Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2011 - Anul XVI, nr. 141 (4739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Poliţiştii au dat lecţii de comunicare între părinţi, profesori şi copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţişti de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi-au asumat rolul de formatori şi îndrumători în cadrul unui proiect internaţional, organizând întruniri cu părinţi, profesori şi copii, în cadrul cărora au căutat să identifice metode de dialog constructiv, dialog care să aibă punct final apropierea de tineri şi îndepărtarea lor de mediile periculoase.  

S-a întâmplat în cadrul unui proiect internaţional desfăşurat în perioada iunie 2009-iunie 2011 în şapte ţări europene, în care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava (IPJ) a participat în calitate de partener, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalitălocaţii.

În cadrul proiectului, inspectorul Ionuţ Epureanu a activat ca formator din partea Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi a susţinut 20 de activităţi de formare a tinerilor şi părinţilor.

De asemenea, în cadrul proiectului, IPJ Suceava a identificat grupuri ţintă, a aplicat chestionare şi a susţinut şedinţe de formare.

Totodată, pentru realizarea obiectivelor proiectului european, IPJ Suceava a iniţiat două subcampanii care au ca scop îmbunătăţirea dialogului între părinţi şi tineri: ,,Împreună pentru siguranţa copilului tău. Parteneriat Poliţie – Şcoală – Familie” şi ,,Tânăr, Nu Delincvent!”.

„Scopul proiectului a fost identificarea de metode care să faciliteze dialogul între părinţi, elevi, profesori şi ceilalţi factori implicaţi în dezvoltarea tinerilor şi activi în viaţa comunităţii pentru a optimiza relaţia dintre aceştia şi societate. Totodată, s-a urmărit limitarea fenomenului violenţei în mediul şcolar generat de lipsa de comunicare şi medierea conflictelor minore de natură să degenereze”, a declarat inspectorul Ionuţ Epureanu.

În România, proiectul a fost accesat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, poliţia fiind partener local de implementare.

În perioada 1-14 iunie 2011, la Suceava, la sediul IPJ Suceava s-a desfăşurat etapa finală a proiectului, constând în evaluarea activităţilor şi întocmirea rapoartelor de analiză. La această etapă finală au participat 20 de reprezentanţi din cele şapte ţări implicate în proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au dat lecţii de comunicare între părinţi, profesori şi copii.
 Vizualizări articol: 998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii au dat lecţii de comunicare între părinţi, profesori şi copii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(18 iun 2011, 07:11:17
comunicare si dialog intre politie -scoala-parinti....domnule reporter chiar esti mare dobitoc de publici asa ceva.din toata presa numai in judetul suceava citim astfel de articole in care politia rezolva orice ,iar mai nou sunt si psiho-pedagogi.uite -ti sugerez un articol,dute dimineata la mall la serviciul permise sa vezi acolo comunicare spaga-relatii loc unde intr-adevar exista comunicare tineri-politie.tineri ce-si pierd nopti pentru acel cartonas cu numar de ordine,unde odata intrat in posesia lui te uiti umilit cum intra "cei cu mot"insotiti de instructori ,preoti,politisti...apoi primesti programare la sustinerea examenului peste 3luni[nefiind loc????????]si norocosul ce a trecut peste toate acestea ,promovat la examenul "sala"trebuie sa-si pregateasca 150euro,intrarea la examenul de traseu[comunicare politie-scoala,intr-adevar]

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei