Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2011 - Anul XVI, nr. 141 (4739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

O autostradă între Marea Baltică şi Marea Neagră ar putea să treacă prin Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O viitoare autostradă între Marea Baltică şi Marea Neagră ar putea să treacă prin judeţul Suceava. În cursul zilei de ieri, la Gura Humorului a avut loc cea de-a 55-a sesiune a Trans-European North-South Motorway (TEM) al United Nations Economic Commission for Europe (UNECE), specialiştii prezenţi discutând despre dezvoltarea viitoarelor reţele de autostrăzi până în anul 2020 în zona centrală şi Est -europeană.

Prezent la întâlnire, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că în cadrul discuţiilor s-a analizat posibilitatea construirii unei autostrăzi, o interconexiune la coridorul de transport pan-european IX spre Ucraina şi Polonia. Flutur a spus că a prezentat acest proiect în calitate de preşedinte în exerciţiu al Euroregiunii Prutul de Sus şi al Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est.

„Am arătat că în acest moment lipseşte un coridor şi o perspectivă pentru o autostradă care să rezolve accesul spre Bucureşti şi Marea Neagră a populaţiei din zona de Nord-Est a României şi din întreaga Euroregiune Prutul de Sus. Vorbim aici despre cinci milioane de locuitori din Nordul Moldovei şi de încă cinci milioane de locuitori din Ucraina care au nevoie de o autostradă. Şi sunt foarte bucuros că reprezentanţii Poloniei au fost de acord cu un astfel de proiect”, a declarat Flutur.

El a spus că o autostradă între Marea Baltică şi Marea Neagră ar rezolva atât problema accesului turiştilor, cât şi cea a tranzitului maşinilor de mare tonaj prin România spre Turcia şi Bulgaria. Gheorghe Flutur a spus că în cursul zilei de astăzi va avea discuţii cu guvernatorul regiunii ucrainene Cernăuţi, Mychail Papiev, în vederea stabilirii unei strategii comune de promovare a acestui proiect a guvernelor din România şi Ucraina.

 

Autostrada are nevoie de aprobarea Comisiei Europene

Prezent la Gura Humorului, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Liviu Costache, a spus că împreună cu reprezentanţii din domeniul transporturilor ai Comisiei Economice Europene s-a discutat despre dezvoltarea viitoarelor reţele de autostrăzi, inclusiv în România.

El a precizat că un eventual culoar Marea Baltică – Marea Neagră ar putea să treacă prin Suceava. Costache a arătat că reprezentanţii României şi Poloniei prezenţi la a 55-a sesiune a TEM şi-au dat acordul pentru construirea unei autostrăzi între Marea Baltică şi Marea Neagră, care ar urma că treacă prin Suceava, apoi prin Ucraina, iar în final să facă legătura cu sistemul de autostrăzi din Polonia.

Şeful CNDADNR a precizat că, pentru ca acest proiect că poată fi promovat, este nevoie şi de acceptul autorităţilor din Ucraina.

Liviu Costache a mai declarat că dacă noul culoar între Marea Baltică şi Marea Neagră ar urma să fie avizat, el urmează a fi prezentat spre aprobare Comisiei Europene.

Nu în ultimul rând, el a subliniat că o astfel de autostradă ar putea fi realizată fie prin parteneriat public-privat, fie în regim de concesiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O autostradă între Marea Baltică şi Marea Neagră ar putea să treacă prin Suceava.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O autostradă între Marea Baltică şi Marea Neagră ar putea să treacă prin Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ! trimis de
(17 iun 2011, 11:15:11
Asta e mai tare decat zvonurile despre "Apocalipsa" !!!
2.   Canalul Marea Baltica -Marea Neagra trimis de
(17 iun 2011, 12:12:21
Titlul corect era canalul Marea Baltica - Marea Neagra cu autostrada paralela si port la Suceava.Pentru absorbtia fondurilor europene se va demara in toamna acestui an printr-un studiu de fezabilitate.( propunere pentru stiri SF)
2.1  RE: Canalul Marea Baltica -Marea Neagra trimis de
(17 iun 2011, 12:38:51
Ai uitat sa adaugi de baza NATO pentru submarine de la Suceava
3.   Mai tare trimis de
(17 iun 2011, 12:23:14
Pentru fluidizarea traficului intre America, Europa si Asia, eu propun o autostrada care sa lege Washington DC de Beijing si care sa treaca prin Suceava (culoarul transcontinental XXXII). In felul acesta nu se vor mai crea ambuteiaje la intrarea in Beijing, venind de pe autostrada G109. Si traficul de la iesirea din Washington spre Interstate 295 pe podul 11th St Bridge va fi mult mai lejer. Wow ! ... Va dati seama ca sunt oameni platiti de al buget care "proiecteaza" asemenea nebunii in timpul programului ? Va dati seama ce rad altii de noi cand iesim cu asemenea aberatii ? Adica tu nu ai fost in stare sa faci strada cu 1,5 benzi pe sens de la Roman la Suceava (nu spun pana la Siret ca deja e mult) si tu proiectezi autostrazi intercontinentale ?
3.1  RE: Mai tare trimis de
(17 iun 2011, 13:20:03
Nu proiecteaza el nimic....pur si simplu l-a luat valul si acuma viseaza cai verzi pe peretilaughing
4.   Autostrada stelara trimis de
(17 iun 2011, 13:08:19
Mai buna ar fi o autostrada stelara care sa porneasca din Suceava, in calitate de buric al Pamantului, si sa duca direct spre Soare. Cu ocazia asta se poate merge si vedea mai de aproape exploziile solare, foarte benefice de altfel
5.   ... trimis de
(17 iun 2011, 14:36:39
Insecta plapanda  ☭ oare de oua gigant nu e in stare sa faca o amarata de sosea de centura si viseaza la autostrazi? AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA..... In timpul vietii noastre nu vom avea autostrazi in Romania, si sunt destul de tanar! Pe cine crede ca mai poate prosti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei