Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2011 - Anul XVI, nr. 141 (4739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

„Tezaure etnoistorice bucovinene”, proiect pentru turismul local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Rădăuţi dispune de o mare şansă de a reintra pe harta traseelor turistice naţionale, în condiţiile în care dispune de un proiect amplu pe această temă. Ieri după-amiază, la sala de conferinţe a hotelului Geralds din localitate a avut loc o conferinţă de presă cu privire la implementarea proiectul pentru dezvoltarea obiectivelor turistice din municipiul Rădăuţi – „Tezaure etnoistorice bucovinene”.

În luna martie a acestui an a fost semnat contractul de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 ”Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, DMI 5.3 ”Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare pentru creşterea atractivităţii României ca destinaţie turistică”, între municipiul Rădăuţi şi Ministerul dezvoltării Regionale şi Turismului.

Valoarea totală a proiectului este de circa 1,03 milioane de lei, din care cofinanţarea eligibilă a beneficiarului este de 16.693 lei, în condiţiile în care TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile se ridică la 198.760 lei.

 

Proiectul are ca scop creşterea atractivităţii municipiului Rădăuţi ca destinaţie turistică

Managerul de proiect, consilierul asistent din primăria locală, Ancuţa Ioana Lavric, a arătat că obiectivele cu valoare identitară din municipiu vizate sunt Biserica şi Ansamblul „Sfântul Nicolae” (Mănăstirea Bogdana), Templul Evreiesc, Biserica Romano-Catolică „Naşterea Sfintei Fecioare Maria”, Catedrala Ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh”, Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, Muzeul Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ”. Proiectul are ca scop creşterea atractivităţii municipiului Rădăuţi ca destinaţie turistică, prin activităţi de marketing prin internet şi mijloace electronice, precum şi alte activităţi de promovare online.

În acelaşi timp, se are în vedere includerea municipiului într-un circuit al târgurilor turistice şi al altor evenimente culturale şi artistice desfăşurate la nivel naţional, ceea ce va aduce finanţare pentru o serie de evenimente cu specific local, ca Târgul Olarilor şi Meşterilor Populari „Ochiul de păun”, Festivalul Folcloric Internaţional „Arcanul”, Târgul expoziţional de flori, „Sărbătorile pascale din Bucovina” – festival cu workshop-uri şi „Târgul de Crăciun”.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat ieri că „Ne-am dorit mult acest proiect, pentru că avem nevoie de promovare a turismului local, atât în ţară, cât şi în străinătate. Vom fi atenţi la implementare, la modul cum vor fi utilizate fondurile şi aşteptăm rezultate pe măsură. Vreau să felicit echipa care a lucrat la acest proiect şi aştept rezultate pozitive”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Tezaure etnoistorice bucovinene”, proiect pentru turismul local.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Tezaure etnoistorice bucovinene”, proiect pentru turismul local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei