Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mai 2011 - Anul XVI, nr. 101 (4699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Posibilităţi

Sursele de ape minerale din judeţul Suceava sunt valorificate în proporţie de 9%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sursele de ape minerale carbogazoase şi necarbogazoase din judeţul Suceava sunt valorificate în proporţie de 9%. Cel puţin aşa reiese dintr-un raport al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, în care se arată că cele mai multe surse de apă active, aflate în exploatare sunt în zona Dornelor. Potrivit raportului, în momentul de faţă sunt zece surse de ape minerale carbogazoase şi necarbogazoase active, respectiv cele din Poiana Negri, Dorna - Poiana Vinului, Dorna Candrenilor, Roşu, Poiana Coşnei, Moara Dracului, Izvorul Alb, Dealul Floreni, Panaci şi Dorna Arini. Cele zece surse de apă pot asigura îmbutelierea a circa 456 de milioane de litri de apă plată şi minerală pe parcursul unui an.

De precizat că dintre cele zece surse de ape minerale carbogazoase şi necarbogazoase, zăcământul din Panaci este cel mai recent pus în exploatare, în anul 2010, putând să asigure o cantitate de circa 5 – 6 milioane de litri/an.

Pe lângă cele zece surse, în raportul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale este amintită şi sursa de ape minerale terapeutice din Vatra Dornei, utilizate numai pentru uz extern, în balneoterapie. Potrivit raportului, gradul de valorificare a acestor ape minerale terapeutice este scăzut, respectiv aproximativ 50% din potenţialul existent. În aceste condiţii, în documentul Agenţiei se precizează că staţiunea Vatra Dornei are în momentul de faţă posibilitatea de a se extinde.

Făcând referire doar la apele minerale din bazinul Dornelor specialiştii Agenţiei pentru Resurse Minerale apreciază că resursele sunt valorificate doar în proporţie de 40-50%. „Aceste rezerve omologate se referă doar la sursele active, fără a se ţine seama de cele în conservare, cele abandonate sau cimentate”, se mai precizează în raport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sursele de ape minerale din judeţul Suceava sunt valorificate în proporţie de 9%.
 Vizualizări articol: 2111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Sursele de ape minerale din judeţul Suceava sunt valorificate în proporţie de 9%4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   POATE SE VOR TREZI ! trimis de
( 2 mai 2011, 22:25:36
Pe cine sa-l intereseze valorificarea sursele de ape minerale carbogazoase si necarbogazoase din judeţul Suceava cand pot imbutelia apa mult şi mai ieftin de la chiuveta, ca fiind plata sau carbogazoasa .Am auzit acest fapt in mass media si nu-mi venea sa cred..Imbuteliate undeva in Bucuresti, STICLELE. aveau pe eticheta denumiri celebre dar erau de fapt apa de robiet si inca cu impuritati...Eu nu stiu de ce ...investitorii= ADEVARATI = cei care valorifica intradevar apele minerale carbogazoase şi necarbogazoase din judeţul Suceava si de oriunde din tara ---NU-SI FAC O PUBLICITATE ADEVARATA ...IN SENSUL CA ,IMAGINEA PUBLICITARA TREBUIE SA CUPRINDA SI LOCUL SI IZVORUL UNDE (DE UNDE ) SE IMBUTELIAZA , PE LANGA ALTE IMAGINI ADCVATE ...AR ATRAGE CEI MAI MULTI CONSUMATORI ...CETATEANUL NU SE UITA CA VINE IN RECLAMA O ZANA SI BEA APA ...CaND STIE CA E DE DAMBOVITA ...MAI BINE SA ARATE O TARANCUTA CARE BEA APA DIN IZVORUL NATURAL DIN INTERIORUL FIRMEI CE IMBUTELIAZA... NU de alta dar sa stim si noi sa bem...romanul a inceput sa fie CIRCUMSPÉCT...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei