Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mai 2011 - Anul XVI, nr. 101 (4699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Popa: În mediul rural se va merge pe reorganizarea posturilor de poliţie în secţii de poliţie

Luni, 2 Mai 2011 (18:03:25)

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul Liviu Popa, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că posturile de poliţie rurale vor fi desfiinţate în scurt timp, iar în locul acestora vor funcţiona secţii de poliţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liviu Popa a spus că este finalizată politica publică pentru reorganizarea Poliţiei rurale.

"Este o problemă legată de consultarea inspectoratelor. Noi ne-am dus cu experţi din afara Poliţiei şi în echipă cu cei din Poliţie pe două variante de lucru, urmând ca după consultarea colegilor din teritoriu să luăm o decizie. Sunt convins că se va aplica cât de repede şi reorganizarea Poliţiei rurale", a spus Liviu Popa.

El a adăugat că reorganizarea Poliţiei rurale este "un proiect mai vechi" şi s-a mers pe ideea că trebuie alocate resursele pe priorităţi.

"Nu ne putem permite să distribuim resursele fără o prioritizare a lor pentru că nu este normal să avem acelaşi număr de poliţişti pe unităţi administrativ-teritoriale indiferent de problematica poliţienească pe care o avem. Ideea este că se va merge pe reorganizarea posturilor de poliţie în secţii de poliţie în aşa fel încât şi în mediul rural să avem o componentă de patrulare şi componenta de proximitate, respectiv sectoristul din mediul rural care se va ocupa de componenta de cunoaştere şi de problemele de poliţie judiciară cu un impact minor asupra problematicii din zona rurală. Vor rămâne doar sediile secţiilor de poliţie", a afirmat Liviu Popa.

El a adăugat că nu va conta criteriul populaţiei, ci al infracţionalităţii.

"Nu mergem pe populaţie. Mergem pe problematică. Sunt anumite zone în fiecare judeţ unde problematica infracţională este ridicată, unde manifestarea criminalităţii este mai acută. Acolo vom aloca resurse mai multe", a adăugat el.

Şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, declara, în luna ianuarie, la Bistriţa, că posturile de poliţie rurale vor fi desfiinţate până cel târziu în prima zi a lunii mai, iar poliţiştii vor lucra ca sectorişti, potrivit unui proiect de reformare pe fond a Poliţiei Române. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popa: În mediul rural se va merge pe reorganizarea posturilor de poliţie în secţii de poliţie.
 Vizualizări articol: 1246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popa: În mediul rural se va merge pe reorganizarea posturilor de poliţie în secţii de poliţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei