Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mai 2011 - Anul XVI, nr. 101 (4699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Forţa motrice şi valoarea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu credeam să se mai întâmple aşa ceva în ediţia asta. Înfrângeri în aceeaşi etapă din Primera pentru Real şi Barcelona. Celor care vânează evenimentul acesta cumulat le trebuie ceva răbdare, dublată de resurse financiare. Se poate întâmpla în special la început şi sfârşit de campionat, mai puţin în mijlocul sezonului, când motoarele sunt turate. Faptul că s-a întâmplat acum arată că, într-adevăr, madrilenii puseseră cruce campionatului, iar catalanii şi-au mutat centrul de greutate pe Liga Campionilor. Ceea ce s-a întâmplat în săptămânile astea de face-to-face între cele două echipe emblematice pentru tot ce înseamnă şi a însemnat fotbal este mai mult decât interesant. Deşi Barcelona fusese cea care intrase pe cai mari în qvadrupla confruntare, Realul reuşise să scoată capul după egalul din campionat, iar după victoria din cupă să emită pretenţii. Dar oare cât de justificate? Era o întrebare pe buzele tuturor. Emulaţia dădea peste răscoale în tabăra albilor, în timp ce la Barcelona încrederea începea să se zdruncine. Extraordinară, dintr-un anume punct de vedere, a fost acea întrebare adresată lui Guradiola la o conferinţă de presă anterioară jocului din Liga Campionilor, dacă va fi un eşec ca Barcelona să câştige doar titlul de campioană a Spaniei în acest sezon. Exasperat, Guardiola a încercat să pună lucrurile pe făgaşul lor, admiţând ironic că ar fi un dezastru! Dar asta era percepţia... Dacă Realul mergea în finala de la Londra (teoretic o mai poate face!), aproape că nici nu mai conta dacă pierdea în faţa lui Manchester. Realul ar fi rămas doar cu cupa, Barcelona cu titlul, dar ultima ar fi fost marea perdantă. În schimb, chiar dacă Messi&co pierd la Londra, au demonstrat ce aveau de demonstrat. Voinţa, acea forţă motrice superioară adusă în discuţie de Mourinho, via Einstein, nu poate anula valoarea. Sau nu mereu. Un singur om, fie el şi Mourinho, n-a putut fi mai mult decât un club. Mai ales că –  nu-i aşa? – e vorba de mai mult decât un club!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Forţa motrice şi valoarea.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forţa motrice şi valoarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei