refăcut reţeaua de canalizare sau în care aceasta a fost extinsă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că lipsa capacelor de canalizare este o problemă de care trebuie să se ocupe ACET, care trebuie să le înlocuiască pe cele dispărute, în vreme ce Poliţia Locală ar trebui să-i prindă pe infractori şi să-i sature de colecţionat capace de canal.

Numai că rezultatele se tot lasă aşteptate de ani de zile, căruţele colecţionarilor de fier vechi umblă nestingherite pe străzi, iar capacele de canalizare continuă să dispară, cu complicitatea celor de la centrele de colectare a fierului.

Mai nou, aceiaşi hoţi de fier, care pentru poliţişti sunt un fel de Fantomas, pentru că nimeni nu-i vede, deşi nu au cum căra capace de canal de zeci de kilograme fără a veni cu căruţe sau autoturisme, s-au apucat de furat şi uşile metalice ale tablourilor electrice şi de gaz metan, punând în pericol vieţile altor oameni nevinovaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pagube de zeci de mii de lei, provocate de cei care fură capacele de canal.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pagube de zeci de mii de lei, provocate de cei care fură capacele de canal5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Părerea mea trimis de
( 6 aug 2011, 12:01:48
Eu cred că dacă ar sta poliția comunitară, sau poliția locală cum se spune acum, la pândă la intrările în centrele de colectare a fierului vechi, s-ar rezolva odata toata mizeria asta. În loc să amendeze mamele cu copiii din parc, ar trebui să stea la intrarile în centrele de colectare a fierului vechi.
La conlemn, lângă piața EN-GROS, și acolo unde mai sunt astfel ce centre. Dar la noi cum toți te cumpără și te vând la loc, polițaii nu ar rezista mai mult de două zile la un centru. Deci prin rotație, ar trebui puși la pândă.
Asta este părerea mea și cred că este o părere destul de buna.
2.   PAI DA CA POLITIA COMUNITARA ... trimis de
( 6 aug 2011, 12:06:00
DA CA POLITIA COMUNITARA IN LOC SA PAZEASCA CAPACELE DE CANAL PAZESC IARBA IN PARCURI
3.   ....... trimis de
( 6 aug 2011, 12:44:56
ar trebui sa se puna cate 2 jandarmi prin rotatie la fiecare centru de colectare,nu politisti locali,ca aia habar nu au ce e cu ei
3.1  RE: ....... trimis de
( 6 aug 2011, 14:18:47
eu am spus Politisti locali, deoarece sunt platiti din buzunarul nostru degeaba. Ce dracu fac ei, cu ce justifica salariul luat ???
Macar sa faca ceva folositor. In parcul Sipote, (scuzati-ma daca nu am scris corect) nu intereseaza pe nimeni, sa mergi la cetate iti trebuie haine groase pentru a putea trece de urzici si niste nervi de otel, (la cat noroi este pe asa numita carare). Spre exemplu in Burdujeni sat nu mai este nici`un capac de la canalizare. Mai nou acum au furat cateva capace din curtile oamenilor. Tiganii astia imputiti. As putea spune ca ei nu se tem de nimic, chiar aseara urcau spre casa 3 tigani intr`o caruta plina de fier vechi. Era ora 23:30 cam asa...
4.   Acetu suli trimis de
( 6 aug 2011, 16:56:40
Posibil ca , oligofreni de la conducerea acet-ului sa nu fi auzit de sudura .Sau poate e mai rentabil daca dispar capacele?:)
4.1  RE: Acetu suli trimis de
( 6 aug 2011, 18:10:41
ai gandit inainte sa spui asa ceva, ma intreb eu???
cum sa sudeze capacele de canal ?
daca este nevoie de a opri un robinet numit vana, ce faci, stai si te uiti cum iese apa din pamant?:))
hai sa fim seriosi.
Daca le`ar suda, de ce le`ar mai pune, crezi ca sunt puse pentru a fi capace de canal pe strazi ?
5.   Costi tu ai iesit din sv vreodata? trimis de
( 6 aug 2011, 19:41:43
Afla prietene ca in multe state in caz de vizita la nivel inalt toate capacele de canal pe anumite zone de interes se sudeaza apoi in caz de necesitate se taie sudura.Dar cum probabil e dificil de a opri un robinet numit ,,vana " Rupeti masina ca asa vor muschi celor de la acet
5.1  RE: Costi tu ai iesit din sv vreodata? trimis de
( 6 aug 2011, 22:24:46
da, da am iesit din Suceava, am mers prin Europa, sa stii si tu, insa nu cred ca tu vorbesti serios. Oricum la noi nu o sa fie niciodata o tara europeana, asta sa stii ...
Pentru ca romanul si rromanul asa este nascut si crescut intr`un mediu inconjurat de hotii si de furturi, romanul si rromanul de mic vede cum se face si cum se procedeaza pentru a`ti putea face ceva pe langa casa sau pentru a avea o casa. Unde ai mai vazut atatea centre de colectare a fierului vechi? unde ai mai vazut atata hotie, de cand a murit Ceasca nu s`a facut nimic decat sa se strice si sa se vanda tot . Bine a mai spus "ca nu o sa putem zugravi ceea ce a construit el". Se futa tot, de la capace de canal, la gard din plasa de sarma si usile blocurilor. Maine-poimaine daca nu o sa se faca nimic o sa vina ciorile si o sa ne fure usa de la casa/apartament si nu ai sa poti face nimic.
Daca s`ar putea pune curent electric pe acele capace sa`i ia dracu cand pun mana pe el. si atunci se vor lasa de aceasta "meserie", femeile stau la cersit prin fata bisericilor, barbati fura toata ziua de rup si copiii ce sa invete?
Hoti din tata`n fiu. Uitati`va ce case au tiganii de vis-a-vis de Manastirea Teodoreni (langa spitalul de psihiatrie Burdujeni) cad casele pe ei si au balostrade de inox, geamuri termopan, in casa numai plasme, LCD`uri . Laptop`uri si asa mai departe mai nou am vazut un tigan cu IPHONE zilele astea. de unde bani, ca nu fac nimic toata ziua stau cu carutele. Sunt si tigani care au afacerile lor, mai combina una-alta, dar nu fura, insa sunt rapanosi din astia care te temi sa treci pe langa ei pe strada.
5.2  RE: Costi tu ai iesit din sv vreodata? trimis de
( 6 aug 2011, 23:46:20
Ai mare dreptate dar........ pana nu se va naste un ANTONESCU,,, HITLER.... sau macar sa deschida niste gropi comune pline cu var si sa dea liber la vanatoare nu se va rezolva nimic.La un copil ROMAN se nasc 10 rromani cum dreacu vrei sa ajunga suceava oras european?Si m-ai au curajul sa acuze ca suntem rasisti . Mie mi-au spart acu 5 luni amandoua casele cea de locuit si cea in constructie si stiu cine sunt dar...... nui poti atige ca sunt minori morti mami lor ai cuvantul meu ca i-as atarna la afumat ca pe slaninuta. Va veni si vremea cand ..... poate cu un pic de noroc dau de ei in beci la mine......... sa-i bag la murat in butoiul cu varza
6.   Cum ai negri in sv asa ii ai si in occident.... trimis de
( 7 aug 2011, 12:56:36
diferentza e ca acolo nu sunt ajutati sa fure.....in romania tot ce e aliaj se numeste fier vechi ...depinde de centru la care mergi poti duce hiar si o locomotiva CFR...in occident de ia vre-un centru de colectare un capac de canal si nu anunta politia are toate sansele sa plateasca o amenda de toata frumusetea....faptul ca tiganii in romania fura peste faptul ca e traditie la ei e si o problema a statului care stiind problema lor nu se deranjeaza in a face ceva pt a schimba asta in primul rand mentalitatea CELOR CE-I INCONJOARA...cum se explica ca tiganii din occident nu fura?...cum se explica ca tiganii din occident nu sunt declarati in tzara lor pericol public ?e si cultura poporului in care traiesc ..ii accepta si le da un vot de incredere...ceea ce in romania nu se va intamla deocamdata....romanul nu respecta decat ce vad in oglinda in rest .......
7.   Alternative trimis de
( 7 aug 2011, 13:53:37
Si in Bucuresti se furau in draci capacele de canalizare, pana cand au fost inlocuite fie cu unele anti-furt (au o balama zdravana incastrata in rama. Nu e imposibil de furat, dar trebuie sa vii cu flex, autogen, etc si totusi, poate pulitia romana se sesizeaza intre timp.
Iar in unele locuri, am vazut capace de canal facute dintr-un material compozit, plastic, care nu are nici o valoare, si nu poate fi valorificat la centrele de fier vechi.

Sau, dupa cum ziceau si altii mai sus, JANDARMI la centrele de fier vechi, sau PUSCARIE pentru patronii firmelor de fier vechi (in definitiv, daca se gasesc capacele de canal acolo, e ca si cum cei de acolo le-ar fi furat, nu?).

Sau, cotonogite ciorile pana aproape de ultima suflare...dar nu ne lasa UE sa le facem asa ceva, pentru ca trebuie sa fim politically corect

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei