Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2011 - Anul XVI, nr. 141 (4739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Să fie oare, domnul Boc, un nesimţit?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a nimerit să ascult o declaraţie gravă şi  „pe repede”, cam turuită, dar, mă rog, serioasă în aluatul aparenţelor, rostită de domnul Boc. Domnul cu pricina trece drept premier, iar eu mă sforţez să-l iau ca atare. Zicea domnia sa că poporul suveran este beneficiarul noii împărţiri administrativ-teritoriale, că împărţirea nu e pentru PD-L, că nu e pentru UDMR şi, cu atât mai puţin, pentru ”alianţa socialistă” (prin asta înţelege el liberalii şi social-democraţii). Este pentru binele şi propăşirea poporului român, demn şi suveran, neîngrădit de oprelişti parşive în libertăţi, cuminte, glorios şi prosper.

N-am – stând trei sferturi din lună la ţară, la Sângeru şi doar un sfert la A.M. Press, adică în Bucureşti – ştiinţă despre ”alianţa socialistă”. La câte se petrec şi se schimbă în politică, n-ai cum să ţii pasul, dar despre respectiva formaţiune, formaţiune de formaţiuni (o alianţă!- cu alte cuvinte) n-am auzit. Aşa le zice, mă lămureşte un coleg ziarist, Boc liberalilor şi social-democraţilor, în băşcălie, ambele fiind formaţiuni din care se lăuda că-şi trage substanţa chiar partidul condus, în fapt şi pe hârtie, de domnul Băsescu. A fost socialist vreo cincisprezece ani şi, mai nou, e un fel de aluat doctrinar popular, liberal, liber schimbist din care nimeni nu mai înţelege nimic. O cocă pe care o frământă Băsescu şi din care scoate, după cum are chef, lipii coapte pe jeraticul banilor publici, merdenele udriste sau covrigi de aruncat în coada câinilor maidanezi.

Eram, cu ceva ani în urmă, la Sao Paolo, în Brazilia, ca ziarist. Internaţionala Socialistă, din care făcea parte, cu mândrie şi nemăsurat orgoliu, Partidul Democrat, urma să analizeze posibilitatea primirii a noi membri, acolo, în America de Sud. Un candidat era PSD-ul lui Adrian Năstase, de faţă şi el la eveniment. Socialiştii din toată lumea păreau buricul universului, ceea ce pe mine, dar ce importanţă are, nu prea mă umplea de mândrie. Când de la tribună  (conducea cred un italian), a fost anunţată candidatura partidului lui Năstase, a sărit ca arsă în două picioare o jună, frumuşică, drăcoasă şi a ţipat în engleză ”I am against!”, adică ”Eu sunt împotrivă!”. Fain, şi-a zis gazetarul din mine, iată un subiect de presă şi am alergat la puştoaică să-i iau un interviu pentru A.M.Press. Nu mică mi-a fost mirarea să aflu că era româncă, din Mureşparcă mi-a zis, reprezentantă a PD din România, partid cu ştate vechi şi drept de vot în acea internaţională, care apăra partidul socialist universal de o imixtiune. Noi, doar noi suntem socialişti, noi suntem adevăraţii social-democraţi, mi-a zis pedista, şi sunt aici pentru a apăra doctrina pură de mizeriile de a-i primi aici pe Iliescu şi Năstase care sunt falşi socialişti. Ceva de genul ăsta.

N-avea dreptate, dar mi-a plăcut. Era băţoasă. În sala aia cât catedrala Vaticanului, adică înghiţind în ea cam câţi enoriaşi încap în San Pietro, să fii o coajă de fătucă şi să ţipi aşa de apăsat, era un gest de curaj. O chema Lavinia Șandru şi o trimisese Băsescu să se opună acceptării cererii PSD-ului de a intra în marea familie socialistă internaţională. Afară cu ei, zicea Lavinia. România are un singur partid socialist, legitim, în această internaţională, iar Năstase să se ducă unde o vedea cu ochii cu partidul lui cu tot. Necazul reprezentantei partidului băsesciano-bocist a fost că social-democraţii ăia de prin toate ţările au votat intrarea PSD-ului din România. S-a opus doar PD-ul. Tot din România. Puritatea lui doctrinară nu îngăduia impurităţi. Şi azi, ce-mi aud urechile? Boc, mitraliera de vorbe Boc, argatul desăvârşit şi talentat în arta minciunii al lui Băsescu,  numeşte alianţa în care intră şi unicul nostru partid istoric, cel liberal, socialistă. Mă-ta e socialistă, era să zic, dar nu mai zic, pentru a nu-l insulta pe tată-său, singurul revoluţionar care l-a altoit cu un ou în scăfârlie. Chiar nu ţi-e niciodată ruşine, măi găoază, ca să-l citez pe stăpânul tău care ne face pe noi, ziariştii, găozari? Chiar n-ai milă de adevăr, nu ţi-e niciodată ruşine?

Aud că Băsescu a făcut stratagema cu reîmpărţirea teritorială pentru a scăpa de Boc. Nimic mai fals. Băsescu nu poate găsi o slugă propagandistică mai talentată şi mai lipsită de scrupule oricât ar scotoci el prin partidul lui. Boc e desăvârşit în arta minciunii şi în viteza cu care colorează tot ce slobozeşte în vânt barosanul care din mic l-a făcut mare şi, din nimeni, cineva. Iar stratagema cu reîmpărţirea teritorială, am mai spus-o, e pentru tulburarea şi mai tare a apelor în vederea noilor alegeri. Ungurii? Şi aici e o şmecherie. Se fac că protestează. Vor ieşi din toată tărăşenia asta, conform înţelegerilor cu Băsescu, mult mai în câştig şi vor face pasul decisiv pentru o regiune maghiară autonomă mai mare, corp comun cu Ungaria. E visul lor pe care nici măcar nu-l pitesc. Cineva scrie pe un blog că Băsescu poate fi acuzat de trădare de ţară. Hai, nu mă omorî! Chiar aşa, patriotul Băsescu trădător? Nu pot să accept.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să fie oare, domnul Boc, un nesimţit?.
 Vizualizări articol: 2254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Să fie oare, domnul Boc, un nesimţit?5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gind la gand.... trimis de
(18 iun 2011, 03:45:16
Sincer sa fiu, cand am auzit ca ungurii protesteaza cu privire la impartirea teritoriala , m-am gandit ca ceva undeva miroase, ca nu e adevarat, adica e fals, exact cum a-ti spus, dar nu realizam care este urmatoarea mutare, asa ca multumesc frumos pentru iluminare.....
2.   * trimis de
(20 iun 2011, 06:17:17
Seara trage de fiare ( de noi trage ziua )
De el trage băsul udrindu-l permanent
Un cabinet joacă mereu cu el piua
Fiindcă discursul lui le provoacă .. amuzament

Gura-mi păcătoasă nu-l poate numi
E un fel de Voldemort (pentru fanii Harry Potter )
N’am mărime de caractere aşa mici , da’ staţi calmi
Am totuşi un indiciu ( mic , aşea ) să vă ofer

Are o intimitate bolnăvicioasă cu un beţivan
Beţivan ce-l dirijează cu/prin cosiţe blonde
Deşi-i mic acoperă un larg paravan
După care se scurg banii prin portocalii sondeat wits end
3.   Lucian Avramescu...si ariii!!! trimis de
(20 iun 2011, 13:04:29
Ca sa vezi frate....adjunctul liderului  ☭ arilor din romania(...dupa paunescu)...care cu Serbarile scanteii tineretului, a-l pupa pe ceausescu..direct de la buda(...sa nu se usuce cumva)...tine lectii de etica si schitate...mai tinere...cu cap patrat...trezestete...ca esti in mileniul trei... Apucate de scris poezii ca motanul...arpagic si lasa profesionistii sa faca analize politice...impartiale....! Ce-i vinovati vor primi...ce merita prin...exercitiul...votului. Tu spune adevarul...
Toti vorbesc de imparteala teritoritoriala si stii de ce...? ptr ca toti sugeti de la apartul de stat ...local ori central...Ce-mi trebuie mice CJ, ori prefectura...ca oricum nu fac nimic...Un calcul simplu la cata aparat administrativ au...si ca la cati consilieri judeteni sunt... astfaltam toate ulitele intr-o luna intr-o cumona, ori punem gaz...ori apa canal, etc , etc...! asa ca.... Ar trebui sa scrii in Tricolorul ori Romania mare, si nu spurca ...ziarul etalon al judetului Suceava...Ori ca o oferta...la Teleorman...cu tine...!
te=am tucat...javra!!!
4.   Cineva... trimis de
(20 iun 2011, 23:27:54
Cineva intreba intr-un cotidian naţional zilele acestea
'dacă Boc mai are cap" - la câte" prostii "a făcut _ Asta-i intrebarea !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei