Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2011 - Anul XVI, nr. 93 (4691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şezi, că trag

A împuşcat cinci câini, pentru că „sufereau de râie şi atacau găinile”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Vicovu de Jos este cercetat de poliţie, după ce, în ultimele luni, a împuşcat cinci câini vagabonzi, pe motiv că sufereau de râie şi îi atacau găinile. Cel puţin aceasta a fost explicaţia lui Petru Calancea, în vârstă de 62 de ani, care a recunoscut că a tras cu puşca în cele cinci patrupede.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, marţi dimineaţă, în jurul orei 8:45, poliţia din Vicovu de Jos a fost sesizată despre faptul că, în urmă cu trei zile, pe 16 aprilie, în jurul orei 13:00, Petru Calancea a împuşcat un câine, care a pătruns în grădina sa.

Poliţiştii s-au dus la faţa locului şi au găsit nu unul, ci cinci câini vabagonzi morţi.

Petru Calancea a recunoscut că el i-a împuşcat cu o armă de vânătoare, pe care o deţine în mod legal, dând explicaţia cu râia şi cu atacarea găinilor.

Câinii, se arată în comunicatul poliţiei, au fost împuşcaţi în intervalul de timp octombrie 2010 – aprilie 2011, ultimii doi, cu trei săptămâni în urmă.

„În urma verificărilor s-a constatat că cel în cauză deţine permis de port-armă valabil pentru arma de vânătoare folosită la uciderea câinilor, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.

 

Judecat pentru că a omorât un câine comunitar şi amendat cu 5.000 de lei

La începutul acestui an, judecătorii suceveni au dat şi prima pronunţare într-un dosar în care un tânăr din satul Plopeni a fost trimis în judecată pentru că ar fi omorât un câine comunitar.

Inculpatul, Neculai Popa, de 26 de ani, din satul Plopeni, oraş Salcea, a fost trimis în judecată, în august 2009, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. El este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omorâre cu intenţie a unui animal, faptă care se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la trei ani de închisoare sau amendă penală cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei.

Dosarul său a ajuns pe rolul Judecătoriei Suceava, iar în ianuarie a.c. magistraţii acestei instanţei au pronunţat sentinţa: amendă penală de 5.000 de lei.

Fapta de care este acuzat Neculai Popa s-a petrecut pe data de 28 decembrie 2009, atunci când tânărul ar fi omorât un câine comunitar, lovindu-l de mai multe ori cu un par şi o rangă.

Leşul animalului a fost aruncat ulterior în albia unui pârâu, unde a şi fost găsit de poliţişti şi autorităţile pentru protecţia animalelor.

Neculai Popa s-a apărat susţinând că patrupedul pe care l-a omorât în bătaie era turbat şi că animalul a dat iama de mai multe ori printre păsările de curte ale familiei sale, precum şi ale vecinilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A împuşcat cinci câini, pentru că „sufereau de râie şi atacau găinile”.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
A împuşcat cinci câini, pentru că „sufereau de râie şi atacau găinile”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   LIPOVAN trimis de
(21 apr 2011, 14:41:45
DRACU DE LIPOVAN IA IMPUSCAT BRAVO VIOREL CURATA SATUL DE PUJLE.TOTI TREBUIE ASA DE TE-AR CHEMA ASTEA SI PE LA ORAS LA-S DACA O SA MAI AVEM MAIDANEZI BRAVOOOOO
2.   Exterminare... trimis de
(21 apr 2011, 14:58:54
Nici asta nu e o solutie... sunt mult prea multi ca sa dea rezultate asa ceva.Mi-amintesc ca mic fiind,locuind la tara,aveam intesate latzuri peste tot in toate gaurile posibile din gardul gospodariei iar dimineata mereu imi cadeau cate 2-3 bucati maidanezi proaspeti... Dupa ce scapau din mainile noastre(dracari fiind...) nu ai mai vedeam cate 2 saptamani prin zona,tineau minte corectia... La un sat mic ca al meu,aveam cate o haita de 6-8 caini pe care ai vanam mereu... Imi inchipui ce-i la oras... Impuscarea lor de catre cineva e doar o rezolvare de moment.Altii ai vor lua locul celor pieriti.Autoritatile trebe sa faca ceva la scara mare.Ceva urat de tot...
3.   Bravoooooooooooooooooo trimis de
(21 apr 2011, 16:05:46
Daca un viitor primar ar milita pt exterminarea cainilor vagabonzi i-as da bani pt campania electorala:)))))........Veniti la Suceava sa vedeti cum arata raiul maidanezilor.....Iubitorii de animale i-ar putea lua acasa, dar ei nu ...militeaza pt drepturile maidanezilor....dati-mi si mie o pusca si va promit ca intr-o saptamana nu veti mai vedea nici un caine fara lesa......:))))) OFERTE CEVA????
4.   Maidanezi trimis de
(21 apr 2011, 16:31:56
Ce ce iubesc ciini sa ii ia acasa sa ii hraneasca sa vada cita mizerie elimina un ciine si miros specific in 24 de ore si dupa asta sa mai comenteze.Unii vreau dar nu fie la ei sa fie la altii. Si eu am 2 ciini legati la cotet maninca de 2 ori pe zi numai boabe ,piine,apa si chiar lapte ,ii iubesc sint ai mei si am grija de ei le fac curatenie in fiecare zi.Dar sint de folos gospodariei mele.
5.   :)) trimis de
(21 apr 2011, 23:37:27
buna asta, ar trebui sa ii foloseasca politistii pe post de tinte pt antrenament.... degeaba zicea cineva ca e solutie pe moment, a omorat 5 caini, 3 daca erau haite a oprit reproducerea a aprox 12 bucati de maidanezi noi in urmatorul anlaughing ... care apoi si aia faceau altii si tot asa... intelegi? imi plac cainii, dar UNII maidanezi ... is FOARTE PERICULOSIhappy ,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei