Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 apr 2011 - Anul XVI, nr. 93 (4691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La judecată

Licitaţie contestată pentru un teren de două hectare la Vadu Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O licitaţie privind vânzarea unei suprafeţe de două hectare de teren este contestată puternic de reprezentanţii unei firme descalificate de comisie. Totul se va decide în instanţele de judecată, mai precis la Tribunalul Suceava, acolo unde s-a depus contestaţia.

Licitaţia care face obiectul acestei dispute a avut loc pe 24 februarie 2011 la Primăria Vadu Moldovei şi viza vânzarea unui teren cu o suprafaţă de două hectare în extravilanul satului. După deschiderea plicurilor, reprezentanţii comisiei de licitaţie au descalificat o firmă din Târgu Neamţ şi o persoană fizică din aceeaşi localitate, dând câştig de cauză unei firme sucevene. Motivul pentru care doi dintre ofertanţi au fost scoşi din competiţie este acela că nu au depus propuneri tehnice.

Curios este că firma suceveană avea o ofertă de 5.800 de lei pentru plata celor două hectare de teren, în timp ce contracandidaţii descalificaţi veniseră cu propuneri de 30.000 de lei, respectiv 40.000 de lei, preţuri care nu cuprind TVA-ul.

În final, câştigătorul a mai licitat câţiva paşi, oferind în final suma de 9.860 de lei, fără TVA, adică de patru ori mai puţin decât firma nemţeană Auto Moto Invest.

 

„Câştigătorul licitaţiei se ştia dinainte”

Vasile Lipan, reprezentantul SC Auto Moto Invest SRL Târgu Neamţ, s-a declarat extrem de nemulţumit de rezultatul licitaţiei.

„Câştigătorul se ştia dinainte, lucru pe care mi l-a dat de înţeles primarul cu ocazia unei discuţii pe care am avut-o înainte de licitaţie. Sunt convins că judecătorii vor face dreptate şi vor anula licitaţia. Articolul 4 al documentaţiei de licitaţie spune că o serie de acte lipsă pot fi completate în termen de 72 de ore, ori noi ne încadram exact aici. Doream să facem un gater şi o firmă de dezmembrări, iar asta însemna 15-30 de locuri de muncă”, a declarat Vasile Lipan.

De cealaltă parte, Maricel Iacob, primarul comunei Vadu Moldovei, susţine că totul a fost extrem de transparent şi legal.

„Noi am avut angajată o firmă autorizată care s-a ocupat de această licitaţie, dar vă garantez că totul s-a desfăşurat legal, iar ofertanţii descalificaţi nu aveau la dosar propunerea tehnică, o condiţie obligatorie de participare”, a precizat primarul Iacob.

Acesta spune că o eventuală anulare a licitaţiei de către instanţele de judecată ar putea fi benefică, şi asta pentru că s-ar putea obţine o sumă mai mare cu ocazia următoarei proceduri.

Până în luna mai, când este fixat termen de judecată la Tribunalul Suceava, licitaţia este blocată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţie contestată pentru un teren de două hectare la Vadu Moldovei.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţie contestată pentru un teren de două hectare la Vadu Moldovei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poate... trimis de
(21 apr 2011, 12:02:50
sa va dau un subiect de articol:
terenurile vandute de primaria Darmanesti in 2007 la licitatie in localitatea Danila si de atunci oamenii se chinuie sa faca acte......
....alti primari, alte locatii scopul final jecmanirea omului .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei