Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mai 2011 - Anul XVI, nr. 101 (4699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

2 – 7 mai

Zilele Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 2 – 7 mai, se desfăşoară Zilele Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava. Astăzi, de la ora 11.00, în holurile laboratoarelor de informatică din corpul nou, etajele II şi III, este programată activitatea „Zidul prieteniei” – crearea unui banner cu amprenta şi numele fiecărui elev participant la activităţile din cadrul „Zilelor Colegiului”, activitate coordonată de membrii catedrei de informatică. De la ora 11.30, la Laboratorul nr. 2 Informatică, are loc activitatea „Firma mea” - Concurs de sigle, coordonatori: prof. Gabriela Freitag, prof. Mihaela Ildegez, prof. Maria Cojocariu, prof. Loredana Bodnar, prof. Magdalena Iacoban, prof. Cristina Cojocaru.

De la ora 12.00, catedra de informatică pregăteşte, în Laboratorul nr. 5 Informatică, acţiunea „Magia componentelor” - asamblarea componentelor unui calculator (coordonatori: prof. Dorin Rusu, prof. Iulian Amănoaie). De la ora 13.00, au loc alte două activităţi, la Laboratorul nr. 2 Informatică – „Este sau nu internetul drogul secolului XXI” - dezbatere - prof. Garofiţa Diţu, şi la Laboratorul nr. 5 Informatică – „Învăţăm împreună, predăm împreună” - prof. Viorel Tompea.

Tot astăzi, se va desfăşura, la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”, un concurs de postere – „Oferă-te voluntar! Schimbă ceva”, mai multe activităţi Comenius, activităţi organizate de catedra de matematică, dar şi de catedra de limba franceză.

„Tinerii liceeni, adolescenţii, trebuie să înţeleagă că a avea modele nu înseamnă a-ţi limita drepturile sau libertatea, ci dimpotrivă, a da un sens libertăţii individuale. Lipsa modelelor autentice explică <evoluţia> haotică a individului, care navighează prin viaţă ca o corabie aruncată de talazuri care mai devreme sau mai târziu va sfârşi sfărâmată de stânci. Generaţiile de tineri au nevoie de modele autentice, care pot fi cultivate numai prin intermediul şcolii. Ca dascăl conştient de jurământul asumat asupra menirii noastre, neoficial, dar în genere respectat, consider că dincolo de educaţia ştiinţifică pe care trebuie să se bazeze şcoala, rolul acesteia trebuie să fie cultivarea modelului autentic”, a declarat  

directorul Colegiului „Spiru Haret”, profesorul Virginel Iordache, la debutul „Zilelor Colegiului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava.
 Vizualizări articol: 1985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Zilele Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei