Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mai 2011 - Anul XVI, nr. 101 (4699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liviu Popa: Ne străduim să asanăm mediul poliţienesc prin disponibilizările care vor fi făcute

Luni, 2 Mai 2011 (18:02:29)

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat, luni, la Bistriţa, că actuala conducere a IGPR doreşte ca prin disponibilizările şi reorganizarea care vor fi făcute să fie "asanat" mediul poliţienesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liviu Popa a spus că disponibilizările vor fi făcute după adoptarea legii în Parlament.

"De principiu susţin aceste disponibilizări şi asigur că nu vor fi afectate în niciun fel liniştea şi siguranţa cetăţeanului. Dimpotrivă, sunt colegi care nu sunt compatibili cu această meserie şi ne străduim să asanăm mediul poliţienesc prin această disponibilizare şi reorganizare pe care vrem să le facem", a spus Liviu Popa.

Întrebat dacă cei mai mulţi dintre poliţiştii care îşi vor pierde locurile de muncă vor fi din mediul rural, Popa a răspuns: "Nu, nu, nu!".

El a spus că va fi evaluat fiecare lucrător din Poliţia Română pe câteva criterii care sunt în continuare discutate.

"Vrem ca soluţia pe care o adoptăm privind ponderea acestor criterii să fie cea mai bună posibilă. Va trebui aprobată legea în Parlament, se va emite hotărârea de Guvern privind ponderea criteriilor de disponibilizare şi abia după aceea se va trece la evaluarea tuturor poliţiştilor", a spus Popa.

Întrebat dacă el crede că sunt prea mulţi poliţişti în România, Popa a spus că el crede că disponibilizările trebuie făcute.

"Eu cred că această disponibilizare trebuie făcută. Nu se pune problema că sunt prea mulţi, ci că putem să facem această disponibilizare în avantajul cetăţeanului şi al Poliţiei ca instituţie. Asigur de asta. Vor trebui disponibilizaţi toţi poliţiştii care sunt incompatibili cu meseria de poliţist. Nu putem vorbi de cifre şi procente până nu apare legea. Disponibilizarea va fi una matematică. Nu va lăsa loc de interpretare. Se va stabili un punctaj exact şi, în funcţie de acest punctaj, vor fi disponibilizaţi anumiţi colegi", a afirmat el.

În ce priveşte dinamica personalului în Poliţie, Popa a spus că aceasta este "chiar agresivă".

"De dimineaţă, un coleg de 24 de ani s-a spânzurat fără motiv. Nu ştiu ce va fi până va apărea legea. Toate astea vor fi legate de anumite termene, de pierderi naturale pe care le vom avea. Va trebui să ne edificăm foarte clar când vom avea legea şi limita finanţării pentru funcţiile din minister", a spus Popa.

Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) a amânat disponibilizările stabilite iniţial pentru 1 aprilie, instituţia dispunând momentan de fonduri pentru a-şi plăti toţi angajaţii, declara, la începutul lunii aprilie, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

Senatul a respins, în 4 aprilie, proiectul de lege privind reorganizarea MAI, care prevedea reducerea numărului de posturi cu aproape 10.000, pentru încadrarea în cheltuielile bugetare aprobate prin legea bugetului de stat. Senatul este primă Cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.

Potrivit bugetului, în prima parte a acestui an vor fi disponibilizaţi peste 7.900 de angajaţi, numărul de salariaţi ai MAI ajungând astfel la aproximativ 141.000.

În a doua parte a acestui an, alţi 10.000 de angajaţi din structurile de ordine publică vor fi disponibilizaţi, pentru a face economii la cheltuielile de personal., conform aceluiaşi document.

Ministrul de Interne, Traian Igaş declara, în 9 martie, că vor fi disponibilizaţi din MAI aproximativ 9.000 de oameni, arătând că încă nu este o "cifră conturată" şi că numărul de 18.000 vehiculat este "în imaginaţia unora".

El spunea că vor fi disponibilizaţi "cu precădere" cei care nu şi-au făcut datoria, au abateri, au dosare penale. "Vor pleca cei care nu şi-au făcut datoria, vor rămâne cei care sunt profesionişti sută la sută, din toate structurile", arăta ministrul de Interne. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Popa: Ne străduim să asanăm mediul poliţienesc prin disponibilizările care vor fi făcute.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liviu Popa: Ne străduim să asanăm mediul poliţienesc prin disponibilizările care vor fi făcute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un nebun trimis de
( 2 mai 2011, 20:04:52
eu as avea o propunere. sa fie dat afara liviu popa asta care pupa in ☭ pe astia de la pdl
2.   Criterii..... trimis de
( 2 mai 2011, 21:34:14
militienii-afara.colaboratorii securitatii comuniste-afara.cei care au fost membri de partid comunist-afara.dar ce se va face cu progeniturile lor,cei care "mostenesc"dreptul de a fi militian,multe progenituri "plantate"in politia rurala pana la terminarea "spiru haret"ca apoi sa obtina un post la municipiu?cand vom scapa de "gica tractorist"imbracat in uniforma de politist[mereu in slujba cetateanului]cu pistol la centura ascuns dupa cortina magaziei de mana la crasma satului cinstind un paharel cu brigadierul cap-ului ajuns intre timp si el patron de balastiera..
3.   și-aseară vântul bătea/ cum bate meliția trimis de
( 3 mai 2011, 07:54:29
Cu ocazia unui eveniment televizat recent doamna Rodica Culcer făcea o prezentare asupra modului în care este percepută poliția în Regatul Unit. Ei bine acolo poliția este într-adevăr pusă în slujba comunității și nu deasupra ei. Cetățeanul simplu apelează la poliție atunci când este în dificultate, când are un necaz, o nelămurire sau orice alta problemă care nu ar fi neapărat de competența poliției. Și culmea orice solicitare este tratată cu respect și profesionalism. La noi singurii care au statutul de prieten al cetățeanului sunt pompierii. Poliția mai are de învățat… cam vreo 400-500 de ani.
P.S. și asta numai dacă îl pensionează forțat pe Onea! Ha! Ha! Ha! Hai să trăiești becherule că nu te-am mai „binecuvântat” de mult!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei