Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2011 - Anul XVI, nr. 141 (4739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a aprobat

Puţin peste 100.000 de euro pentru exproprierea a 35 de hectare din zona Şcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarii de terenuri din comunele Şcheia, Pătrăuţi şi Ipoteşti care nu au fost încă despăgubiţi cu ocazia exproprierilor vor primi sume de bani derizorii. Într-o hotărâre adoptată ieri de Guvernul României se precizează că pentru ultimele exproprieri care se vor face pentru construcţia şoselei de centură a Sucevei se alocă suma de 434.400 de lei.

Suma va fi folosită pentru despăgubirile care vor fi acordate în urma exproprierii unei suprafeţe de teren de 351.981 de metri pătraţi, adică puţin peste 35 de hectare de teren. Asta înseamnă că proprietarii de terenuri care nu au fost despăgubiţi până în momentul de faţă potrivit vechilor prevederi legale vor primi, în medie, 1,23 de lei (0,29 euro) pentru un metru pătrat de teren.

Reamintim că legislaţia cu privire la acordarea despăgubirilor pentru exproprieri a fost modificată la sfârşitul anului trecut, prin apariţia Legii nr. 255/2010. Dacă până la apariţia noului act normativ despăgubirile se acordau în funcţie de valoarea de piaţă a terenurilor, în momentul de faţă raportul de evaluare se întocmeşte avându-se în vedere expertizele întocmite şi actualizate de camerele notarilor publici.

 

Despăgubirile pot fi de până la 75 de ori mai mici decât cele acordate pe vechea legislaţie

Potrivit legislaţiei actuale, sumele care se acordă proprietarilor de terenuri din Şcheia, Ipoteşti şi Pătrăuţi pot fi şi de 75 de ori mai mici decât cele care au fost acordate proprietarilor de terenuri despăgubiţi în baza vechilor prevederi legale.

Pentru a putea continua lucrările la şoseaua de centură a Sucevei ar trebui să fie acordate despăgubiri pentru peste 400 de parcele de teren, cei mai mulţi dintre proprietari fiind din comuna Şcheia.

Reamintim că declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul şoselei de centură a Sucevei s-a făcut prin Hotărârea Guvernului nr. 743/2010. În această hotărâre era cuprinsă şi suma globală estimată cu titlu de despăgubire, în valoare de 9,5 milioane de lei, sumă rezultată din raportul de expertiză întocmit de către un expert autorizat

ANEVAR.

Suma de 434.400 de lei aprobată ieri prin noua Hotărâre de Guvern este inclusă în cele 9,5 milioane de lei, urmând să fie folosită pentru plata ultimelor despăgubiri.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puţin peste 100.000 de euro pentru exproprierea a 35 de hectare din zona Şcheia.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Puţin peste 100.000 de euro pentru exproprierea a 35 de hectare din zona Şcheia1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Japca pe fata trimis de
(17 iun 2011, 11:25:49
Ma gandesc la cei care au terenuri pe langa campus. Acolo pretul este intre 20-35 euro/mp pe piata libera iar astia vor sa le dea 0,29 euro/mp. Si dupa aia Lungu se plange ca oamenii nu coopereaza la binele Sucevei. Cand unii is cu furatul iar altii cu donatul e normal ca nu exista buna intelegere.
1.1  RE: Japca pe fata trimis de
(17 iun 2011, 12:05:11
Hai dute?! Preturile unflate poate ajung acolo da ala-i pret enorm pentru teren in camp! Ca sa nu-i spun teren arabil!
1.2  RE: Japca pe fata trimis de
(17 iun 2011, 13:27:53
Ce camp domle? Tu ai fost la Moara sa vezi pe unde va trece centura? Mergi pe drumul spre Frumoasa si o sa vezi ca centura va trece printre vilele oamenilor. E plin de vile acolo si de o parte si de alta a centurii. Eu am teren dupa centura si cand l-am luat am platit 25 euro/mp. Sunt anunturi cu teren in acea zona si nici unul nu lasa sub 25 euro/mp. Daca au clienti sau nu asta nu mai stiu dar sigur sigur tu nu poti cumpara sub pretul asta langa centura, in zona campus universitar. Acum le trage si canalizare, Ion Irimescu se va asfalta anul asta. Nu cred ca vorbim de aceeasi zona.
2.   ... trimis de
(17 iun 2011, 11:38:19
frate nici cel mai ieftin teren din romania nu are pretul asta. eu nu stiu ce as face daca as fi in locul lor.. e naspa tare poate au dat mai mult pe el ..decat au primit
..sau diferenta de bani..o baga "smecheru" in buzunar
3.   Hg trimis de
(17 iun 2011, 12:29:23
Va rog sa cititi cu atentie HG 587/2011....sunt sume aprobate pentru constructor, nu pentru declansarea exproprierilor. Este o diferenta . Unde scrie ca s-au alocat putinii bani pentru proprietari?
4.   Sa dea statul teren in schimb ! trimis de
(17 iun 2011, 12:30:06
Pentru ca sa nu fie o asa de mare diferenta intre pretul vechi si cel nou , cred ca ar fi mai corect ca proprietari sa primeasca teren in schimb , cu aceleasi caracteristici cu teren expropriat . Ar trebui sa fie si alta varianta nu numai plata derizorie pe care ofera guvernul . In cazul in care nu se gaseste alta varianta de recompensare a proprietarilor , atunci ar fi cazul sa se adreseze justitiei , si daca nici in justitie nu rezolva cazul , sa se adreseze la CEDO ca acolo in mod sigur va fi pronuntata solutia corecta .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei