Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2011 - Anul XVI, nr. 141 (4739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză

Poliţiştii îşi trimit soţiile la muncă în străinătate pentru a putea supravieţui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii din judeţ, mai ales subofiţerii, au ajuns în situaţii financiare disperate, tăierile de salariu repetate lăsându-i cu venituri ce nu le mai permit să-şi plătească cheltuielile şi să mai aibă şi cu ce să supravieţuiască. Lovitura de graţie a venit luna trecută, când, odată cu tăierea normei de hrană, poliţiştii au pierdut mai bine de cinci sute  de lei din salariu.

 

Agentul-şef Constantin Lungu, reprezentantul local al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, sindicat ce este încă în perioada de formare la nivel de judeţ, ne-a declarat că situaţia colegilor săi din zona Fălticeni este una disperată. Agentul-şef, care lucrează ca ajutor de şef de post la Rădăşeni, ne-a vorbit de cazurile concrete a patru colegi, de la Poliţia municipiului Fălticeni şi de la posturile comunale din jur, care sunt la un pas de demisii.

„Noi aveam acum doi-trei ani un salariu, aveam garanţii că este stabil, astfel că mulţi ne-am angajat în credite. Am acum mai mulţi colegi în situaţii disperate, şi-au trimis soţiile în străinătate, la muncă, iar acolo acestea le caută şi lor un serviciu. În momentul în care le vor găsi şi lor ceva vor pleca, aşteaptă doar o veste bună şi sunt hotărâţi să demisioneze”, a precizat agentul-şef, care ne-a rugat să nu publicăm numele colegilor atâta timp cât aceştia mai sunt încă în sistem.

 

Agenţii au salarii între 900 la 1.300 de lei

Sindicalistul ne-a mai spus că, după ultimele ajustări ale veniturilor poliţiştilor, subofiţerii ridică la final de lună între 900 şi 1.300 de lei, această din urmă sumă fiind pragul maxim, al celor care sunt aproape de pensionare. El a mai arătat că un agent tânăr, care s-a angajat eventual şi într-un credit, nu poate trăi cu 900-1.000 de lei, cu atât mai mult cu cât este nevoit să lucreze la un post comunal aflat la distanţă de oraş, unde mai are unul ori cel mult doi colegi şi este nevoit să fie disponibil mai tot timpul.

În situaţii extreme, s-a ajuns ca un singur poliţist să acopere o comună. Este vorba despre şeful de post din comuna Vultureşti, care din luna mai 2010 şi până cu puţin timp în urmă era singurul om al legii din localitate. Poliţistul rămăsese singur după ce un coleg s-a pensionat pe caz de boală, iar un altul s-a transferat la cerere.

Comuna Vultureşti se întinde pe 24 de kilometri, având în componenţă opt sate.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii îşi trimit soţiile la muncă în străinătate pentru a putea supravieţui.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Poliţiştii îşi trimit soţiile la muncă în străinătate pentru a putea supravieţui4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si ce ..e putin 900 -1300 lei? trimis de
(17 iun 2011, 11:18:21
waw cati angajati nu lucreaza pe banii astia?? sau chiar mai putin si totusi se descurca. normal ca politistii nu se descurca pentru ca intretinerea unei vile de minim 200m( patrati) si doua masini costa f mult.sa tinem cont ca aceste salarii sunt cele mai mici.. hai sa fim seriosi.. acum vedeti si voi cum e sa amendezi un amarat care abia are ce manca...
2.   Foarte corect trimis de
(17 iun 2011, 11:37:10
dupa parerea mea,dupa munca pe care o fac este prea mult, sa nu mai vorbim de "atentii'.
3.   Bravo costyca trimis de
(17 iun 2011, 11:53:12
daca as fi eu seful cel mare , le-as da un salar ca la cei de la ajutorul social si inca mi se pare prea mult .
adevarat , sa simta si ei pe pielea lor cum au simtit atatia amarati care au fost amendati abuziv , luand mancarea de la gura copilasilor pentru a plati o amenda ca asa a vrut muschii lor , iaca se invarte roata .
la munca in italia , la spalat wc-uri ca nu sunt buni de nimic , si aici vorbesc de cei obraznici si incapatanati , nu toti la fel . sunt si politisti ok , tot respectul pentru ei
3.1  RE: Bravo costyca trimis de
(17 iun 2011, 12:35:59
"daca ai fi tu seful cel mare ..." Noroc ca nu esti ! Du-te cate o luna voluntar la politie, jandarmerie si pompieri, cu 1000 lei salar, si apoi vino si comenteaza.
De asta in MAI (ca si in invatamant, ca si in sanatate) se taie salarii si sunt dati oameni afara, pentru ca sefii sunt niste incompetenti (ca si tine), care habar nu au cu ce se mananca munca in aceste ministere !
PS:
Ca sa intelegi, MAI = Ministerul Administratiei si Internelor, NU luna mai !
4.   Aveti dreptate trimis de
(17 iun 2011, 11:54:40
Colegi de mai sus au dreptate, e mult si atat, ce fac somn pe bani publici, plimbari pe bani publici? acesti agenti nu sunt nimic mai mult decat niste simplii paznici, cat i-a salar un paznic de la o firma de paza? 6 mil .... deci au si asa prea mult pentru munca care nu o presteaza.
4.1  RE: Aveti dreptate trimis de
(17 iun 2011, 12:53:40
POPICA, du-te, tata, cate o luna voluntar la politie, jandarmerie si pompieri (sa faci "somn" si "plimbari" pe bani publici), cu 600 lei salar, si apoi vino si comenteaza.
5.   Superficiali si mediocri trimis de
(17 iun 2011, 12:17:03
antepostatorii de comentarii. Stiti voi ca in aceeasi situatie sunt si jandarmii si pompierii ? De munca pe care o fac ei, si cum sunt platiti ce spuneti ? Voi ati intrat vreodata in foc sau in apa ca sa ajutati pe cineva ? Mergeti voluntari la urmatoarele (Doamne fereste !) inundatii, si dupa aia dati-va cu opinia despre "marele" venit de 900 - 1300 lei lunar !!!
Nu uitati ca virgula cu toate uscaturile dintre ei, politistii, jandarmii, pompierii sunt si in slujba voastra. Daca auzim in curand de niste demisii in bloc, iesiti voi in strada sa le preluati atributiile ?
Citeam ieri despre jandarmii batuti din Vicov. Aia saracii si-au facut datoria, ca doar sunt in slujba cetateanului, au incercat sa opreasca un infractor, si au ajuns in spital. Si stiti de ce ? Pentru ca asa e legea romana ! O singura palma sa-i fi dat acelui infractor, si se trezeau cu plangere impotriva lor, si nenumarate declaratii si drumuri pe la Parchetul Militar ...
E prea mult 900 - 1300 lei pentru oamenii astia ? De ce nu spuneti nimic despre judecatori, care pentru 4, 5, 6.000 de lei taraganeaza si judeca procesele dupa ureche si in conformitate cu "atentiile" primite ...
Apropo, voi la ora asta nu sunteti la servici ? Ca in fiecare zi citesc comentariile voastre ... destepte, sa zicem. Multi politisti, jandarmi si pompieri si-ar dori un servici unde sa citeasca ziarul si sa posteze comentarii de la prima ora ... Atunci DA, ar fi suficient 900 - 1300 lei !
5.1  RE: Superficiali si mediocri trimis de
(17 iun 2011, 12:32:03
De acord cu tine - salariile sunt de o mizerie de nedescris ! Umilinta este cuvantul potrivit. Dar, cum dracu sa fii jandarm si sa te bata un idiot cu caruta ? Adica cum sa fii tu doi jandarmi si sa te bata un cretin ? Esti jandarm esti tare - nu in gura ci in pumni. Deci lua bula ala niste bulane dupa ceafa de nu stia ce-i cu el ! Somat, pocnit, culcat si incatusat - in ordinea asta, cu cate 5 secunde pauza intre operatiuni (sa nu spuna ca nu a avut timp sa respire). Daca jandarmii au fost batuti, ce se intampla daca in locul lor era un amarat ? Iar cat priveste salariile, de ce nu iese nimeni in strada ? Toti se plang la ziare (politisti, medici, jandarmi, functionari, etc.) dar nu iese nimeni in drum, nu face nimeni greva. De ce ?
5.2  RE: Superficiali si mediocri trimis de
(17 iun 2011, 12:47:37
"Dar, cum dracu sa fii jandarm si sa te bata un idiot cu caruta ? Adica cum sa fii tu doi jandarmi si sa te bata un cretin ?"
Asa e, este IREALhappy ! Elevul ca elevul, dar celalalt, la 43 de ani banuiesc ca are ceva experienta ... Daca au ajuns si jandarmii sa ia bataie ...
" Toti se plang la ziare (politisti, medici, jandarmi, functionari, etc.) dar nu iese nimeni in drum, nu face nimeni greva. De ce ?"
De lehamite. Au iesit anul trecut in septembrie. Ce s-a rezolvat ? Salarii taiate, disponibilizari ... Primii au fost cei de la interne, in lunile care vin urmeaza sanatatea, invatamantul, pensionarii (nu neaparat in ordinea asta). Abia astept sa vad comentariile lui LUKANU, COSTYCA si ceilalti la o stire de genul "Pensionarii (sau invatatorii, profesorii, asistentele ...) se duc in strainatate la spalat wc-uri".
5.3  RE: Superficiali si mediocri trimis de
(17 iun 2011, 15:29:04
Bre bodhi, bre !!! Tu de internet pe mobil ai auzit ? Sau nu-ti permite salariul ? Sau nu stii sa-l activezi ? Hai sa-ti spun de ce aia de se numesc "jandarmi" si au facut de rusine numele institutiei si-au luat-o peste ochi . Pentru ca in Romania se fac angajari pe pile . Daca pe progenitura n-o duce mintea si taticului ii este mila sa-l faca oier sau taiator de lemne da spaga si-l face jandarm . Sau militian . Daca ati fi fost atat de buni (jandarmii si militienii) nu s-ar mai fi inventat firmele de securitate . De-a lungul timpului am apelat de cateva ori serviciul 112 . Cel mai devreme s-au deplasat in 35 de minute . Decat sa mai bocesti aici, mai bine ascunde-te . Arata-mi macar UN militian care sa nu fi luat in viata lui macar "o atentie". Ce va deranjeaza cel mai mult acum ??? Ca nu v-ati "recuperat" spaga pe care ati dat-o cand v-ati facut militieni ??? Sa-i dea afara pe toti incompetentii care ne fac sila cu nesimtirea si tupeul lor ordinar . V-am pus eu sa faceti imprumuturi in banci si sa va spargeti in figuri cu case si masini scumpe ??? Intindeti-va fraierilor cat va ajunge plapuma !!! Si nasul mai jos ca nu sunteti buricul pamantului . Daca ati avea minimul de bun simt ati realiza cine sunteti si cat valorati .
6.   Ne meritam soarta trimis de
(17 iun 2011, 13:17:07
Romanii sunt prea saraci ca isi mai permita sa protesteze si sa faca greva..iar mare parte sunt ignoranti, ingamfati, fricosi si papagali (dupa cum se observa din comentariile unor mari oameni care au postat mai sus) k sa se solidarizeze...
..Consider ca nimeni in tara asta nu ar trebui sa aiba salariu sub 1000 lei, nici macar maturatorii de strada..Si am duce-o ci totii mult mai bine daca cei cu salarii mici s-ar revolta si ar protesta k sa aiba salarii mai crestinesti, decat sa se revolte si sa protesteze k de ce au altii salatii mai mari decat ei..
..Pentru cei care nu-si mai incap in pene in comentariile de mai sus: sunteti niste frustrati..n-ar trebui sa aveti dreptul sa respirati..
7.   Hai sa ne intelegem... trimis de
(17 iun 2011, 13:39:06
in articol nu e vb de jandarmi sau pompieri...e vb doar de politisti!
Sa incepem de jos...cu agentii...pt. munca depusa si competentele lor(si studiile) 1000 ron e bine. Nu e f bine dar nici insuficient! Iar in rest salariile sunt mai mari,cei cu academia sunt mai competenti dar si mai bine platiti! Se adauga spagile,etc si cam toti se descurca..im mediul privat media de 1300 ron la munca calificata(cu studii superioare). Nu e vina nimanui ca s-au angajat in credite fabuloase unii....
Bodhi,cei care posteaza in ziar comentarii de la munca sunt angajatii de la birouri,in general, si sa fii tu linistit isi scot parleala in restul zilei mpt 15 min de citit si comentat la ziar.
Se face prea mare taraboi in jurul subiectului...esti politist si nu iti ajunge salariul? atunci fa o facultate si reorienteaza-te,fugi in mediul privat,emigreaza! (oricum cazurile raman mereu semirezolvate)..asa mai dati burtile jos la munca serioasa!...in afara ai sa vezi ca iese untul din tine pt 800-900 de euro,la privat 9-10 ore se munceste serios ,etc
De compatimit sunt doctorii rezidenti,unii profesori...dar dupa cum am spus nu de ei e vb in articol!
8.   Ptr BODHI trimis de
(17 iun 2011, 13:46:09
stii ceva? ptr informarea ta am muncit si afara. si nu la spalat WC.urile ba chiar am avut o munca pe care mi.as dori.o si in romania..dar este imposibil. am fost apreciat si apreciez societatea in care am muncit. Am putut cunoaste oameni mari si civilizati carora nu le era rusine sa munceasca..daca vrei iti descriu si cateva exemple. Patronul firmei SOILMEC ( produc utilaje ptr foraj.vezi freza din centru orasului ptr parcarea subterana) impreuna cu sotia strang ajutoare impacheteaza si cara la saraci in alte tari si asta an de an desi au o varsta foarte inaintata. Stii afara e placut chiar si la spalat wc.urile.. cei ce lucreaza afara stiu diferenza. la noi si la spalat un wc iti gasesti 2 sefi
9.   ... trimis de
(17 iun 2011, 13:48:12
in america sunt DOCTORI care ziua muncesc in spital iar pentru alti bani muncesc in santier..si asta nu e o gluma.. sunt doctori stomatologi care munscesc tot pe santier pentru a.si putea plati studiile. doar la noi lenea e cucoana mare.. sa vad eu un gabor la spart cu tarnacopu..mai bine care doua tigarele..
10.   Ptr LUKANU trimis de
(17 iun 2011, 15:20:06
BAROSANE ,STII CE ZIC EU ? CRED CA AR FI BINE SA CONCEDIEM TOTI POLITISTII ,JANDARMI SI CE O MAI FI ,SI SA PLATESTI MATALUTA O FIRMA DE PAZA SA TE PAZEASCA PE TINE SI PE MATA ,BINEINTELES DACA ITI PERMITI.
11.   Lukanu ai dreptate trimis de
(17 iun 2011, 15:20:46
asa este . de multe ori politia te oprea pe strada si toti raspandeau o aroganta in jurul lor de ziceai ca-s nu stiu cine. poate un pic de munca la tarnacop i-ar aduce cu picioarele pe pamant........................
12.   Afara cu ei trimis de
(17 iun 2011, 16:43:45
las sa`i dea afara ca si asa sunt prea multi,nu mai pot de grasi:daca ii chemi sa`ti rezolve o problema iti vorbesc de sus de parca ar fi facut 7 facultati,iti vorbesc urat si la urma daca nu le dai spaga iti pun tot tie amenda.de nu va mai puteti descurca fratilor mergeti la privat,faceti`va o afacere si sa dea domnul sa va calce si pe voi economicul,garda,burdujeniul de 7 ori pe saptamana sa vedeti si voi cum e sa iei de la gura copiilor si sa dai amenda.afara cu voi spagarilor!!!
13.   NEMERNICILOR SI INCULTILOR.............. trimis de
(17 iun 2011, 17:33:12
PENTRU CEI CU 4 CLASE CARE COMENTEAZA, CARE SCHILODESC LIMBA ROMANA SISTEMATIC IN LOC SA VA FACETI GRIJI CA IN URMATOAREA PERIOADA : NU VA INTERVENI CAND VOR FI TALHARITI VREUN POLITIST SAU JANDARM CU 1000 RON SALAR. CAND VEI ARDE INCULTULE CREZI CA VREUN POMPIER SE VA INCUMETA SA TE SALVEZE PT. 1000 RON SALAR.
ATUNCI AI SA VEZI TU NEISPRAVITULE, INCULTULE, PROSTULE CA SIGURANTA TA SI A FAMILIEI TALE DE ANALFABETI ESTE PUSA SUB SEMNUL INTREBARII NEMERNICULE!!!!!!!
14.   Su7ntem romani........ne descurcam trimis de
(17 iun 2011, 18:26:28
cei de la circulatie vor mari cota de spaga si se vor descurca,pt ceilalti e nasol tinand cont de realitatea din romania dar cat se omoara cu treaba raman cu un salariu bunicel,daca ar primi salar dupa cate cazuri rezolva si nu dupa cate ingroapa ar lua si mai putini bani
15.   Psihologia actuala ~divide et impera~ trimis de
(17 iun 2011, 18:38:09
AM AUZIT CA ~conducerea~ IN ANUMITE CONDITII IREALE VA TAIA SI RATIA DE LAPTE PRAF SUBVENTIONAT PENTRU ANUMITI, MAJORITATEA, NOU NASCUTILOR.
DA, SA LE TAIE LAPTELE DE LA GURA CA SUNT FII DE BUGETARI CORUPTI, CA SUNT HOTI, LENESI, PLANG TOATA ZIUA SI NU PRODUC NIMIC DE BANII RESPECTIVI, FAC MIZERIE MEREU ETC... SUNT VINOVATI.
TRECAND PESTE IRONIE, CU RISCUL DE A SE SUPARA UNUII CETATENI, EU CONSIDER CA NU ESTE NORMAL CA TU, conducere, SA TAI DE LA GURA COPIILOR, MEDICILOR, PENSIONARILOR, BUGETARILOR, CA SA ~ iei legal~ CU NESIMTIRE SI IN STIL CARE ESTE UN AFRONT BUNULUI SIMT SI LEGILOR UMANE.
PENTRU O PARTE DIN CEI CARE AU COMENTAT LE SPUN CA AU DREPTATE SA FIE REVOLTATI IMPOTRIVA MEDICILOR, PROFESORILOR , POLITISTILOR, DAR SA O FACA INTR-O TARA UNDE TOTI TRAIM BINE , UNDE AVEM SALARII BUNE, UN SISTEM SANITAR, JUDICIAR CARE SA FIE PENTRU NOI OAMENII, DAR NU ESTE ASA.
TOTI SUNTEM SARACI, CU BUZUNARE GOALE, SI NE UITAM PRIN VITRINE, LA CASE, MASINI SI INGHITIM IN SEC PENTRU CA NU AVEM BANI PENTRU A NE CUMPARA CEVA DIN TOATE CELE SAU A NE INTRETINE O RATA FARA A MURI DE FOAME.
RESPECT PENTRU TOTI PAGUBITII ACESTEI conduceri, SUNTEM INVRAJBITI, INRAITI, DAR BUZUNARELE SI BURTILE NE SUNT TOT MAI GOALE.
NOI NE MANCAM INTRE NOI PENTRU NISTE SALARII DE DOI LEI, IAR ei MANANCA DIN CADAVRAUL BUGETULUI ACESTUIA STAT, O MASA MARE DE CARNE FORMATA DIN MULTE MILIARDE.
TOTI SUNTEM SARACITI, IAR EI AU SUTE DE MII , MILIOANE DE EURO DIN BANII NOSTRI SI AI COPIILOR NOSTRI, ASTA AR TREBUI SA DOARA PENTRU NOI CEI CARE NE MANCAM INTRE NOI, MURITORII.
ROMANIA ESTE TARA ROMANILOR DE RAND NU A HOTILOR DE VARF.
16.   Articol penibil... trimis de
(17 iun 2011, 22:59:43
Da'profesorii cum supravietuiesc?Sau altii care au invatat carte sau carora le-a placut munca?Lasa-i pe politisti in zama lor,cu totii stim ca cei ce-au ales aceasta meserie au facut-o cu scopul de a se dedulci la spaga,la avantaje de tot felul de la haine moka,medicamente moka ,iesire la pensie cat mai tineri...Competenta si profesionalism?Canci,hotia e la drumul mare,pe strazi gonescbolizi cu analfabeti sau betivi la volan,toata lumea vorbeste la telefon cand conduce,nu poarta centura...Vreti bani?La munca,ba,nu la intins mana!
17.   Este usor sa vorbesti in necunostinta de cauza trimis de
(18 iun 2011, 00:12:26
Un singur lucru le doresc celor care au atat bun simt incat vorbesc precum un oarecare coborat din bananier, sa dea domnu ca poate la un moment dat sa aveti o ruda un nepot , un fiu care sa va intre la politie sa faca scoala...si sa prinda aceleasi vremuri pe care le-au prins altii. Aceleasi taieri si sa presteze aceeasi munca, foarte usoara, de la anumite posturi de politie unde te duci singur sa te ei in pieptu cu 5-7 cetateni onesti dintr`o oarecare carciuma, lista de exemple e prea lunga. Doar atat va doresc ca fiecare sa aiba posibilitatea sa vorbeasca in cunostinta de cauza sa vada cum este. Campii cu flori roz.
18.   Sa nu sperie europa cu "munca lor" trimis de
(18 iun 2011, 07:29:38
1000ron pt un angajat cu studii liceale este prea suficient[raportat la un individ cu acelesi studii in mediul privat"minim pe economie"]iar despre sotii ce pleaca in europa.....sa lasam mai moale...80%din sotii ale celor cu studii liceale si minim pe economie lucreaza in europa,dar DOMNII POLITISTI erau prea ocupati cu "aplicarea"legii ,decat cu viata de zi cu zi in tarisoara asta.cat despre neajunsuri si salariul mic......demisie,munca in mediul privat,munca in europa...sunt destule solutii.SA VEDEM CATI ISI VOR DA DEMISIA?apropo am vazut anunturi"angajam vanzatoare la chiosc in bazar"[incercati...ca uite asa traiesc acele vanzatoare si e plin bazarul de asemenea vanzatoare,cu studii liceale,minim pe economie,familie la bloc etc.]

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei