Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2011 - Anul XVI, nr. 141 (4739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Evaluăm impactul reorganizării administrativ teritoriale asupra sistemului judiciar

Vineri, 17 Iunie 2011 (18:17:11)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că echipe din cadrul instituţiei pe care o conduce evaluează posibilul impact asupra sistemului judiciar al reorganizării administrative a ţării, iar rezultatul acestei analize va fi prezentat premierului Emil Boc.

"Echipele din minister evaluează în prezent posibilul impact asupra organizării sistemului judiciar de o preconizată reorganizare administrativ teritorială. Rezultatul acestei evaluări va fi prezentat primului-ministru. Ne uităm la sistemul judiciar, ne uităm la ceea ce se propune şi încercăm să vedem dacă sistemul judiciar trebuie cumva modificat, reorganizat din această perspectivă. Ce gândim noi, punem de hârtie, prezentăm primului-ministru", a afirmat Cătălin Predoiu, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Justiţiei a participat la o întâlnire cu preşedinţii Curţilor de Apel din ţară.

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a spus, vinerea trecută, într-o conferinţă de presă, că formula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorbţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora.

Oltean a mai anunţat că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi.

Marţi seară, Boc a declarat, la postul public de televiziune, că PDL va continua discuţiile cu partenerii de coaliţie pentru reorganizarea administrativă a ţării, menţinându-şi opinia că ideea constituirii a opt judeţe mari este cea mai bună, iar angajarea răspunderii pentru acest proiect rămâne o variantă luată în calcul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Evaluăm impactul reorganizării administrativ teritoriale asupra sistemului judiciar.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Evaluăm impactul reorganizării administrativ teritoriale asupra sistemului judiciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E CULMEA CULMILOR ! trimis de
(17 iun 2011, 23:04:31
E o mare pacăleala ! Cum adică REGIONALIZAREA va duce la o "absorbţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora .Nu v-a spus zilele astea si U.E. că nu are nici o treabă regionalizarea cu absorţia! Proiecte , accesări mari de fonduri europene pt regiuni geografice se puteau face si până acum dacă era interes si erau oameni cababili să le atragă ...fiindcă regiuni istorice sunt -ştie si un copil de clasa a III-a .Si e de ajuns... U.E. nu cere mai mult ...n-o interesează organizarea administrativă a tării noastre si nici a altei tări atunci când acceseaăa fonduri ,documentaţia cuprinde cu totul altceva ...trebuie să justifici banii pe care ii accesezi ,dar inainte de toate să doreşti acest lucru ...Bineinţeles că pt un proiect mare , de ex o autiostradă care să lege sudul de nordul Romaniei , vor fi accesate fonduri mai mari spre deosebire de fondurile pt un drum comunal.Dar asta e, trebuie accesate ! Noi romanii am accesat doar 21 % ...Nu regionalizarea decide.. nu ea e de vină .NU MAI URLAŢI LA LUNĂ ...CĂ NU-I FRUMOS !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei