Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2011 - Anul XVI, nr. 93 (4691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe poziţii

Primăria Suceava contraatacă în instanţă “sarabanda contestaţiilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Municipalitatea suceveană a atacat în instanţă o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, prin care ar trebui să reia o licitaţie care deja a bătut prea mult pasul pe loc din cauza unei contestaţii.

Mai exact, unul din principalele proiecte din Programul Operaţional Regional, cel de modernizare a 14 străzi din Suceava, care include principala arteră de circulaţie a municipiului, de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani, nu poate fi pus în practică deoarece lucrările au fost blocate de contestarea licitaţiei de către unul din ofertanţi, firma Colas.

Astfel, în vreme ce două asocieri de firme, una din care face parte SC Transporturi Auto Botoşani şi alta formată în jurul Conbucovina, au venit cu oferte cât de cât apropriate, adică 46,49 milioane de lei prima şi 48,92 milioane de lei a doua asociere, asocierea din care face parte SC CF Iaşi Grup Colas a venit cu un preţ care “rupe gura târgului” – 32,72 milioane de lei.

Diferenţa enormă, adică cu 16 milioane de lei mai puţin decât o altă ofertă, i-a făcut pe membrii comisiei de licitaţie să considere preţul ca fiind unul de dumping, menit să-i înlăture pe competitori, fără a fi un cost real al lucrărilor.

Astfel, firma Colas a fost descalificată, iar câştigătoare a fost desemnată firma SC Transporturi Auto SA Botoşani, asociată cu SC Calcarul SRL.

“Primăria municipiului Suceava consideră că a procedat corect descalificând oferta celor de la Colas, în ideea că cei de la Colas nu vor putea face lucrarea cu 58% din indicatorii economici, ţinând cont şi de discordanţele din ofertă.

Având în vedere faptul că există riscul să intrăm într-o sarabandă a contestaţiilor ca urmare a reluării licitaţiilor electronice, ne-am consultat cu specialiştii din primărie, de la departamentul juridic, şi în cele din urmă Primăria Suceava a atacat la Curtea de Apel Suceava decizia CNSC. Pe 5 mai avem termen şi sper să avem câştig de cauză, astfel încât să putem demara şi ultimul proiect din POR”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acest proiect cu finanţare europeană este deja blocat de două luni, iar tergiversarea sa prin noi licitaţii ar face ca anul să treacă fără să se mai realizeze nimic din ce a fost programat.

“În măsura în care am relua licitaţia electronică, probabil că din nou vor fi depuse contestaţii şi ne-am tot învârti într-o sarabandă a contestaţiilor şi pierdem timp preţios”, a adăugat Ion Lungu.

Dacă până acum Primăria Suceava a respectat toate deciziile luate de CNSC, de această dată municipalitatea e fermă pe poziţii şi nu are de gând să reia licitaţia, pentru că o întârziere de câteva luni ar echivala cu anularea şanselor de a mai pune în practică proiectul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava contraatacă în instanţă “sarabanda contestaţiilor”.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava contraatacă în instanţă “sarabanda contestaţiilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei