Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2011 - Anul XVI, nr. 123 (4721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Numere buclucaşe

Omul cu două identităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Straja poate considera că are dublă identitate. Mai exact, acesta figurează cu două coduri numerice personale diferite, motiv pentru care în relaţiile cu unele instituţii ale statului întâmpină probleme serioase.

Totul a început în 2004, când Adrian Mircea Juravle, care duminică va împlini 42 de ani, şi-a schimbat buletinul de identitate, fiindu-i eliberată o nouă carte de identitate. Numai că în seria codului numeric personal, ultimele trei cifre erau 201, iar în noul act de identitate acestea deveniseră 211.

„Mi-am zis că e o bagatelă, dar mergând la forţele de muncă pentru a-mi verifica vechimea în muncă am rămas uimit să constat că după noul CNP nu mai figurez în baza lor de date. Am verificat apoi şi la Primăria Straja, acolo unde locuiesc, şi am observat că CNP-ul din certificatul de naştere era cel cu terminaţia 201 şi nu cu terminaţia 211”, a declarat omul cu două identităţi.

Bărbatul a mărturisit că a fost în mai multe rânduri la Serviciul pentru Evidenţa Populaţiei din Rădăuţi, dar în loc să i se schimbe cartea de identitate, aşa cum crede el că s-ar fi cuvenit, s-a trezit că-i este modificat CNP-ul din certificatul de naştere.

„De vreo două luni tot umblu fără folos şi sunt trimis de la o instituţie la alta să-mi rezolv problema. Practic, în momentul de faţă eu nu exist şi nu mai apar în bazele de date”, a arătat Adrian Mircea Juravle.

Acesta a apelat la ajutorul cotidianului nostru, sperând că problema sa îşi va găsi, în sfârşit, o rezolvare favorabilă.

„Nu mai ştiu ce să fac şi unde să mă duc pentru a-mi rezolva problema cu CNP-ul. Dacă nu se poate şi nu se poate o să fiu nevoit să dau în judecată statul român, dar asta înseamnă bani cheltuiţi şi timp pierdut”, a concluzionat bărbatul din Straja.

 

Evidenţa manuală ţinută în trecut, cuiul lui Pepelea

Reprezentanţii Serviciului pentru Evidenţa Populaţiei Rădăuţi spun însă că nu este nimic grav şi totul se va rezolva destul de simplu. În plus, cazuri similare au mai fost şi este posibil să mai apară.

d„Până în iulie 2000 s-a ţinut în paralel şi o evidenţă manuală, iar ca urmare a unor transcrieri greşite mai multe persoane figurau cu acelaşi CNP. Ulterior, această situaţie a fost reglementată, iar persoanele care şi-au schimbat vechiul buletin au primit CNP-ul corect. Cei de la Asigurările Sociale şi cei de la forţele de muncă trebuie să corecteze CNP-ul după cel pe care-l dăm noi. Totul se poate rezolva în baza unei adrese pe care o vom elibera titularului sau pe care o vom trimite către instituţiile respective”, a declarat comisarul Mariana Oltea Dumitru, şefa Serviciului pentru Evidenţa Populaţiei Rădăuţi.

Aceasta a mai arătat că un schimb de informaţii s-a făcut deja cu Primăria Straja, care a fost înştiinţată oficial de actualul cod numeric personal al lui Adrian Mircea Juravle, iar în cel mai scurt timp va fi clarificată situaţia şi cu celelalte instituţii ale statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul cu două identităţi.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Omul cu două identităţi3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei