Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mai 2011 - Anul XVI, nr. 101 (4699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Estimare

Un milion de euro, costurile campaniei de împădurire a Direcţiei Silvice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de împădurire pe care o derulează Direcţia Silvică Suceava în această primăvară va costa aproape un million de euro. Şeful Direcţiei Silvice, Mihai Miheţiu, a declarat că programul propus de instituţia pe care o conduce este acela de a împăduri artificial o suprafaţă de 950 de hectare de teren. Alte 500 de hectare de pădure, a subliniat Miheţiu, ar urma să fie împădurite prin regenerări naturale.

„În afară de aceste suprafeţe, mai avem de completat 196 de hectare în plantaţiile cu reuşită provizorie, nouă hectare de plantaţii pierdute ca urmare a calamităţilor de anul trecut şi 316 hectare în fond forestier administrat pe bază de contract aparţinând unor persoane juridice. Alte 24 de hectare le vom împăduri ca urmare a unei campanii a Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) constând în împădurirea prin voluntariat a câte unui hectar de teren pe raza fiecărui ocol silvic. Regia a vrut să marcheze astfel Anul Internaţional al Pădurilor”, a precizat Miheţiu.

El a amintit de acţiunea desfăşurată recent de RNP în zona Mestecăniş, la care au participat 250 de voluntari, acţiune în urma căreia au fost împădurite două hectare de teren. Puieţii folosiţi la împădurire provin în cea mai mare parte din pepinierele Direcţiei Silvice, 70% fiind din specia molid. Până acum, Direcţia Silvică a realizat 20% din programul de împădurire propus pentru acest an, principalul obstacol reprezentându-l condiţiile meteo nefavorabile. Şeful silvicultorilor suceveni este convins însă că programul va fi dus la bun sfârşit în perioada imediat următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un milion de euro, costurile campaniei de împădurire a Direcţiei Silvice.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un milion de euro, costurile campaniei de împădurire a Direcţiei Silvice3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani pt impadurire trimis de
( 2 mai 2011, 12:49:26
Daca padurarii, inspectorii silvici ,politistii, comisarii din comisia de frauda , s.a. si-ar face datoria nu s-ar ajunge la o asemenea paguba in bugetul regiei. De ce nu recuperat acesti bani de la gateristi care oricum nu cumpara lemnul din padure ci mai mult prelucreaza lemn furat. Mergeti in Campulunb Mold. pe Valea Caselor si veti constata existenta unui gater alimentat din furatura si cu aportul padurarului din zona.Unde? Langa tabara de copii. Fiind intrebati sustin ca este pentru nevoile pertsonale. Multe nereguli si abateri de la lege veti descopri in aceasta zona.
2.   Cine fura!? trimis de
( 2 mai 2011, 17:33:48
Dumineca la Dragomirna se aude citecul strident al drujbelor. Se taie fratilor, fara mila, iar noi mergem la plantat ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei